Terrorhotet mot Norge – bluff eller..!

Grannlandet Norge fick tvärtemot vad alla trott en högerhögerregering, bildad av två ytterlighetspartier. Høyres, Erna Solberg blev statsminister och populistiska Fremskrittspartiets, Siv Jensen, finansminister. Det är väl ett sätt att stoppa Siv Jensens värsta grodor i andra frågor. Breivik var medlem i partiet fram till 2004 och för den som missat detta,  är han dömd till livstid för morden på Utøja. Brittiska tidningen The Independent skrev att det var ”Antiinvandringsparti med koppling till massmördaren Anders Behring Breivik redo ta plats i konservativa ledaren Erna Solbergs regering”.

Sedan Norge fick sin högerhögerregering har landets framtoning med internationellt position, tonats ner. Vi hör sällan talas om Norge utanför Norge mer än när de lagstiftats om förbud mot tiggeri, upphävandet av sexköpslagen. Med andra ord något måste till för att få rubriker. Vad är mer lämpligt än att lyfta fram det gamla terrorhotet, som USA så framgångsrikt använt sig av i alla tider. Alltid lika väl fungerande, folk glömmer svälten, fattigdomen, inrikespolitiken då man förenas mot en fiende – alla som vill åt USA.

Nu förenar den norska regeringen på sitt,  sätt folket mot en fiende som jag ifrågasätter finns. Det fanns inga klockvarningar, inga debatter om hot eller terror och Norge har väl knappast hörts mer nu under en ny regering. Men jag vet att alla år av socialdemokratiskt styre i Norge,  läste jag aldrig om sk terrorhot mot Norge.

Norge vill begränsa invandringen och dem som kommer ska handplockas för att passa norska förhållanden. Det är en obehaglig debatt, det är som att jag som adoptivförälder väljer ett barn efter mina önskemål o inte barnets behov. Norge behövde terrorhotet för att locka media att skriva om dem, för att världen ska se att de finns och minsann är de inte utsatta för terrorhot. Lagom efter tvåårsdagen av Utøja, Erna Solberg glömde att nämna att det var ett politiskt mord,  i sitt lilla tal på tvåårsdagen, hon hade liksom glömt att mördaren var norrman och aktiv på extrema högersidan. Lika illa är det att skrämma människor i sitt land för ett terrorhot, om ingen vet i vilken del, var eller hur det ev ser ut och vad de ska skydda sig emot.

Varför jag ifrågasätter terrorhotet är inte bara det ev sjuka av en regering som vill ha uppmärksamhet och tyck synd om, utan för att hotet märkligt nog tystnade ganska fort. Media var så där måttligt upprörda, svenska medier skrev med en gäspning om hotet. Men än mer märkligt är att ingen ifrågasätter vad som låg bakom utspelet! Jag kan inte alla detaljer och säkerligen kommer många av mina norska vänner att bli arga alt lämna min FB sida, men i så fall kan jag inte hindra dem.  När Norge nu ska stöpas om gäller det att ha väljarnas ögon på annan plats, precis som i Sverige där Alliansen använde ordet ”arbete, ordning o reda” som ett mantra, medan man sakta monterade ner välfärdens murar.

Norge är det land i världen som alltid haft en internationell respekt och respekterats av omvärlden. Det är också här Fredspriset delas ut. Den respekten finns inte idag vare sig från Norges regering eller omvärldens mot Norge.

SRAftonbladet, Expressen,  DN,  SVD,  SVT, TV4  Alliansfritt Sverige, UNT ETC

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s