Nazister hör inte hemma i Sverige-säg nej till SVP

Almedalen 2014 kommer att ihågkommas som den träff där ett parti Svenskarnas Parti fick utrymme varje dag på Donner Plats i Visby. I spåren av deras möten kan var och med minnen och berättelser från Tyskland o andra världskriget känna doften av det Sverige som partiet står för. Eliminering, utradering, etnisk rensning. Det enda är att de inte talar om hur de ska gå till väga!

IMG_3639

Jag tycker tom att SD, eftersom de tyvär finns i Riksdagen,  har ett visst fog för att tala i parken, även om upphovsmannen Olof Palme vänder sig i sin grav. Det var knappast de mörkerkrafter Palme vill se i samhället.

Men samtidigt kan jag inte låta bli att undra vilka kopplingar SD har till Svenskarnas Parti alltså som partigrupp. Är de en underorganisation till SD som under falsk flagg försöker stå som eget parti! Idag vet jag inte jag bara spekulerar o har en fadd känsla i magen – magkänsla. Man ska lita på den, säger dem som vet.

I Almedalen är besökare av alla ursprung vana att röra sig dygnet om. Mörka, ljusa, kvinnor i sjalar mm. I år uttryckte kvinnorna allt mer rädsla, SVP anhängare hotar och skrämmer, långt utanför polisens öga. #polisen har ett större ansvar för att skydda nazisterna än de människor som utsätts för deras hot.

I skanderingen ropar några Nassesvin – mördare, kanske grovt men faktum är att många säkerligen kopplar nazismen till utrotningen av judar, romer och var det inte mord och är inte Svenskarnas Parti ett parti som bär nazismens otäcka ideologi vidare! Men inom svenska samhället föredrar man skjuta på vänstern sk extremvänstern. De är farliga, SÄPO klassar vänstern som farliga än nazismen den senare enligt dem bara några få. Några få som under förklädd fana försöker ta sig in våra vardagsrum, men som på kvällar och nätter skrämmer kvinnor som inte är svenska nog, riksdagsmän i annan färg etc.

Den enda som berörde mångfaldsfrågan i Almedalen innan jag åkte hem var Stefan Löfven, i övrigt använder alliansen tiden till att bekämpa oppositionen och låter de mörka krafterna leva vidare.

Jag blir mer o mer imponerad av Gudrun Schyman, kan man prata om politiskt mentorskap är hon nummer ett och i särklass. FI må anklagas för att vara ett enfrågeparti, det var MP också från start, och jag gillar FIs slogan ”ut med nazisterna in med feministerna” få partiledare kan tala till folket på ett sätt som hon gör. Partiets blivande riksdagskvinnor är en skala av alla färger, mångfald och nytänkande.

Gudrun säger att även om de kommer att få ha en dag i Almedalen kommer mötena på Donners Plats att fortsätta – för det var där det startade. Gräsrötterna får aldrig förloras liksom heller inte mångfalden. FI har fått många yngre kvinnor att ta politik på allvar, o de partier som gnäller över FI vad har ni misslyckats med eftersom ni vunnit de rösterna till era partier?

Vi behöver en vitalisering av politiken, i riksdagen och mer lyssnande på vad medborgarna tycker, men vi behöver inte rasism och hat. Vi behöver mera kärlek, förståelse, mer insatser för att vi ska lära av och med varandra hur vi formar ett samhälle där svart, vit, brun, röd mfl ryms. Det är inte hudfärgen, det är inte vår religiösa tro inte ens politiska åsikt som är hindret, det är brist på att respektera det demokratiska och det friska – i ett sådant samhälle ryms inte Svenskarnas Parti och tveksamt om ens SD.

Gävlemoderaten   det är nästan lite SD SVP över Niclas Bornegrim..

SRAftonbladet, Expressen,  DN,  SVD,  SVT, TV4  Alliansfritt Sverige, UNT ETC

Ett svar till “Nazister hör inte hemma i Sverige-säg nej till SVP

  1. Inget nytt under solen! Redan på 68-talet ägnade sig SÄPO åt att övervaka och avlyssna oss som var med i yttersta vänstern, t ex KFML(r) och MLK, där Anders Carlberg var ordförande. Då fanns inte AXE-växlar och mobiler, bara fast telefoni. Om två avlyssnade ringde varandra, klickade det och surrade i luren flera sekunder när samtalet kopplades till den man ringde upp, och var man tyst i luren, kunde man höra det man sagt några sekunder tidigare som en bakgrund. Vi kunde också enkelt identifiera SÄPO-gubbarna i demonstrationstågen – det var alltid välrakade yngre män i lätt bedagade kostymer o rutig skjorta med kamera runt halsen. Som ideligen fotade demonstranterna. Särskilt upphetsade var de när vi gick till amerikanska ambassaden för att protestera mot Vietnamnkriget. Då for de omkring i leden som ivriga illrar.

    Idag finns ju betydligt mer sofistikerade metoder att pejla och avlyssna människor, men attityden till vilka som är demokratins fiender är densamma tydligen. Det vore klädsamt om SÄPO koncentrerade sig på högerextremister av alla de slag, det är de som är ett hot mot demokratin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s