S tvingas till FAS 3 och äter smärstillande dygnet om

Jag är så förbannad att kunde jag skulle jag faktiskt slänga tårtor i ansiktet på både allianspolitikerna och tjänstemän inom försäkringskassa, arbetsförmedling och läkare. Min kompis i Östberga som efter en trafikolycka har skador i nacken och ryggen, ständig värk. Äter så mycket smärstillande att hennes husläkare kallar henne narkoman och skickar henne till beroendecentrum för narkomaner. Trots att dygnet för S består av ständig värk. S mycket värk att hon inte knappt orkar sköta sin familj. Har en son som är utvecklingsstörd som äntligen efter åtskilliga timmar med advokat och Förvaltningsdomstol fått rätt i att han har rätt till en LSS-bostad. Nu får vi hoppas att Årsta-Vantör sköter detta enligt domslutet.

Hon tvingas gå till FAS 3 varje dag för att lära sig söka jobb, vilket inte är problemet. Problemet är att orka o kunna jobba. Nu har hon äntligen fått tid på ett rehabcenter ca 6 mil från Stockholm dit hon ska åka med buss tre dagar i veckan, alltså 12 mil. Därtill skall hon resten av veckan infinna sig på FAS 3. När S begärde att få hjälp med resor – sjuktaxi avslogs det eftersom rehabiliteringen innebär att ta sig till och från platsen på egen hand.

S har inga problem med jobb, inga problem att sköta ett jobb. Hon har problem med värk och behöver rehabilitering. Men en klantig socialsekreterarare såg till att hon förlorade sin SGI (sjukgrundande inkomst) genom att tala om att hon inte kunde få socialt ekonomiskt stöd om hon hade en anställning. Hur fan kan en socialtjänst uttala sig så. En av orsakerna till att hon idag inte får vara sjukskriven och omfattas av Försäkringskassans Rehab är för att hon inte har SGI.

Därtill har försäkringsbolaget lurar skjortan av henne när det gäller ersättningen från bilolyckan. Och i samma veva som det hände hade S så många problem att hon inte orkade överklaga eller be en advokat om hjälp. I flera omgångar har S ringt en advokatbyrå med specialkunskap i sådana frågor för att få hjälp, advokatbyrån orkar inte ens ringa tillbaks fast de lovat.

Vi lever i ett samhälle som är så djävla kallt och omänskligt att hälften kunde vara nog. Vi har en regering som skapar utanförskap och fattigdom. Tyvärr har vi ingen opposition som säger att man tänker upprätta den här gruppen om de vinner valet.

SR Aftonbladet, Expressen, SVD, DN, SVT, TV4  Nyheterna Alliansfritt Sverige, Metro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s