Medias flathet inför SD–propaganda

Det parti som alla media och journalister säger sig vara kritiska emot, har fått det största mediautrymmet någon kan önska. Inte sedan Alliansens bildande har en politisk organisation fått sådant utrymme på nyhetssidorna. Den sk presskonferens som inbjöds till var 20 minuter obehaglig partipropaganda, tecknad av lögner och twistade fakta. Försökte se filmen i efterhand, men av någon märklig anledning är ljudet borta på just den filmen. Men någonstans i mitten av det hela kom insticket om invandrade i Sverige ”det finns de som gör rätt för sig…..men”. För mig var det det enda som stannade kvar, eftersom det på något sätt säger vad som sker om SD får en egen makt i riksdagen.

Det kommer inte att räcka med begränsningar, var så säker. Och alla invandrare som röstar på dem borde kanske vara försiktiga, i SD land vet ni inte om den lojaliteten lönar sig, ni kan lika gärna avvisas från landet. Åtskilliga stöttade Stalin men belöningen blev både avrättningar och förvisning. Partier med ickedemokratiska värderingar är lika farliga vare sig det extrem höger eller vänster.

Därtill har SD en struktur som omfattar allt från rena nazister till rumsrena sk vanliga röstare, men där den första gruppen allt mer ser till att glida in i SD. Inget parti har heller troligen så många troll på Internet som ena dagen ler in i kameran och polerat svarar journalisterna men som under antagna namn uttrycker det som SD egentligen står för främlingsfientlighet, människoförakt. För när SD väl vunnit mål ett att rensa upp bland invandringen har vi andra grupper som inte heller duger, tex romer, resande, adopterade, personer med funktionshinder mm.

Att upplåta det offentliga rummet in i varje ens vardagsrum för 20 minuter oemotsagd rasism är medias lågvatten. Aftonbladet bröt efter ett tag men fortsatte sedan. Kommunikation med SD skall ske på kollektivets villkor. Om kollektivet massivt anser att SD- är ett samarbetsparti får väl ett val avgöra. Men om ett parti som bygger sin politik på omskrivna fakta, enkla tolkningar, lögner och populism, skrämselpropaganda är vad svensken vill ha har Sverige som demokrati totalt misslyckats 0ch Alliansens skola får väl ta en del av ansvaret för detta då frågor kring media, samhällskunskap etc allt mer betecknas som flumämnen till fördel för naturvetenskapen.

När det talas om islamsk religion hänvisas till Koranen. Åtskilliga av muslimska länder har en hög analfabetism där utantillinlärning används för att lära sig koranens innehåll. Det gör det svårt att göra egna tolkningar, ”läsa” vad som står etc. Därmed kan islamsk terrorism växa. SD anhängare som inte läser, inte kan granska fakta, iaktta källkritik eller se skogen för alla träd, har precis samma läge. De lyssnar på vad som sägs utan att läsa vad som skrivs eller skrivits.

Integrationsfrågan måste tas upp av riksdagen, det måste till åtgäder, insatser snabbt för att nyanlända med tillstånd snabbt kommer in i systemet men det är något helt annat än vad som talas om inom SD.

relaterat: ETC, SVT   UNT

SRAftonbladet, Expressen,  DN SVD SVT, TV4   UNT ETC

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s