Södertörnspolisen lade ner anmälan om misshandel

En 14-årig flicka i Jordbro blev för några månader sedan misshandlad av en man utanför sin bostad i Jordbro. Händelsen hade två vittnen som ingrep och mannen försvann. Men vittnena kunde återge hur mannen såg ut. Händelsen anmäldes till Södertörnspolisen, som efter några veckor meddelade att brott inte unde styrkas. Trots att de två vittnena som erbjöd sig att ställa upp, vägrade polisen gå vidare. Flera ärenden i Haninge som anmälts av många personer har en märklig förmåga att bara läggas ner utan utredning, när det gäller händelser till den berörda familjen. T.ex. fick en kvinna som känner den misshandlade flickan o hennes familj ett hot per telefon som hennes man hörde. Händelsen anmäldes till Södertörnspolisen som lade ner och svarade att hot är inget brott.

Flera personer har oberoende av varandra anmält händelser och incidenter till Södertörnspolisen, samtliga har lagts ner. SMS hot, telefonhot, försök till att ta sig in i familjens lägenhet är bara några saker som polisen i Södertörn anses skall lämnas utan åtgärd.
När ett LVU ärende i familjen skulle behandlas i Förvaltningsdomstolen, skulle en person från Öppna Förskolan i Jordbro vittna till familjens fördel, samma person hade skrivit ett positivt utlåtande ang familjens situation. I Förvaltningsrätten, där vittnesmålet skulle via telefon, vägrade den anställda att vittna och slänger på luren när rätten ringer. Flera av mamans vittnen fanns på plats i rättssalen och visste att personen skulle vittna och blev också de förvånade över den snabba vändningen. Med i rättssalen fanns också äldsta dotterns rektor. Katarina Doveland, på BVC, har känt familjen sedan bägge barnen var små och alltid noterat att mamman skött sina barn till belåtenhet. Plötsligt vägrar hon att ställa upp i Förvaltningsrätten.
Det finns märkliga kopplingar i Haninge Kommun mellan polisen och de kommunala institutionerna, som, oberoende familjens situation,  är märkta med frågetecken och lutar åt neputism och korrumption.
Inom den kommunala sektorn styr  Siv Lidestål, över Famijecentralen som består av BVC, Öpnna Förskolan mm. Chefen för mödravårdscentralen har i sin tur Siv Lidestål som sin chef. Siv Lidestål är chef över hela socialförvaltningens verksamhet.
 När en ur personalen från BVC skulle korrigera felaktiga uppgifter i den misshandlade mammans journal, hindrades hon att göra det av socialchefen med hänvisning till att mamman ljuger och manipulerar sin omgivning.
 Haninge kommuns socialnämnd har skrivit i sina papper att inga av mammans vittnen är till hennes fördel eftersom de redovisar sidor hos mamman som positiva. Däremot har kommunen agerat och grundat sina antaganden utifrån en 14 sidig skrivelse, vars innehåll är på gränsen till förtal, som lämnades in av pappan till yngsta barnet.
Även om det i botten finns en sk vårdnadstvist, borde trots allt polisen stå över detta och åtminstone undersöka anmälningarna framför allt när det är så pass många, Men istället uppger Södertörnspolisen att mamman inte är trovärdig, att hon manipulerar sin omgivning till att gå i hennes ledband.
Men frågan blir då, kan en person manipulera en rektor, förskolepersonal, kyrkans folk, psykologer, kuratorer, läkare, så till den milda grad att överfallet på hennes dotter reduceras till att inte kunna utredas. Att SMS-hot skriver sig själva.
Att polisen håller varandra om ryggen i många frågor är en sak, men att de lägger ner anmälningar som enligt lag är brottsligt är mycket märkligt.

4 svar till “Södertörnspolisen lade ner anmälan om misshandel

  1. Detta är inget som förvånar mig det minsta,har ingen förstått att vi lever i en diktatur! Polisen i fråga stävjer inte några brott utan skapar sådana,den enda gång polisen lägger krut på ett ärende så är det för den enskilde polisens egna vinnings skull,men det är iofs förståeligt med deras löner så måste antagligen mutor och bestickningar ingå i deras normala rutiner,att folk blir hämtade och förda till polisens mörka fängelsehålor,och blir misshandlade och hotade,tvingade att erkänna brott dom ej har begått är säkerligen vardagsmat för dom,mönstret går att känna igen i dom flesta diktaturer,väntar bara på att offentliga avrättningar skall införas i detta land igen,men va så säkra det är nog inte allt för avlägset.och då menar jag inte avrättningarna som polisen har utfört med sina tjänstevapen de senaste året åren på allmänna gator och torg.

  2. polisen brukar bara springa och utföra tjänstemannens , vaktmästarnas, kommunanställdas , sina släktningarnas och stora företagarnas ärender mot privata personer, inkl.mot barnen och där de inte ens kollar upp vad det handlar om egentligen och ännu mindre om bevis och belägg finns för att kidnappa barnen hemifrån eller spärra in någon ensam kvinna, tonåring , låsa in hjärtsjuk person eller invandrare.

  3. Ping: Södertörnspolisen lade ner anmälan om misshandel - Hjärta Mod och Styrka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s