Valet 2014 det objektiva valet

SR och SVT har redovisat sin valpolicy inför 2014 vilket innebär att de som arbetar med program, nyheter, debatt skall iaktta största möjliga tystnad. Nej förlåt neutralitet. Som anställda inom TV ska  det inte längre säga offentligt att man är emot rasism och främlingsfientlighet. SD är ju numer rumsrent och finns i riksdagen och skall därmed behandlas som ett parti bland andra.

Detta är inte ett brev från företag att ifrågasätta socialdemokratin, utan en uppmaning ”Kanalchefen i Malmö ( SVT) hade skickat ett brev till sina medarbetare där hon skriver att det gäller att tänka sig för kring privata uttalanden och att särskild försiktighet ska iakttas under valåret.
”Tänk alltså två gånger innan ni kommenterar och delar med er nyheter, artiklar foton mm. Detta gäller även när det handlar om ’goda’ saker som mänskliga rättigheter, människors lika värde och jämställdhet.”

Vän av demokrati måste dock fråga sig om mänskliga rättigheter, lika värde etc är att vara partisk. Jag trodde i min enfald att alla demokratiskt sinnade stod för detta.

En retorisk fråga i det här sammanhanget är OM Svenskarnas Parti suttit i riksdagen, uttalat nazistiskt, också skulle omfattats av största möjliga neutralitet – tystnad i valet. I så fall skulle publik service skydda nazister o givetvis inte lyfta ett ord om nazisternas utrotning av judar o romer o andra ick ariska under andra världskriget.

En annan retorisk fråga som inte får svar är vilken musik kommer man att tillåta under valetupptakten. Alla band med antydan till kritik mot det samhälle vi har liktydigt med politiskt styre förbjus under 7 månader. Från Mikael Wiehe till merparten av hipphopp o rapp. Ett givet år för skvalmusik utan innebörd att få lyfta fram. Misshagliga ord kan strykas via ett pipljud.

Jag hoppas också att man inom media rensar bland sina borgliga journalister och lyfter bort dem från allt som har med valet att göra, Fram till censuren har släppt läser jag Dagens ETC och satsar på att TV 4 är lite mer vågade och att reklmafinansierade radiolokaler inser vilket guldläge de har nu.

Själv är jag inte bunden av tystnaden utan anser fortfarande att SD är ett grumligt parti med dubbel agenda där rasism och främlingsfientlighet täcks över av en sk vi är inte emot invandrare bara de stannar hemma och att alla sveskar får sitt innan.

Relaterat: Främlingsfientlighet är ett val, opartiskhet är emot min världsbild, Aftonbladet, Jag är Soran (SVD), Greider , Soran

SR Aftonbladet, Expressen, SVD, DN, SVT, TV4  Nyheterna Alliansfritt Sverige, Metro

6 svar till “Valet 2014 det objektiva valet

 1. Finns det objektiva val?
  Vi har lyckan att leva i ett av världens mest demokratiska samhällen. Vem som helst kan bilda opinion och till och med bilda partier och ställa upp i val. Detta är inte alla världsmedborgare förunnat. Jag tycker att vi ska värna om detta. Jag vill inte ha ett samhälle där någon grupp, oavsett hur rätt de tycker att de har, ska hindra andra från att utöva sin religion eller sin rätt att säga vad de tycker. För mig är detta grundläggande. Som du skriver finns det hur många radiokanaler och tidningar som helst där man dagligen framför det budskap man önskar. Detta är bra och stämmer väl överens med hur jag själv önskar att ett samhälle ska vara. Sveriges Radio och SVT är dock inte två av dessa. De är skattefinansierade och ska enligt sitt uppdrag vara oberoende och neutrala. Särskilt gäller förstås detta under ett valår. Därför är det bra att man nyanserar vilka röster som släpps fram, vid sidan av politikerna, och försöker så gott man kan balansera det som kommer att sändas inför valet. Ingen av oss håller med alla om allt, men jag vill kämpa för att alla ska kunna framföra sina åsikter, så länge de inte bryter mot några lagar.

 2. samma sak gäller S och V egentligen.Socialister och kommunister förstörde och dödade mkt. med fina propaganda-ord.Precis så som de fortsätter att göra i moderna tider. Nazister, kommunister och socialister har samma mål-kontroll över samhället och pengarsugning av slavar. I jämförelse med de brottlsingarna är M nåstans mitemellan.De varken dödade eller deporterade folket till döds åtminstone.

  • Du blandar äpplen o päron, mig veterligt har inte socialister dödat någon o sk propagandaord finns nog hos alla partier. Men det har knappast med yttrandefrihet att göra eller fri åsiktsbildning.

   • karin olsson

    Du tål verkligen inte att bli slagen på fingrarna, då går du upp i falsett! Sveriges Radio och SVT är skattefinansierade och skall därför, i sitt uppdrag, vara oberoende och neutrala. SD är demokratiskt valda av svenska folket och har därför ett existensberättigande. Det är lätt att hålla sig i åsiktskorridoren och ”ha sina åsikter” för det är politiskt korrekt!

   • anne skaner

    Karin hurvida jag går upp i falsett eller ej lär du inte veta om, jag har dessutom ingen sådan röst, snarare alt. vad gäller åsikter handlar det inte bara som SD det handlar om jakt på alla som har en politisk färgning inom public service o jag antar att du är SD eftersom du lyfter dem. att inte få prata ens om mänskliga värderingar i ett av medborgarnas betalt media, tycker jag är att dra frågan långt.

 3. Ja se där, du antar att jag är SD för att jag hävdar demokratiska aspekter. För att klargöra min politiska ställning, så skulle jag aldrig själv rösta på SD! Emellertid handlar det inte om mig, utan om public service och de skall vara oberoende, neutrala och förhålla sig opartiska i sin utövning. De allra flesta av oss kan nog bilda sig sin egen uppfattning om saker och ting om det läggs fram på ett neutralt sätt. Det är du som inte kan skilja äpplen från päron då det gäller vad public service får säga resp. inte säga. De får uttrycka avsky mot rasism och främlingsfientlighet, men de får inte säga att SD står för dessa åsikter! För att än en gång klargöra så jag inte blir beskylld vilket brukar vara ditt motvapen, NEJ jag är ingen SD:are och kommer inte heller att rösta på SD!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s