Pappa vägrar diskutera umgänge

Tidigare har jag skrivit om Eva som vägrat acceptera domstolsbeslutet att pappan fått egen vårdnad utan att egentlige haft med barnet att göra.  Ett domslut som förvånar alla som känner till fallet. Socialtjänsten i Enköping hade t.ex. godkänt 3 timmar i veckan under övervakning då man ansåg att det förelåg fara för barnet. När alla polisutredningar lades ner, säger socialtjänsten att det inte finns någor skyddsbehov eftersom pappan inte är dömd. Däremot dömer allt fler domstolar slentrianmässigt egen vårdnad till fäder som inte borde ha det. Barn ska inte behandlas så där. En pappa som suttit fängelse för att ha misshandlat mamma o barn, tilldöms egen vårdnad av tingsrätten.I andra kommuner sätter sig socialtjänsten över friande domstolsbeslut om de misstänker att barn kan komma att fara illa. I Enköping anser man att barnets röst inte räknas och man använder inte sociallagstiftningen till att skydda utsatta barn. Utdrag ur tidigare blogg   Efter en domstolsförhandling får pappan träffa barnet varannan lördag vilket är tänkt att succesivt utökas. Redan efter första mötet inser Eva att något är fel, barnet beter sig märkligt, börjar plötsligt efter att ha varit torr kissa på sig och vid nästa tillfälle vägrade barnet att åka. Men barnet tvingas till pappan och efter ytterligare något år skall barnet sova över en natt. Barnet kommer hem med intorkat urin, rivmärken på kinden och uppför sig helt apatisk. Husläkaren gör en orosanmälan till socialnämnden i #Enköping 2009 som inte utreder.” 

@Åklagaren i @Västerås valde att inte lyssna på en pojke på  som berättade om övergrepp som han utsatts för hos sin pappa. Brottet kunde inte styrkas, trots att läkare intygade motsatsen. Mamman vägrar låta pappan träffa sonen innan en psykolog pratat med barnet, vilket innebär att pappan stämmer mamman för brott mot umgänget. Han tilldelas vårdnaden. Här kommer ytterligare i denna historia.                                                                            T,  barnets pappa är tidigare anmäld för sexuella övergrepp på sin då 10 åriga dotter som bor hos T varannan helg. T bor i Sala och dottern i en grannkommun. T:s fd lämnade honom då det fanns tecken på att något var fel, men tvingades att låta T ha umgänge med flickan varannan helg med övernattning. Det har även framkommit att T låtit andra män utnyttja flickan sexuellt då hon bott hos honom. Också detta ledde till anmälan till socialförvaltningen i Sala och polisen i Västerås. ”

Samtliga ärenden som anmälts till polisen i Sala har lagts ner utan utredning. Pojken är idag 8 år han vidhåller samma historia som han berättat för polisen och läkare.

Mamman till barnet har via sin advokat begärt att parterna skall träffas för att diskutera om hur de ska lösa det hela. T vägrar att överhuvudtaget diskutera mammans del i pojkens liv. Länk till brevet från Advokaten  Intyg Eva Olsson.

Eva är medveten om att anklagelserna mot pappan inte leder till utredning, men hon vill träffa pappan för att diskutera hur man kan komma vidare. Eva har heller aldrig nekat T umgänge och anmälningarna som gjorts har dessutom inte kommit från henne utan från andra personer i pojkens närhet. Polisen Mikael Lundqvist i Sala hävdar att anmälningarna är ryktesspridning av personer som mamman uppviglat mot pappan. Med andra ord Eva framställs av domstolen och polisen i Sala som en person vilken inte tillåter pappan umgänge med barnet.

Utifrån barnrättsperspektiv är det märkligt att vare sig socialtjänst eller domstol lyssnar på vad barnet vill. I det här fallet skulle dessutom en vårdnad från T:s sida innebära att han skulle förbjuda sonen umgänge med modern vilket han också deklarerat. Det är olagligt att undanhålla barn från sin förälder, det är jobbigt och slitsamt. Vilken person utan starkt motiv skulle utsätta sig och sitt barn för något liknande. Ja jag vet ni säger det finns ju andra som gör det. Men den här mamman är inte manshatare, har aldrig uttalat sig som feminist eller med äganderätt till sitt barn. Hon offrar ett äktenskap, fast punkt, jobb men vill inget hellre än att hitta en lösning som som också sonen kan acceptera.

Barnperspektivet sitter löst inom rättsväsendet. Vuxna människor som har barn ska kunna resonera. Eva vill resonera men T vägrar och beter sig som ett barn. Kan person med det beteendet verkligen ha hand om ett barn.

Relaterade tidigare bloggar:  Enköping-Sala håller pedofiler om ryggenEnköping-Sala håller pedofilerna om ryggen del 2, Sala-Enköping 3,       Sala-Enköping 4 Salapolisen Mikael ute på hal is

SR, Aftonbladet, Expressen,  DNSVD SVT, TV4  Alliansfritt Sverige, MetroUNT

23 svar till “Pappa vägrar diskutera umgänge

 1. christer sundqvist

  Ja det är idiotiskt ibland…jag var på rymmen en gång när jag var tretton år
  träffade en man mitt i natten i Haparanda som sa att jag kunde få sova hos honom….(då visste jag int ens om att det fans bögar)…han våldtog mej och då jag åkt fast berättade jag för polisen vart jag varit på natten även vad vi gjort…de tog med mig till den aktuella adressen …men mannen nekade bara till att ha sett mej tidigare…kanske detta int har med saken att göra,,,men det handlar om att int bli trodd

 2. Tack Anne för arbete och sociala engagemang. Ibland undrar jag hur du orkar fortsätta. Jag är tacksam att du visar hur rutten vår värld innerst inne är. Vi lever i en tid där myndigheter systematiskt försummar, kränker och vanvårdar barn. Utan dig hade det föregått i lönndom.
  Kramar Maria Winter

 3. Ping: Hur många fler barn ska straffas…. | Suspicio

 4. Viktiga ärenden som belys, men vi får inte heller glömma bort att PAS.syndrome kan finnas och skapas av både en mor och far, Inget barn ska alieneras, men det var inte riktigt det din; Annes blog hadlade om, men tror detta skuklle behöva belysas mera. Detta (enligt mig) ofog att istället numera ge gemensam vårdnad kan ena föräldern tämligen enkelt ansöka om enskild vårdnad. Oftast på barnets bekostnad som behöver samarbetande föräldrar, något som nuvarande lagstiftning inte premierar – tvärsom. Troligtvis förlorar flera barn kontakt, än påtvingas.
  Lite tvärsom, men detta är svårt och mångfacetterat. /Mamma, Kvinna och PAS:ad.

 5. Oj, var lite för snabb på tangenterna i komentaren. Anser att gemensam vårdnad bör vara näst inteill standard, det minsta som kan begäras av föräldraskap, men lagen har öppnat upp för många nästintill oanade möjligheter att ansöka om enskild vårdnad efter lagändringen. Barnen förlorar alltid i dessa tragiska PAS-ärenden, eller andra som inte klarar eller förmår vara just föräldrar.

 6. Herman schnaps

  Onekligen verkar det som om vissa myndighetspersoner har egenintressen i att hålla pedofiler och liknande om ryggen ! Sala är ett stort illaluktande eldorado för allehanda sexuellt missanpassade individer , likt stalinistiska metoder håller scheriffen i staden ett järngrepp och effektivt hindrar uppnosiga och i övrigt skötsamma skattebetalare och medborgare att ingripa och förhindra att tex barn blir våldtagna , att önska en internutredning av polisen i Sala och även socialen är säkerligen lika stor som om tomten skulle dyka upp på midsommaraftonen .

 7. Tack Anne ! Har följt din blogg med stort intresse , bra att du återigen har tagit upp detta horribla ärende gällande Eva och hennes son ! Det får inte falla i glömska , hoppas att rättvisa ska skipas och dom verkliga brottslingarna straffas

 8. Hej !
  Det är en klargörande arikel du skriver om hur det ser ut för barnen i dag. Jag är själv en mamma som blivit pasad och tvingats på flykt, då BUPs oro inte togs på alvar av socialtjänst och domstol. Historien är skrämmande lika som många fler jag hört. Jag har suttit i fängelse i fyra månader och genomgått en rättspsykiatrisk undersökning helt pågrund utav att min kamp för mitt barns rätt till skydd och trygghet. Jag har turen att träffa mitt barn för att han så klart och tydligt uttrycker sin saknad av mig. Men tvingas leva med att blunda för vad jag ser för annars kanske jag aldrig får träffa mitt barn igen. Jag tvingas helt i händerna på den man som jag vet har förgripet sig på vårt barn på ett mycket brutalt sätt och som misshandlat mig på olika sätt samt fortfarande utövar alla typer av våld på vårt barn. Min förtvivlan över situatonen är gränslöst smärtsamt och jag ser inget slut. Alla som reagerar nu som i det förflutna läkare, socialtjänst, förskola med mera ser det genom mina ögon.

  Pasad Mamma

 9. Ja enligt säkra källor så ska det vara han !

 10. Det finns inget som heter PAS, eller ”pasad”! Påhittat av en pedofilvänlig psykriatriker och ”diagnosen” finns självklart inte!

 11. Jag är en person som har väldigt svårt för orättvisor! Jag känner denne T sedan barnsben, och mår rent ut sagt illa över allt bedrövligt som skrivs om honom. Hur kan man göra så?

  Du som skriver denna blogg har bevisligen inte en aning om vem T är och du har uppenbarligen inte minsta finkänsla över huvud taget utan spyr bara galla över allt och alla i din blogg.

  Självklart anser jag att ett barn har rätt till båda sina föräldrar. Men att som du gör sprida elakt ont förtal mot en människa, som rätt igenom bara är snäll och en underbar pappa till sin dotter och har god kontakt med mamman till deras gemensamma dotter, gör mig verkligen illamående!!

  Jag lider så enormt mycket med T som blir utmålad som värsta äckel, och som tack vare alla trångsinta människor blir dömd, trots att han aldrig någonsin skulle göra något av det ovan nämnda. Förstår du vilket helvete han genomlider? Du är en ond människa i mina ögon! Det finns alltid två sidor av myntet men du struntar blankt i det och kör på en enda linje.

  Till Anna ovan vill jag säga… googla på PAS Parental Alienation Syndrom.. det är en diagnos över hela världen snart… Bara lilla Sverige som har lite svårt att ta till sig något nytt. PAS handlar om att en förälälder vänder barnet mot den andre. Väldigt vanligt i många separationer. Tyvärr!

  God fortsättning önskar en som vet att rättvisan kommer vinna!

  • jag har hört banden från domstolsförhandlingarna där mamman till dottern vittnar till den andra mammans förmån, har läst åtskilliga dokumemt i ärendet.

  • Det står såklart Anne Skåner fritt att diskutera vilka hänsyn socialtjänster och domstolar tar i vårdnadstvister, men när hon slår fast att den ena parten skulle vara pedofil trots att myndigheter och polis konstaterat att det är grundlösa anklagelser är hon ute på väldigt farlig mark. Särskilt som anklagelserna direkt eller via bulvan kommer från denna Eva vars historia hon svalt helt och hållet, men ”glömt” att ta upp hennes tillkortakommanden och svartmålning av T.

   • anne skaner

    av hänsyn till berörda parter ska jag inte lägga ut alla dokument etc som jag har som ingår i fallet. men det är mycket möjligt att jag publicerar delar av dem.

   • anne skaner

    att hänga ut minderåriga barns personummer bild, släktingars adresser är inte heller enligt vare sig moral eller lag

   • Fyrtaktarn

    Verkligen en bra kommentar Salabo! Så skönt att se att det finns fler som stär upp för T och vet att allt bara är ren lögn och förbannat påhitt!

    Till Anne Skaner vill jag säga, att myntet har som sagt var alltid två sidor, bara för att ena sidan påstår en sak är det sällan på det viset. Att mamman till dotter vittnade i de första förhören är för att även hon blev totalt manipulerad av Eva, men mamman har nu förstått vad Eva är kapabel till och har bett T om ursäkt för det. De har en väldigt bra kontakt idag och om du vore mer påläst och objektiv så borde du veta detta. Men du visar klart att du enbart ställt dig på Evas sida i detta vidriga lögnaktiga spridande av falsk information.

    Jag har själv pratat med Polisen och anmält ett hot jag fick av en helt nyskapad fejkprofil ”Sven Svensson” på facebook som 10 minuter senare togs bort, när jag delade vidare en bild på facebook med efterlysningen av Eva och Fred. T har inte fått träffa sin son på tre år och det är skandal som Eva beter sig. Eva är anhållen i sin frånvaro för egenmäktigt förfarande av barn, och Fred är anmäld försvunnen. Jag tror knappast en misstänkt pedofil skulle vinna alla fem överklaganden som Eva gjort. Tänk själv och gå inte på allt med hull och hår.

    T skulle knappast få ensam vårdnad om det fanns minsta möjliga tveksamhet om pedofili. T skulle ej heller få ha sin dotter om det vore så och jag tror knappast att T och hans ex (modern till dottern) skulle ha så bra kontakt som de faktiskt har om det vore så att T hade låtit sin vänner utnyttja dottern som du påstår i dina texter. Är det nån som är på hal is så är det verkligen du Anne. Du borde verkligen ta reda på fakta först, och inte svälja ena sidans version rätt av. Skrämmande att man kan va så blåögd tycker jag.

    Jag blir så frustrerad och känner mig så maktlös när man bara står bredvid och ser hur dåligt ens vän mår över att han inte får träffa sin son, över att bli sedd som en pedofil i hela stan så han inte klarar gå till affärn och handla… lider så med honom att han ska behöva ha kameraövervakning i sitt eget hem för att han ska kunna känna sig någorlunda trygg. Tänkt dig själv om män bröt sig in i ditt hem när du låg och sov och misshandlade dig brutalt. Nä fy fan säger jag!!

    Dags att någon för T´s talan oxå, då denna blogg bara handlar om att ösa skit över honom, men jag har känt T sen 1990 och känner honom väl, och vet att allt detta är ren lögn.

    Trevlig helg till er och som jag sa förut, jag vet att rättvisan kommer vinna!

   • anne skaner

    Eftersom du så ihärdig skriver under olika namn och alias i ärendet så har väl heller inte du hört andra sidan antar jag. så dtt behov av att tlllrättalägga ena sidan och kast skit mot andra skiljer sig väl inte nämnvärt från den blogg du antastar. låt mig säga att jag inte lagt ut namn eller personnummer fast jag skulle kunna göra det eftersom det är helt okej enligt Salapolisen att bryta mot PUL. Men det finns åtskillga dokument och handlingar som skulle kunna läggas ut utan problem. Till saken hör att ingenstans i de papper jag läst finns något att invända mot mamman.

 12. Jag tycker att det är mycket märkligt att nästan alla tycks fokusera på vad PAPPAN har rätt till, eller vad MAMMAN har rätt till. Är det inte BARNET vi ska fokusera på? Är det inte BARNETS bästa man enligt lag bör utgå från? Det verkar som att beslutsfattarna i det här ärendet har glömt bort det vilket enligt mig är ett bevis på att de svikit sin plikt mot oss skattebetalare. Jag är inte så insatt i det här fallet och har därför inte all information, men ingen vettig människa kan anse att det är till barnets bästa att abrupt flytta över ett barn till en förälder han inte ens känner! Tänk vilket trauma det innebär för barnet!
  OM pappan är skyldig till de hemska anklagelser som riktas mot honom bör sonen enligt mig slippa träffa honom eftersom barnets rätt till trygghet måste få gå före förälderns rätt att träffa sitt barn. Så säger även lagen.
  OM pappan är oskyldig bör sonen givetvis träffa honom för att kunna skapa en relation att bygga vidare på, men det kan aldrig få bli tal om att abrupt rycka upp ett barn från en förälder såvida inte den senare utgör ett akut hot mot barnets liv och hälsa.
  Den som tar sig tid att mer noggrant sätta sig in i förarbetet till den lag i föräldrabalken som beslutet i detta ärende vilar på kan även konstatera att våra beslutsfattare poängterar att de är medvetna om att domstolar tenderar att automatiskt ge vårdnaden till den andra föräldern vid misstänkt umgängessabotage. De poängterar även att det inte är så lagen bör tolkas. Att de TAR AVSTÅND från det. Märkligt…mycket märkligt…

  /JEL

 13. Händer det något nytt i detta ärende? Är Eva fortfarande på flykt? Om fallet står still så hoppas jag innerligt att hon kan hålla sig undan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s