Radio Västmanland hur tänkte ni i fallet Jimmy

Historien om den  3-åriga pojken går vidare i Fagersta. Radio Västmanland tog upp IVO anmälan mot Fagersta Kommun och ordförande i Socialnämnden, säger till Radio Västmanland ”Efter kritiken från Inspektionen för vård och omsorg ska socialnämnden se över riktlinjer och utbilda personalen. Men nämndens ordförande Teemu Sulin (V) vidhåller att verksamheten fungerar och är rättssäker.”

Radio Västmanlands inslag var ett av de märkligare jag hört. Två timmars intervju med Jimmy och hans fru finns inte ord av. Man tar inte upp hur skrivelser till kommunen ”försvunnit” som rörde mammans önskan om att Jimmy och hans fru skulle få vårdnaden. Ett försvunnet icke diariefört brev till kommunen är ett brott mot förvaltningslagen.

Däremot tyckte Radio Västmanland att ett ”brott” som preskriberats två gånger om var värt att ta upp i radion, dock utan att Jimmy fick lämna en förklaring. ”

”Och det är barnets bästa som Inspektionen för vård och omsorg, IVO, utgått från när man granskat hur ett barn från födseln och flera år framåt fått bo i ett annat hem än hos biologisk förälder, utan att socialnämnden tagit reda på hur barnet egentligen har det – trots att nämnden bedömt att familjen är olämplig som familjehem. För det har varit på gång att låta dem bli familjehem, men när det framkom att mannen i familjen dömts för bedrägeribrott så tog det stopp.”

Vare sig Jimmy eller hans fru har begärt att bli familjehem utan önskat en vårdnadsöverflyttning vilket också barnets mamma önskar. Familjen är inte intresserade över att ha betalt för att ha barnet, utan önskar att barnet ska kunna växa upp i trygghet och i det avtalet också kunna låta barnets mamma vara delaktig.

Fagersta Kommuns uttalande om olämplighet när det gäller Jimmy handlar om ständigt nya argument. Först var det en elräkning som inte betalats i tid. Sedan var att Jimmy jobbar utomlands. En konkurs för tio år sedan har också använts. Sedan var det att man köpt huset kontant. Och så har Fagersta fortsatt hitta argument. Men att Fagersta Kommun medvetet svärtar ner människor och inte bryr sig om preskriptionstider, är inget förvånande, men att en journalist har så dåligt omdöme att inte kontrollera när ett sk brott begicks och låta den anklagade komma till tals är usel journalistik.

Kritiken mot Fagersta var dessutom lam och enkel för Teemu Sulin att komma undan. Det finns ytterligare fall i Fagersta som kunde kontrollerats tex de tre syskonen hur Fagersta skött det ärendet m.fl. Flickan som nekades LSS och boende vilket kostade kommunen några hundratusen i skadestånd.

Som bloggare är jag inte objektiv men grunden i det jag skriver är sant, sedan om jag lägger värderingar i bloggen är min sak. Det är upp till var och en att bedöma, kommentera och tycka utöver det jag skriver. Fagersta Kommun är en usel kommun i sociala frågor utom möjligen äldrevården. Missnöje finns annars från såväl de som söker ekonomisk bistånd till dem som har med barn och familjesidan att göra.

IVO borde granska hela Fagersta Socialförvaltning och vid ett eventuellt regimskifte efter valet borde hela ledarskapet på Socialförvaltningen bytas ut och Teemu Sulin skulle försvinna snabbt som ögat. Frågan är bara om det finns några som kan bringa ordning i eländet. Tyvär har Fagersta alltid haft en usel socialnämnd också under S-tiden och ledningen bland tjänstemännen tillhörde inte heller då de mest lysande i sitt slag.

SR AftonbladetExpressenSVDDNSVTTV4  Nyheterna Alliansfritt Sverige,

Ett svar till “Radio Västmanland hur tänkte ni i fallet Jimmy

  1. Ping: JO ANMÄLAN RIKTAD MOT SOCIALNÄMNDENS ORDFÖRANDE i FAGERSTA | RosenRasande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s