IVO en inrättning där beslut avgörs på lögner

I Haninge sitter en familj åter igen isolerade. Rädda att gå ut. Dottern vågar inte lämna lägenheten efter upprepade hot. Mamman håller kontakt med världen via telefon o dator.                                                                                                              Haninge Kommun å sin sida har beslutat sig för att överge familjen, fortsätta sprida osanningar trots att alla dokument visar på motsatsen. Till och med till IVO har kommunen skickat falska underlag, bakom detta står enhetschefen Ulrika Thorsson och handläggare Marie Samuelsson. Siv Åström handläggare på IVO bad inte ens om anmälarens syn på saken utan lägger ner ärendet efter att läst och pratat med kommunens folk. Siw Lideståhl, Socialchef tiger som muren och låter alla fel fortgå. Den moderate ordförande i socialnämnden Sven Gustavsson, som skickat kärlekssms till klienten går fri, grovt utnyttjande av förtroendeställning gäller inte i Haninge.

På hemsidan kan vi läsa ett innehåll som är så långt från sanningen vi kan komma ”Socialtjänstens övergripande mål är att främja människornas ekonomiska och sociala trygghet, jämlikhet i levnadsvillkor och aktiva deltagande i samhällslivet. Socialtjänsten ska inriktas på att frigöra och utveckla enskildas och gruppers egna resurser. Verksamheten ska bygga på respekt för människornas självbestämmanderätt och integritet. Vägledande i allt arbete är bland annat de grundläggande principerna i FN:s barnkonvention. ”                                       Med andra ord ytterligare en kommun som använder sig av barnkonventionen utan att leva upp till den.

Det märkliga är att trots att även BO kontaktat Haninge Kommun, ang hotet mot hemmavarande tonårsdotter vägrar Haninge Kommun att göra något. Polisen är bakbunden, Södertörnspolisen utreder inte hoten eftersom det finns barn med i bilden. Inte heller tillåter de ett annat polisdistrikt ta över. Alla anmälningar till Haninge Kommun skickas till mammans fd pojkvän. En man som tillåts fortsätta med hot med stöd av Haninge Kommun.

Mamman har ett dokumentskåp med alla handlingar rörande sitt ärende, alla handlingar talar till mammans fördel, varje telefonsamtal är noga inspelat, handläggarna ljuger, slingrar sig – detta kan dock pågå utan granskning. Den moderate ordförande i Socialnämnden.

Ivo-handläggare har tidigare fått kritik, men det finns mycket kvar att göra. Om IVO ska bli den svagare partens instans för kontroll o insyn, behövs ett IVO som granskar verksamhet, fall och framför allt tar in alla handlingar innan de fattar beslut som i det här fallet att lägga ner ärendet. IVO har därmed godkänt att en kommun kan ljuga fullt ut om de människor som söker hjälp och det är inte första gången tyvär.

Men att Polisen, Sociala myndigheter håller varandra om ryggen som i Haningefallet innbär att allmänhetens tilltro till Södertörnspolisen måste minimeras. Invånare i Haninge är inte rättssäkra eller trygga med en polis som inte vågar utreda misstanke om brott. Människor i Haninge Kommun varnas för att besöka eller be socialtjänsten om hjälp. Risken är att era barn blir stulna med hjälp av polisen o korrupta domare i Södertörns Tingsrätt.

Gunilla Hult Backlund Generaldirektör Inspektionen för vård och omsorg har ett digert jobb i att leva upp till det hon sagt tidigare – att människor ska känna sig rättssäkert behandlade av IVO. Upp till bevis Gunilla.

Haninge styrs av alliansen, med moderaterna i spetsen som starkaste part. På andra sidan finns S som självklart inte granskar eller har några synpunkter på hur nämndens ordförande agerar.

Lämna din synpunkt. Hjälp oss bli bättre, står det på socialtjänstens sida på webben, Jag har ett råd – byt ut korrumperade tjänstemän och politiker.

14 svar till “IVO en inrättning där beslut avgörs på lögner

  1. Jag skulle vilja ha närmare information i detta ärendet. Hur får jag kontakt?

  2. Har gjort en massa anmälningar mot vår kommun och ungarnas fd hvb i Borlänge till Ivo men dom Gör inget alls utan bara lägger ner, kommunen ljuger och även hvb hemmet. Vad göra nu? har vi även dragit in JO soc nämnden har fått lämna in sina åsikter återigen lögner och nu har vi skickat in dokument som motbevisar dessa lögner, får se vad som händer.

  3. om det finns kärleks sms som socialsekreterare skickade till klienten,då hela bunten på kommunen är korrupt. Har ni bara de sms,som bevis, anmäl hela brottsliga kommunal ligan till Korruptionsnämnden. Gör en orosanmälan, pga. att de personernas beteende(lögner och andra konstigheter) uppvisar symptomer på korruption och cynisk hämnd mot klienten

  4. Om det nu finns bevis för dessa ”kärleks-sms”, så är det väl bara att offentliggöra konversationen? Om inte är du ganska så illa ute, då du enbart beskyller och kränker nån pga.hörsägen. Detta skulle innebära att du gör precis det du beskyller politikerna för, nämligen lögn och förtal! Vilket också är en brottslig handling!

  5. Men dåså! Bara att traska till tidningarna, SVT, SVR, TV4! Varför inte ”Uppdrag granskning”? Då detta inte ha gjorts, tvivlar nog alla på dina uppgifter! Med rätta!!

    • jag är trött på alla påtryckningar om de här bloggarna lägg ner…ni kommer ingenstans det börjar kännas som utpressning jag skriver vad jag vill på bloggen. take it or…

  6. Faktum är att du enligt svensk lag faktiskt inte alls får skriva du vill! Du får bl.a inte hänge dig åt ärekränkning, vilket är belagt med böter! Du har nu under lång tid hävdat detta om ”kärleks-sms”, men inte en endaste gång kunnat verifiera detta, vilket naturligtvis beror på att du är en rättshaverist, då du inte drar dig för ett otäckt karaktärsmord! Jag hoppas innerligt att du lägger ner denna blogg, då du med dina hysteriska svingar stjälper än hjälper denna utsatta familj.

  7. Ping: IVO en inrättning där beslut avgörs på lögner - Hjärta Mod och Styrka

  8. Siw Åström bryr sig inte om att utreda Anne Ward, Eva Gedin, Jone Källsäter och Ricky Karlsson som mörklägger vad som borde vara sexuellt ofredande eller åtminstone gränsöverskridande sexuellt beteende inför barn. Dessa personer jobbade då vid Solna socialtjänst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s