Fagersta de slutna rummens kommun

Det börjar röra sig i Fagersta. På socialförvaltningsnivå alltså. Kommunen har fått en allvarlig reprimand från IVO (Inspektionen för vård och omsorg) berättar Sveriges Radio P4.  En 15 årig pojke placerad i familjehem i Hudiksvall har inte fått den hjälp han har rätt till när han är sjuk med skolarbetet. Troligen har Hudiksvalls Kommun anmält Fagersta Socialförvaltning, intressant helt klart i så fall. Det är samma pojke som ingår i en syskongrupp som kommunen tog för ett år sedan och som anklagar mamman för psykisk sjukdom.

Ärendet med hanteringen av den lille 4-åring som placerades av mamman i en familj  Smedjebacken har renderat i IVO anmälan från Rädda Barnen i Norra Västmanland tillika lokalpolitiker i kommunen. Hon upprörs över kommunens nonchalans mot barnet och brotten mot Barnkonventionen.

Brott mot Barnkonventionen är bara förnamnet i Fagersta. Där begås alla fel som kan göras. Jäv, Tjänstemannastyre, Politikeroansvar. Maktfullkomlighet och De slutna rummens politik.

En politiker ej V, aktiv i kommunen säger att det är omöjligt att få information inte minst har man begärt att ärendet om de tre syskonen skall redovisas till nämnden fullt ut  vilket vägrats då ordförande i nämnden, Teemu Sulin (V) ständigt söker kommunalrådets röst.

Att en socialförvaltning kan låta ett barn bo i fyra år i en familj samtidigt som mamman har kontakt med samma förvaltning, utan att utreda familjen där barnet bor och därmed förneka barnet alla rättigheter är en skandal. Mamman skall nu enligt kommun ha tillbaks det barn hon aldrig knappat träffat eller ens önskat lära känna. Ingen vare sig mamman eller socialförvaltningen tar minsta hänsyn till vad T skulle känna eller uppleva. Jag brukar säga att barn har rätt till sina föräldrar och det har de. Men i det här fallet anser jag att föräldrarna är Jimmy och Veronica som haft honom sedan han var bara några dagar gammal.

Det finns situationer där föräldrar förverkar rätten till sina barn och det är ett sådant all. En lösning på sikt den dag barnet kan få det förklarat är att mamman har kontakt med familjehemmet och träffar sonen via familjehemmet. Ytterligare lösning är begäran om vårdnadsöverflyttning eller adoption. Inget av de två senast nämnda innebär förbud att träffa barnet, men det ger barnet sin rätt till trygghet och tillit till de människor som alltid funnits där i hela han liv.

Jag skulle vilja ställa en fråga till Fagersta Socialnämnd och Förvaltning, vill ni ta på ert ansvar att det här barnet slits från en miljö och sammanhang där han har sina känslomässiga föräldrar och ge honom ett liv av bristande tillit, känsla av svek och sorg. Jag ställer samma fråga till Mamman.

Från det ena till det andra, Fagersta Kommun ska dra ner på placeringar av barn av kostnadsskäl. T placering hos Jimmy och Veronica kan knappast varit så dyrt eftersom de aldrig mottagit en krona i arvode eller utlägg. Däremot har mamman Vabbat, tagit ut föräldraförsäkring och allt vad där tillhör som förälder utan att ha haft barnet en enda dag. Det torde vara Fagersta Kommuns billigaste placering jämfört med de tre syskon som togs på felaktiga grunder och där man vägrar låta dem komma hem. Kostnad för 3 barn närmare 3 miljoner per år.

Pressmeddelande

SR Aftonbladet, Expressen, SVD, DN, SVT, TV4  Nyheterna Alliansfritt Sverige, Metro

Här listan över politikerna i socialnämnden skriv gärna och fråga dem,

Béguez, Antonio (V),  Berglin, Hans-Åke Berglin (V  , Berggren, Robert (S), Bergström, Niclas (S) – förste vice ordförande,  Björk, Lennart (V)  Carrasco,Nancy (V) Helsing, Dick (M) Sulin, Teemu (V) – ordförande              Svedemo, Majlise (V) – andre vice ordförande

Ersättare                                                                                                                     Aden, Mohammad (V)Gaytan, Andreá (V), Hellman, Kristina (FP),              Rönnberg, Per (V), Sundberg, Gunilla (S)

Teemu Sulin (V) Ordförande, socialnämnden                                                   070-341 47 95 mailto: teemu.sulin@fagersta.se  
Ansvarig socialchef: Christina Kaloinen, christina.kaloinen@fagersta.se
Ansvarig för Familjeenheten: Inga-Lill Strand 0223-443 44                              Victoria Brossman  0223-442 77
Reglemente för socialnämnden                

2 svar till “Fagersta de slutna rummens kommun

  1. Anne ibland undrar jag hur du orkar med all denna stupiditet i socialförvaltningarna över hela Sverige. Tack att du visar oss vad som händer och tack att du ger de som inte kan föra sin egen talan en röst.
    Vännen Maria Winter

  2. Eugon smutt boende i Sala

    Ja det verkar vara målet för socialtjänsten i alla kommuner att försöka att förstöra barnet så mycket det bara går ! Jag har försökt att klura ut varför ? Hittar absolut inget svar , eller ? Är det ett sätt att visa makt ? På barnets bekostnad då eller , tänker då närmast på lilla F och hans mamma som lever på flykt undan den pedofilanmälde fadern i Sala , vars bästa kamrat just nu är poliskommissarie Mikael Lundqvist som med stor iver driver en process för att föra just lilla F till en person han nästan aldrig har eller vill efter det sexuella övergreppet träffa ! Anmälning efter anmälning läggs ner eller försvinner ? Nu vet vi ju vem som ligger bakom , den stackars socialtanten som knappt vågar sig ut längre på grund av att hon inte gjorde vad lagen förutom i Sala säger ! Men eftersom hon har ett förhållande med en polis borde hon ju känna sig säker kan man ju tycka ? Ja sanningen kommer som sagt ikapp så småningom ! Och synden straffar sig själv !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s