Drömmen som försvann-din o min

h… ser att en ock annan hittar in fast det var länge sedan jag kved. Ursäkta du i dag kved – gnällde var bekymrad – känner inte ordet kved. Inser efter att min dator varit död i 24 timmar o återupplevdes mot en av avgift på 740 skr gett mig abstinens, så nu blandar jag friskt. Hur var det nu med medelklassekonomi, ja du som har fina bostaden i Sofo eller eller annat område, vi väl inte bli medveten om att den sk ekonomiska investeringen bara är en bubbla där du själv är förloraren. Men drick gärna lite latte, kör fina barnvagnen och drick ditt sk fina borgarvin med tända ljus. Glöm att bara en i familjen som förlorar en lön är en katastrof och att du o familjen måste besöka både soc o kyrkan. Vem vet soc kanske tar ditt barn för att du från en dag till nästa blir fattig.

Vetenskapens Värld  är väl det program som  svenska s.k välfärdsfamiljer ser minst av. Vem vill veta varför världen är som den är! Ska ni störa min latteidyll o drömmen om den eviga ekonomiska utvecklingen – bostaden mitt i stan, sommarhuset, båten, bilen, utlandsresan ni som liksom förtjänar för att ni jobbar mer än umgås eller lever med era barn!

Har ni någonsin skänkt en tanke till andra – funderat över andras mindre prioriterade liv! Jag tänker ofta över det – trots att mitt liv är prioriterat. Jag jobbar med det jag brinner för -jag har en bostad. Utsikt över Globen o Tele2 o söders höjder.

Jag har fantastiska barn. Men jag brinner för dem som saknar en röst en möjlighet. Jag beundrar politiker som sticker upp därför att de berör, för att de förstår också den lilla människans vardag. Jag undrar om Socialdemokraterna skänker en tanke – till den som inte orkar jobba till 70. Till den som vill ägna sina sista år till barnbarn – resor o bekymmersfrihet.

Till de som tycker att  pension är inarbetad lön – precis som semesterersättning är en injobbad fullvärdig lön. Jag tycker att Löfven sviker de små, barnhemsbarnen, fosterbarnen, ja alla som inte vill acceptera att de inte orkar vara en del av marknadskrafterna. S har gått mot höger och V det parti som i bland ser att de finns – de glömda, gömda i välfärdens nedersta skikt har behållt sin vänsterkant.

H

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s