Stefan Lamme – Simrishamn vi har inte gjort fel – fuck you

Det finns gånger då jag vill slå sparka och skrika. Nu är ett sådant tillfälle, så jag slår på tangenterna och hoppas bokstäverna ramlar på plats. Jag vill slå Stefan Lamme, för hans nonchalanta attityd i Kalla Fakta ”vi har inte gjort något fel, ingen kunde veta att hon (Donia) skulle dö. Det räcker inte med Kalla Fakta, en åklgare bör omgående starta en förundersökning i fallet, man är skyldig Annina Karlsson, hennes kvarvarande dotter och den för tidigt döda Donia det. Punkt på punkt radar socialstyrelsen upp felen, lagbrotten som stannar vid ett fy. Var är folkstormen, upprörda medborgare….

Stefan Lamme, moderat, som blev regionalråd 2013 ”Det blir nu istället Stefan Lamme som får ansvar för den offentliga primärvården och de offentligdrivna sjukhusen i regionen – det vill säga samtliga sjukhus utom det i Simrishamn. ” Tar han lika väl hand om sjukvården som om Donia bäva månde de sjuka.

Tandlös myndighetsutövning av tillsynande instanser är inte nog för att tvinga kommunerna att göra rätt. Kommunerna ska sluta skylla på personalbrist, hög arbetsbelastning. I så fall omorganisera och gör jobbet möjligt för de utbildade att genomföra. Om man får jobba enligt lagen och de förordningar som gäller blir jobbet lättare för den socialsekreterare som ska utföra det. Kommun efter kommun säger att lagen inte spelar någon roll, bara man håller budgeten.

Stefan Lamme som svär sig fri från ansvar, har troligen med ett klubbslag varit med och bantat socialtjänstens budget. Eller så har hans politiska kolleger tyckt att man nog kan skära i de sociala åtagandena i kommunen. Så ser det ut i SVerige – när det ska skäras skärs det i de sociala utgifterna.

Gör rätt fatta rätt beslut i de politiska leden. Stefan du är inte ensam, den gemensamma policyn i Stockholm är att pengar går före lag. I Fagersta Kommun har man klart sagt att lagar och beslut inte berör deras verksamhet. I Munkfors har omhändertaganden av barn blivit en löpandeband fråga. Haningen Kommun där ordförande i Socialnämnden har en relation med den person han senare fattar beslut som LVU för.

Det som hände oss under vår tid som vanvårdade skulle aldrig upprepas…vi minns orden om att samhället som vår förälder å det grövsta misskött sitt uppdrag. Ja o det fortsätter idag 2014 utan några konsekvenser. Barnministern Åsa Regnér säger att det här går inte an i TV 4..men sen då! Inte för inte stod Moderaten o kylskåpet Fredrik Reinfeldt i TV en dag för fyra år sedan o lugnt sa att de vanvårdade inte skulle få ersättning – det kan aldrig bli rättvist. Ärligt finns en M-politiker med hjärta eller tillhör de klubben för de hjärtlösa.

Barnkonventionen ska bli lag, sa Stefan Lövfén vips har vi löst alla problem. Vi har under Maria Larssons tid fått de mest fantastiska lagar för barns rättigheter, inte en enda av dem har följts och inga brott mot dem har lett till följder. Så ett brott mot Barnkonventionen eller en tafatt kommentar ”vi ser till barnets bästa” kommer inte att leda till något mer än vad vi redan har.

Barn ska har rätt till skydd. De ska ha ett barnombud som tar till vara barn som är under samhällets vård precis som skolombud för mobbade barn. Det ska finnas oberoende jurister med kunskap om lagstiftningen rörande barn som granskar barnens ärende vid begäran av barnen eller dess företrädare. Det ska ara böter och skadestånd för de kommuner som inte fullföljer sina lagliga åtaganden och det gäller också där de inte ingriper utan låter saker bara bero.

Därmed inte sagt att barn skall fostras till rättighetsmaskiner, men deras rättigheter inom ramen för socialtjänsten vara garanterat rättssäker. Inget barn ska dö i sitt familjehem för att en slö och ointresserad kommun inte orkar bry sig. Privata vinstintressen ska inte styra familjehemsvården. Familjehem som öppet på facbook grymtar över biologiska familjens närvaro, samtal, besök etc ska lära sig vilken uppgift de har. Och det är inte att stänga barnens kontakter med anhöriga (om inte särskilda skäl föreligger eller om barnet uttalat motsäger sig detta). Familjehem som arrogant uttalar sig om bioföräldrar ger mig magont, det är som ett eko från 50-60 talet då vi placerade barn skulle vara tacksamma. Skillnaden är att familjenhemmen idag har bättre betalt än då. Privata bolag betalar bättre skriver familjehemmen, är det industri, företag eller omtanke om barnen det handlar om. Är barnen en handelsvara mellan familjehem och säljare!

Det mest irriterande är också att landets regering anser de sociala frågorna så lågt värderade att det inte ens finns en minister för hela sociala fältet. Barn i samhällets regi har ett lågt o uselt värde. Barn i välordnade miljöer är en förväntad inkomstkälla för samhället. Barnets egna värde som individ, person och viktig är underordnat. Det mest vidriga är att det vackra talet om att ”vi” lärt oss är en lögn den var lögn får alla av oss som nekas ersättningen och den är lögn för barn idag.

Först Donia sedan

När får Donias familj

SRAftonbladet, Expressen,  DN SVD SVT, TV4   UNT ETC

Kalla Fakta

Donia var dödsjuk

Stefan Lamme

Ett svar till “Stefan Lamme – Simrishamn vi har inte gjort fel – fuck you

  1. Ping: Inga barn ska vanvårdas eller dö i samhällets vård | RosenRasande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s