Molntjänster underlättar dokumentation

Allt fler sätter sin tillit till att spara i moln. När hårddisken och systemet inte vill finns molnet som en oändlig lagringskälla för vår information. I ett samhälle där informationen blir allt viktigare och inte minst systemen måste förenklas för att passa alla användare,  behövs enkla lösningar. Det behövs system som underlättar i jobbet kring rapportering, avtal,  ja alla former av dokumentation.

Har själv arbetat inom äldrevården en del och minns hur man efter varje pass skulle fylla i dokument i papper, det kunde gälla allt från avvikelser till skador i jobbet. Att fylla I för hand innebar också att göra det hyggligt läsbart, handstilar varierar ganska mycket som bekant. I takt med allt högre krav på dokumentation och återrapportering, ökar kraven på enkla och säkra modeller och jag hade önskat att det funnits en IT-kopplad tjänst istället för allt pappersarbete. Nu ser jag att också det här har fått en lösning, Centuri AB erbjuder via nätet möjligheter att göra exakt det som tidigare gjordes I otaliga pappersformat med enkla och lätta metoder. Färdiga mallar, enkla instruktioner till varje tjänst.

Genom en enkel inloggning kan jag som verksam inom sjuk- och äldrevård snabbt genomföra min rapportering efter avslutat pass både enklare och säkrare. Inte minst blir det lättläsligt för den som skall följa upp min rapportering. För arbetsgivare och organisationer blir det sedan lättare att följa upp det arbete som görs inom respektive område.

För stora enheter som t.ex. Capio verksamma inom hälso- och sjukvård där dokumentationen är ett måste både för patientens och samhällets säkerhet, är den här formen av tjänster som Centuri tagit fram viktig. Ett handskrivet dokument är lätt att tappas bort, men har samma information skrivits in i datorn och lagrats på ett säkert sätt t.ex. i ett moln kan jag som användare, patient eller myndighet alltid ha tillgång till det som rapporterats.

Det finns givetvis många andra möjligheter med central hantering av viktig dokumentation, men varje företag – användare kan genom en kravspecifikation själva utforma efter sina behov. Slår mig också att Företagen inte behöver lägga ner tid på att utforma blanketter/formulär vilket kan frigöra mer resurser till det man egentligen vill syssla med.

2 svar till “Molntjänster underlättar dokumentation

  1. Men vad händer vid en olycka i systemet…då allt raderas …då skulle det vara fint med handskrivna kopior

    • givetvis men it-lagring blir trots allt bättre o bättre. mer fler back up etc. jag sparar mina viktigaste dokument i moln o det har fungerat också när datorn blev stulen. hade turen att ha en del sparat där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s