Politiker o domare utsätts för hot – medborgarhot!

En domare vid Förvaltningsrätten i Karlstad blev hotad efter ett LVU beslut. Politiker får ta emot allt fler sk hot utifrån beslut som de fattar. Socialtjänsten murar in sig med vakter och batonger. Medborgaren kastas ut i kylan.

Vi har demokratiproblem i Sverige. Myndighetspersoner utsätts för hot, politikernas beslut ifrågasätts via hot och tillmälen. Socialtjänsten försvarar sig med batongklädda securitasvakter allt medan den lilla medborgare som hamnar mellan stolarna får allt mindre utrymme. Medborgare som försvarar sig (mamman med barnet i Helsingsborg) attackeras av plåtklädd polis som skickar in bomber i lägenheten. Den psykiskt sjuke måste minst gå bärsärkagång, slå ihjäl några på vägen för att dörren till psykiatrivården skall öppnas.

Gamla människor flyttas först när de är döda till trygghetsboende i form av kistan som släpps ner i jorden. Frid över dig ett problem mindre. Politiker fattar beslut som tvingar ut än fler av medborgarna i kylan och där ska vi snällt stå i en tunn överrock och acceptera den långasamma vägen neråt.

Ja herr Domare i Förvaltningsrätten, hur många ärenden har du kört över barn och familjer i. Hur många ärenden har du slentrianmässigt gått på en dålig utredning från Socialtjänsten utan att lyssna på några andra. Jag läste ett domslut idag från Kammarrätten inte ett ord om det som togs upp i förhandlingen men väl ett beslut att följa tidigare dom, slentrianmässigt beslut där man vare sig lyssnar eller läser.

De fattiga står på kö, missbrukare söker vård (i stockholm läggs nu det sista kommunala behandlingshemmet ner som ligger på Gålö),  föräldrar som vill ha hjälp att klara sin situation får sina barn omhändertagna. LSS lagen som ger människor med funktionshinder rättigheter, har blivit ett ämne för kränkande uttalanden och hånskratt på kurser anordnade av KommunLex. Hörde att samma KommunLex lär ut hur kommunerna skall hantera bångstyriga föräldrar i LVU ärenden. Huvudregel 1 – ljug hitta på, förvanska BBIC, skit i regelverket, de kan i alla fall inte göra något. De – lika med medborgaren.

Så skriver förenade kvällspressen om hotet mot demokratin, hot mot myndigheter vilket självklart sätter fokus på att allt som myndigheten gör är rätt. De stora drakarna skriver ledare om bristen på respekt för demokratiska beslut. När ska ni skriva om respekten för medborgarna som människor. Att någon borde lyssna och ta till sig vad de anser och tycker. Socialtjänsten bygger in sig själv i hörnet skyddad av sitt regelverk som bara kan tolkas av dem. Stackars den mamma, penningsökande som inte kan regelverket som inte kan bevisa deras fel. Visste ni att allt fler som besöker myndigheter spelar in samtal och möten för att kunna bevisa lögnerna som tecknas ner av tjänstemännen. Men inte ens inspelade band räcker, för förvaltningsdomstolarna och IVO lyssnar inte på band, de lyssnar på myndigheten och läser deras papper som sanningar.

Ärligt jag är förvånad över att så få angrepp sker mot myndigheter, men jag tror mig veta varför det inte sker. Det är de mest slagna och tillintetgjorda som söker hjälp och deras krafter räcker inte ens till att slå näven i borden. Skulle de göra det kallas vakten in och myndigheten känner sig hotad.

Om man vill ha ett samhälle där politiker och myndigheter vill väcka respekt måste de lära sig att respektera medborgaren deras rättigheter, att ocks de i demokratins namn har rätt att få en rättvis prövning o behandling. Tills ni lärt er detta varså god och bygg murar av batoner mot människorna, och nästa gång ni hämtar barn – varför inte använda k-pistar.

SR Aftonbladet, Expressen, SVD, DN, SVT, TV4  Nyheterna Alliansfritt Sverige, Metro

10 svar till “Politiker o domare utsätts för hot – medborgarhot!

 1. Så du menar helt enkelt att det är okej att myndighetspersoner hotas, misshandlas etc? Skäms på dig. hoppas verkligne inte du har något med socialdemokraterna att göra.

  • du ska nog läsa väldigt noga vad jag skriver. Jag talar om myndigheternas maktmissbruk mot medborgare framför allt dem sominte kan försvara sig eller hävda sig. OM lögner i utredningar, domslut som bygger på lögn. Medborgaren är en ganska ensam person i förhållande till myndighetsapparaten. Om det tröstar dig ligger jag i socialdemokratins vänsterfalang mot V o ibland MP. Jag tror att den somkan läsa också förstår vad jag menar.

 2. Bra Skrivet Som alltid Anne! Att trakassera barn och föräldrar och splitra familjer på felaktiga grunder är ett fruktansvärt demokratihot i Sverige idag!

  • ja men det försvarar inte hot mot de ämbeten som utövar sina yrken etc…det behövs mer kommunikation, mer respekt mellan myndighet o medborgare. grunden ligger i en rättspolitik som inte vill rensa o revidera liksom en socialtjänstlag till intet förpliktiganden

 3. Christina Björkman

  Mycket bra skrivet. Tyvärr blir det ju mer och mer av myndighetsmissbruk och den enskilda människan blir alltmer maktlös, hjälplös. Jag tycker heller inte om hot och våld, men vi (folket) skulle behöva resa oss och och i en enad front tala om för våra folkvalda vad vi anser. ”All makt utgår från folket” heter det så vackert, men numera är vi bara bra att ha när det är val. När valet är över gör makthavarna som de vill.

 4. En stilla undran ? Måste insatsstyrkan verkligen medverka när ett spädbarn skall omhändertas ? Är en desperat och säkert av samhället våldtagen mamma bli klassad som terrorist , en person som kan störa rikets säkerhet ? Det är nämligen det dessa gossar är utbildade till att förhindra ! Och vi skall inte tro att dom gick in med lösa patroner i sina heckler&koch ( maschinenpistole 5 ) nej dom var säkert skarpladdade med jaktammunition ! Ja svenska polisen och den enda i världen använder sig av sådana projektiler ! I jaktsammanhagn har man det för att få en sådan stor sårkanal att blodet snabbt rinner ur det påskjutna djuret och således dör ganska omgående ! Även vid en halvträff ! Hittlers bödlar använde sig av liknande ammunition vid avrättningar (nackskott ) numera får inte ens dessa projektiler användas i krig ! Halvmantlade instabila höghastighets kulor ! Men tydligen av svenska polisen som står över alla lagar och regler ! Inte undra på att dom lyckas skjuta ihjäl så många varje år ! Har ni inte funderat på varför polisen traskar runt i en stridsuniform ? Ja den är ju en kopia på militärens fältuniform m90 , fast blå ! Stridskängor och hela baletten ! Väntar dom krig eller ? Dom kanske väntar en anstormning av mammor med spädbarn som med kraft måste nerjöras ? Eller som jag läste tidigare , en handikappad man i permobil som fick ett epileptiskt anfall , blir nerbrottad får armarna avbrutna för att underlätta transporten till arresten ! Dessutom satt en stridsuniformerad primat på honom under hela resan ! Så kom inte och tro att detta samhälle är långt ifrån det som diktatorerna styr ! Håller du inte truten och fogar in dig i ledet kanske du hämtas i mörkret och aldrig syns mera ? Sveriges lakejer har utrustat sig för krig , delvis er då !

 5. Med forsatt myndighetmaktmissbruk då den enskilda medborgaen känner sig maktlös, vad gör man? Som JFK sade på 60-talet:
  ”Those who make peaceful revolution impossible will make violent revolution inevitable.”

 6. Tack Anne för att du skriver och beskriver den verklighet som många lever i medan andra förnekar den. Konstigt nog. Kärleken har kallnat.

 7. Visserligen kan jag forsta varfor manniskor i ren desperation gar sa langt som att hota aven om jag inte kan rattfardiga det. Samtidigt finns det ett systemfel som gor den lilla manniskan helt forsvarslos……dags for reformering och genomsyn

 8. medborgare får inte protestera mot att tjänstemn lurar , torterar och våldtar dem och deras familjer. Därför svenska poliser med socialtjänstemn kastar granater mot spädbarn som har sådana föräldrar.Och omhöndertar sådana föräldrarnas barn med hot, tvång, misshandel,med lag som kallas LVU pedofil tvångsomhöndertagande.LVU och socialtjänsternas ämbete handlar om det, de är ruttna som röd besprutat glänsande äpple. Alla andra tjänstemän håller oftast med. Ingen hederlig och normal människa som är tjönsteman och inte skadat någons barn skulle hotas av en nedslagen enskild myra-svensk medborgare ,eftersom det är livsfarligt. Sådana ”hotade” tjönstemän borde avskedas omedelbart,eftersom det är signal att de förstör människornas liv.Men korrupta sosse-politikerna verkar vilja ha det sådär.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s