När ska verkligheten hinna ikapp politiken

Sitter o funderar över hur världen ser ut. Israels offensiv mot Gazaremsan. Nerskjutet plan i Ukraina. Familjer som saknar sina omhändertagna barn i Sverige. Barn som saknar sina föräldrar. Högsommarprakten slår emot oss. Värmen kryper in under skinnet. Solen kastar C-vitamin över oss. Barnen leker i vattnet. Plaskdammen i Östberga fylls av barn som inte kommer till sjön eller havet.

Någonstans gråter en anhörig till döda i Israel-Palestinakonflikten. Spalterna fylls av rasism – judehatet ökar. Hugade SD-anhängare bekymrar sig över att parasiterna kommer hit – flyktingar undan kriget på Gazaremsan. De har själva startat det – djävla idioter. Någon skriver att Hitler borde uppstå igen… Jag frapperas av det hat som många verkar fyllda av. Hat mot allt som inte är jag och vi. De perfekta svenskarna. De blonda, blåögda enligt schablonen. Det är smärtsamt när man har vänner på bägge sidorna som man respekterar och tycker om. Var ställer jag mig i konflikten.  Hur jag än vänder mig har jag rumpan bak säger ett gammalt ordspråk.

Får mail om barn som tas från sina föräldrar. Inte pågrund av krig utan för att en utmattad och överarbetad socialarbetarkår inte längre förmår skilja agnarna från vetet. I blindo slår de mot allt och inget. Nu bryter vi tystnaden talar om sina brott mot lagen, men jag hör sällan att de nämner att kollegerna begår brott mot barn o familjer genom att ingripa utan godtagbara skäl. Kommuner som kritiseras för felaktig hantering i socialtjänsten, straffar de berörda genom att ytterligare snäva in möjligheten till återförening eller vettiga umgängesregler.

Ett förblindat rättsväsende som dömer vårdnaden till pappor som aldrig brytt sig om sina barn, men som för att hämnas mamman och uppbrutna förhållanden använder barnet som spelpjäs. Jurister som vägrar att se, förstå eller lyssna på barnen. Visste ni att ensam vårdnad innebär att förbjuda barnet att någonsin träffa den andra halvan av sina föräldrar! Jodå, Tingsrätten dömer att pappan bättre kan tillgodose barnets behov och sätter därmed ribban för barnets rätt till två föräldrar.

I flera fall jag följt handlar det inte om barnets väl och ve. Utan om svartsjuka och abnorm kärlek eller rättare sagt behov av makt över mamman. Via barnet kan man alltid komma åt en mamma och det vet allt för många män som egentligen inte bryr sig om sitt barn. Tyvär finns det också mammor som agerar i samma anda. Använder barnet som hämnd mot den fd mannen.

Pappor som slår en kvinna gul och blå, tilldöms vårdnaden om barn. Pappor där barnen berättar om övergrepp får vårdnaden, trots att barnet säger nej, men övergreppen kan inte styrkas. Barnet drar det kortaste strået.

Om du kommer tillbaks får du träffa ditt barn….kvinnor skall tvingas in i förhållanden mot sin vilja för att ha rätten att utöva sitt mödraskap. Vilken sjuk värld.

I krig är barnen förlorare. De förlorar föräldrar, syskon och vänner. Föräldrar begraver sina barn. I det rättsosäkra Sverige tar vi ifrån barn rätt till föräldrar, skiljer syskon åt. Skapar rotlöshet, bristande tillit till myndigheter och vuxna. Har någon socialtjänst tänkt på hur barnen skall må som vuxna när de överför sitt hat – sin ilska på nästa generation. Nej vare sig socialtjänstens utövare eller politiker tänker särskilt långt. Och inte tänker de på barnen. Lika lite som krigförande länder tänker på att mellan bomben, raketen och granaten finns ett barn, och där de överlevande närs av hat och ilska i vuxen ålder som för hatet vidare.

FNs barnkonvention ska bli lag, säger vi. Ärligt vad spelar den lagen för roll när man just nu bryter mot den på Gazaremsan, när Hamas skickar raketer mot Israel. När socialtjänsten kan fortsätta kidnappa barn med en ny motivering att man följer barnkonventionen. Nej flertalet är långt från Barnkonventionen och att ropa efter den som lag ger mig en obehaglig magskänsla. Ytterligare en lag att bryta mot, där inkompetenta jurister, politiker fortsätter att gå i samma fotspår utan att ens fundera över Barnkonvention. När ska verkligheten hinna ikapp politiken.

SRAftonbladet, Expressen,  DN,  SVD,  SVT, TV4  Alliansfritt Sverige, UNT ETC

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s