FACO stoppar kritisk röst på riksdagsseminarium om familjevård

Det verkar som organisationer – vissa av dem – har svårt med kritisk granskning och kommunikation. Idag hade moderatledamoten Helena Bouveng och S-ledamoten Mery Wasberg seminarium om Familjehemmens framtid.  Seminariet hade tillkommit efter antal brev, som Eva fostermamman i Mark,  skickat till Socialutskottet varje vecka. I breven påpekar Eva problem inte bara för familjehemmen utan också för barn och biologiska familjen. Intresset från Socialutskottet har varit lamt, många av mailen har åkt i papperskorgen olästa och några har pliktskyldigast svarat. Också undertecknad har skickat ett antal case vara många lämnas utan läsning.

Rimligt hade varit att socialutskottet o deras två politiker valt att diskutera hur man kan komma till rätta med problemen inom socialtjänsten och barnfrågorna. Men Helena Bouveng valde istället att låta Annelie Hed ordförande i FACO vara medarrangör. FACO är Familjevårdens Centralorganisation. Det blev ett harmlöst och informerande möte inför åhörare varav flertalet kom från FACO och familjehemsorganisationer. Eva i Mark hade lovats ett antal platser via FACO men dagen innan seminariet stoppas Evas medverkan på seminariet. Annelie Hed bestämmer att Eva är hotfull, inte medlem som argument för att Eva inte skulle få komma in. Hon sa också att Eva blir arg och att hon inte gillar Evas debattmetod.

Jag ställer mig frågan om det finns en allians mellan Helena Bouveng och Annelid Hed i FACO. Mery Wasberg kändes som en pliktskyldigt bihand medan Bouveng förde klubban.

Då bjuds Eva in av riksdagspolitiker men också där satte sig Anneli Hed och socialutskottets arrangörer emot. Men mailstorm, telefonsamtal mm och kanske ett hot om att TV 4 skulle kunna stå i porten o filma när Eva inte fick komma in. För plötsligt fanns Evas namn på listan utan förvarning. Vad man gjort för att tysta den farliga Eva var dock att i innan mötet ändra programmets sista punkt – diskussion o frågor. Istället blev det en sammanfattande reflektion från talarna. I ren protest när Inger Forsgren från RFHL riks för svar att det inte blir någon frågestund, reser hon sig och går tätt följd av undertecknad och Annica Öberg från RFHL Stockholm.

Synpunkterna på seminariet kommer i morgon, men det är trist när en organisation som FACO inte kan diskutera familjehemsfrågan öppet och rakt och att även lyfta de problem som finns. Seminariet blev en hyllning till familjehemmen där barnen blev en bifråga och de problem som finns ligger fortfarande o vilar i organisationens hägn.

Det intressanta är att i de här sammanhangen saknas engagerade namn i partigrupper som siktar på att återta regeringsmakten i sept.

Eva fick sin upprättelse dock via TV 4 på morgonen och ytterligare från seminariet kom i 22 nyheterna från TV 4.

Relaterat TV4

SR AftonbladetExpressenSVDDNSVTTV4  Nyheterna Alliansfritt Sverige,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s