Polisjakt på en död kanin

Det ringer på min telefonen, ”finns NN där?”.                                                             ”Nej NN har aldrig bott här.”                                                                                          ”Jamen NN har sin post dit. ”                                                                                           ”Sant, NN är skriven här men bor inte här, vad gäller frågan!                                  En kanin, svarar rösten som ringer från polisen.

 

En kanin svarar undertecknad och….Jo vi vill ha ett förhör med NN angående vanskötsel av en kanin.                                                                                                Hmmm, så minns jag alla brev från Länstyrelsen i Stockholms Län som tagit upp något om en kanin. Sammanlagt skickade Länstyrelsen ut 8 brev om samma kanin med begäran om förhör ang kaninen.

”Ursäkta, är det ett allvarligt brott som begåtts mot kaninen!                                   ”Nja, den har vanvårdats, svarar polisen, kaninen fick inte gå till tandl…veterinären så Länstyrelsen avlivade kaninen.                                                ”Jaha ja, och nu ska den döda kaninens ägare förhöras. ”Jo så är det nog, svarar polisen allt mer generad och när jag frågar om det finns lite allvarligare saker som behöver polisens hjälp svarar polisen att jag är ju djurskyddspolis och det är mitt uppdrag att ringa om detta.

Jo jag förstår, men finns det inga levande djur att oroa sig för. Vilket får polisen att fråga mig om att inte anser kaniner värda att behandlas som andra djur. Jo, då, jag tycker kaniner ska ha det bra, men en död kanin………!!! Vi avslutar samtalet och polisen kan inte förhöra den döda kaninens ägare. Innan nästa samtal kommer ytterligare brev från Länstyrelsen som åker i papperskassen och så kommer nästa samtal.                                                                                                         ”Hej det är från polisen, bli inte rädd det handlar inte dom dig så vi har ingen misstanke om att du har gjort något.

Nej jag blir inte rädd  men  börjar skratta när han säger det gäller NN, ”vet du var NN är..?                                                                                                                        ”Nej gäller det NNs döda kanin! Jo, säger den manlige polisen, vi skulle vilja prata med NN.                                                                                                                  ”Tja det blir svårt NN har lämnat landet för att slippa Socialförvaltningen i Täby och jag tror inte NN åker hem för att bli förhörd om en död kanin.

Polisen instämmer i att det nog inte är troligt men säger att Länstyrelsen kräver att de följer upp ärendet med den döda kaninen. Jag hör hur han tycker det är pinsamt och jag föreslår en efterlysning via Interpol. En ide som inte var möjlig för Länstyrelsen har inga sådana befogenheter.

Polisen frågar om jag vet NN:s adress och jag svarar ärligt nej tyvärr. Innan vi avslutar kaninsamtalet säger han att jag verkar veta mer än vad jag säger. Nej det är fel, kontrar jag. Jag vet det jag vet för NN bor inte här, kommer inte hem på ett bra tag och jag tycker det är skandalöst att lägga ner skattepengar och polisresurser på en död kanin.

Polisen i andra sidan säger trött jag håller med dig, men det är vårt jobb.

Nu väntar jag på nästa samtal från Polisen o frågan om den döda kaninen. Jag är så glad att vi har en polis som skyddar våra djur.

SR, Aftonbladet, Expressen,  DNSVD SVT, TV4  Alliansfritt Sverige, UNT ETC

3 svar till “Polisjakt på en död kanin

  1. Ha ha ha,,,,,, kaniner kan få lite för långa tänder. Och jagar de en människa som har stuckit för att bli av med socialens härjningar så tror jag det är ganska lönlöst att söka för att höra hur det är med den döda kaninen. De vet att kaninen är avlivad för det var det bästa för gamlingen. den fick en hedervärd ålder i alla fall. När ska de tänka på människan då som jagats av socialen utan att ha varit brottsling? ja förutom det att kaninens tänder blev långa. Tänk att man ska behöva fly?

  2. så en kanin kostar mera än hjärnan på alla barn, gravida, sjuka, gamla och polit-disidenter som får tvångssprutor och tvångs ECT i hjärnan?!?!?!

  3. Helt j…a otroligt ! Är det detta våra skattepengar går till ! Kaninpolis , tror fanimej knappt mina ögon ! Slutar säkert med husrannsakan i ivern att hitta kaninmarodören ! Vad är straffvärdet i detta ohyggliga brott ? Att våldta barn och kvinnor brukar stanna på ca 2 år ,om det inte blir nerlagt ! Så kaninpina kanske 3-4 år då kanske ? För övrigt är det lika bra att jag förbereder mig på ett långt fängelsestraff , då jag i dag på 90 väg visade stor omdömeslöshet och skickade ett extraljus å en harpallt till den eviga vilan , nu är frågan ska jag ange mig själv eller vänta på att hare polisen ringer ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s