Kommuner straffar biologiska familjer o utreder inte misshandel

Maria Larsson, du bör snarast ge fosterhemsplacerade barn rätt att anmäla misshandel i familjehem till polisen. Idag tar polisen inte emot anmälningar utan hänvisar till socialtjänsten i berörd kommun. I Fagersta har en mamma som har sina barn placerade upptäckt att barnen har blåmärken och ärr efter slag o ev misshandel. Polisen i Fagersta säger att det inte är deras sak o skickar det vidare till Socialtjänsten. Socialtjänsten hävdar att de två barnen bägge under fyra år slår varandra därav blånader och märken. Om inte socialtjänsten anmäler kan barn med andra ord utsättas för allt från sexuella övergrepp till ren misshandel eftersom det är socialtjänsten som avgör sanningshalten. I det här fallet har man frågat familjehemmet i Fagersta. Vilken familj säger att de slår barnen…

Hur får en kommun negligera misstanke om misshandel av barn, som Fagersta Kommun helt klart gör. De finner ingen anledning att ta upp frågan då familjen är utredd av kommunen och godkänd som familjehem.

När mamman som anmält Fagersta Kommun till IVO fått rätt av IVO, straffas hon genom indraget umgänge med motiveringen att ett nytt väntat barn, gör att hon inte förmår ta hand om de andra barnen. Beslutet kom direkt efter IVOs rapport om Fagersta Kommuns bristande hantering i ärendet,.

beslutfagersta

Ärendet var så akut att Agneta Lennartsson inte kunde få beslut via Politikerna. Hur många beslut fattar Myndighetschefen Agneta Lennartsson över huvudet på sina uppdragsgivare i det här fallet politikerna?

Idag kom därtill domen mot Mark Kommun tre tjänstemän fälldes, trots att de i rätten betygade att de inte gjort fel. Men såväl åklagare som nämndemän var av annan uppfattning. Det kan inte vrida klockan tillbaks i Mark eller de två barnens liv, men det ger Eva, fostermamman, upprättelse. Barnen vet också trots att myndigheterna försöker ljuga o undanhålla dem sanningen att Eva med familj aldrig gett upp de här barnen. Också i det här fallet straffade kommunen anmälaren genom att dra in umgänget med barnen som redan är beslutat av domstol. Med andra ord tjänstemän i Mark är som tjänstemän i Fagersta, de sätter sig över lagen och skriver sina egna regler. Domen i Markfallet finns som pdf i slutet.

I Fagerstafallet har man också tagit bort telefontider mellan mamman och de placerade barnen med hänvisning till sommaruppehåll. Sedan när blev kontakt mellan biologiska barn och förälder en fråga om terminer. Men än märkligare är att Smedjebackens Kommun, grannkommunen anser att mamman i fallet är en bra mamma och väl fungerande. Samma sak i en annan grannkommun. Det är med andra ord bara de sk experterna i vänsterstyrda Fagersta som underkänner mamman. Samma kommun som som utan orsak omhändertog tre syskon i en fungerande familj. Kommunen använder samma straffmetoder också här, kritik och ifrågasättanden bestraffas systematiskt av handläggarna.

Ja det är kris inom yrkeskåren socionomer, men det finns helt klart människor som inte skall jobba med detta, framför allt inte med barn- och familjefrågor. Det finns elaka, hämndlystna socialsekreterare och jag vet ärligt talat inte varför. Men en sak vet jag, att ingen av dem som klandrar Mamman i IVO-fallet och De tre syskonens familj,  skulle någonsin kunna leva upp till sina egna satta regler som gäller andra föräldrar. Fagersta och Mark, Simrisham Doniafallet,  är en skam för socialtjänsten o lägger vi till Karlskrona som fått anmärkningar långt innan åttaåringen mördades är det tre. Det finns fler dags att någon visar på de goda exemplen.

Borås TR B 1059-13 Dom 2014-07-17 (1)

SRAftonbladet, Expressen,  DN,  SVD,  SVT, TV4  Alliansfritt Sverige, UNT ETC

 

11 svar till “Kommuner straffar biologiska familjer o utreder inte misshandel

 1. En mycket beklaglig dom, när socialtjänsten flyttar barnen för att fostermodern motsätter sig umgänge mellan barnen och biologiska föräldrar det vill säga agerar som dom ska, då anmärker socialstyrelsen dom, åklagaren åtalar och får dom dessutom dömda. Inte konstigt att socialtjänsten i kommunerna inte vågar upphäva lvu när vården inte är behövlig. En mycket mycket skrämmande utveckling i samhället

  • du förenklar, det var inte familjen utan socialtjänsten som ansåg att kontakten inte fungerade. du ska nog läsa hela historien innan du uttalar dig. Familjehemmet var oerhört bra o barnen trivdes.

   • Arne Carlsson

    Jag hänvisar till din egna dumma kommentar efter Johan. Just de, LÄS HELA historien & grunden innan du själv uttalar någon som helst kritik! Du har läst en halv toarulle, jag har 20st hela toarullar om din s.k pålitliga ”källa”.

   • anne skaner

    vet inte vad du syftar på förklara dig.

   • anne skaner

    ja det säger lite om kvalitéen på det du läst

 2. Det ingår i systemet, att kommunens polis utreder inte brott mot barnen om det är tjänstemän som begår brottet. Tvångsomhändertagande , olagligt och brutalt samt våldsam, av barnen hemifrån,deras inlåsning och psykisk misshandel av barnen som socialtjänsterna sysslar med på routin varje dag,är också brott som poliser inte heller utreder utan till och med participerar i brottsutövandet, också routinmässigt.

 3. Göran Grauers

  Jag har företrätt familjer sedan 1997 och jag har läst en bra utredning som saknade all jag tycker, jag känner och som lyfte fram de biologiska föräldrarnas potenser och fördelar, en enda utredning av alla oändliga och bedrövliga utredningar jag annars läst, klart är att jag bara ser det dåliga för ingen kontaktar mig om soss funkat som det skulle, men fungerar allt det andra lika illa som det jag ser så är läget obeskrivligt illa, men vi får inte glömma domstolarna heller som i Fagerstafallet kunde bevilja LVU utan minsta utredning, utan att någon pratat med barnen då 9, 11och13. Ingen har hittills lyssnat på barnen, de har aldrig fått uttala sig, vilket domstolen vet och vid sista rättegången var äldsta barnet 14, 64 dagar före han fyllde 15 och vägrades få uttals sig i domstol trots att han själv begärt det. Domstolens beslut var att det skulle kunna vara skadligt för honom. Domstolen ansåg det dock inte skadligt för honom att ingen under hela tiden velat höra vad han hade och har att säga.
  Väldigt få tycks begripa vad som pågår i socialtjänsten slutna korridorer, begrep dom skulle de bli skräckslagna.

  • Göran du o jag är alltid överens o frågan är vad man kan göra mer än skriva o skriva…berätta…det verkar så motigt just nu

 4. Du vet inte vad du talar om!

  Allvarligt talat så tycker jag att det är BEKLÄMMANDE att du tar denna mamma i försvar, som har förstört ALLA sina barn för livet. Fagersta kommun är den enda kommun som vågar agera kraftfullt mot mamman! Du borde verkligen läsa alla utredningar som finns, Är du normalt funtat så fattar du att mamman inte är en välfungerade mamma! Grannkommunerna är de som borde anmälas, de gör inte sitt jobb, som är att skydda barn och se till att barn växer upp under gynsamma och trygga förhållanden. Umgänge är inte till för att vara bra för mamman, det är till för barnen. Om barnen tar skada genom kontakt så kan det vara bättre för barnen att kontakten stryps. Socialtjänsten jobbar för barnens hälsa, inte för mammans. tycker det är fruktansvärt pinsamt att du uttalar dig om detta utan att ha någon som helst insyn i fallen. Om du mot förmodan skulle ha insyn, och inte bara pratat med en sjukt manipulerande mamma, och ändå tycker som du gör så kan jag inte göra annat än att tycka fruktansvärt synd om dig! Hur kan en väl fungerade mamma under flera år behöva stöd dygnet runt från socialtjänsten för att barnen ska få mat, ha rena kläder, komma upp i tid för att komma till skolan, listan kan göras mycket lång! För mig är det INTE att vara en fungerade mamma när man inte ens har dessa grundläggande förmågor! Ta reda på fakta innan du slänger skit på den enda kommunen som vågar agera för barnens skull. Förhoppningsvis blir det människor av barnen som Fagersta kommun vågar ta skydd för, vad som händer med de övriga stackarna vill jag inte ens tänka på! Det är fan pinsamt att en ”journalist”, eller du sjutton du nu kallar dig, är så oprofessionell i sin roll och inte ens kan kolla upp fakta utan bara häver ur sig massa SKIT!

  • Hej ditt sätt att uttrycka dig talar sitt tydliga språk. Dina uppgifter är beklämmande o att du skriver anonymt utan att våga stå för det du skriver är i mina ögon fegt – kastar man skit på andra borde man kunna stå för det. Vad gäller mamman i fråga diskuterar jag inte henne här, men kan säga att barnen i familjen har det bra. Mamman bor inte i Fagersta. mer av ditt skrivande kommer inte att släppas igenom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s