Ett barn är fött och ett barn dör…

Julevangeliet är vackert, det är barnet som föds i ett stall som skall frälsa jorden. Barnets föräldrar är välsignade med Guds Son men tvingas föda i ett stall. Ett öde som som idag 2014 dela med mängder av födande kvinnor. Barn som föds i flyktingläger, barn som föds utan att ha en hemvist. Barn som dör levande innan de ens öppnat sina ögon eller barn som lever levande döda i väntan på att antingen livet eller döden befriar dem.

I skrivande stund kan jag bli irriterad och arg på alla som klagar över att socialtjänsten tar deras barn, föräldrar som inte alltid förstår att det kanske finns ett skäl – en orsak. Människor som inte kan se världen utanför sitt snäva liv, som anklagar och hatar för att det finns människor som bryr sig om hur barn har det. Ja det tar fel väg ibland, men era barn växer inte upp i flyktingläger. Riskerar inte att bli utvisade till ett ovisst öde. Era barn våldtas inte av soldater som anser det är rätt att våldta barn i krigets namn, i religionens namn. Nej vi kvider över att Sverige öppnar sina gränser – vi hjälper ju bara några hundra, de har det bättre i flyktinglägren när krigzonerna där de riskerar att alltid utsättas för fara. Ja givetvis bättre att skicka pengar till lägren, krigszonerna o låta barnen våldtas än att öppna dörren för några tusen till Sverige.

Flera av de kritiserande kallar sig troende kristna, fina kristna i fina Sverige. Julevangeliet är något som de flesta, klagande inte har förstått innebörden av. Man tolkar sin kristna tro lika skevt som de extrema muslimerna, kristna. Bara vår tolkning är rätt. Själv tolkar jag evangeliet som en förkunnelse över alla människors rätt att födas och växa upp i en trygghet. I de drabbade krigszonerna är Sverige en dröm. En avlägsen o omöjlig dröm. O vi fortsätter att göra den till en dröm.

Mustafa Can förgyllde min resa mellan Västerås o Stockholm under juldagen. Hans berättelser från delar av världen, där fattigdom, rädsla och skräck, vars lukt kan tränga genom etern ut i min bil. Jag blir så förtvivlad, i min resa till Stockholm för att möta mina barn, fd man för att fira ytterligare en jul. Han berättar om den fattige bonden i Syrien, vars hela familj är utplånad, en dotter som kanske är kidnappad av ISIS. En fattig bonde som under tre månader hjälper 1 000 personer, samma summa som Norge klarar på ett år. De fattiga skall ha råd, vare sig vi är i Syrien eller Sverige. Tiggerskan som gav pengarna till världens barninsamlingen, samma grupp som anklagas för att lura, bedra oss välartade svenskar. Hur mycket skänkte ni i julas och skickade ni en tanke till dem som inte dansar runt granen, väntar på tomten.

Jag är glad att bo i Sverige, jag är glad att vi kan bli en fristad. Vi kan alla bidra genom att bry oss, prata och förklara för dem som kommer hit. Vi kan bidra, genom att inte alltid klaga och bara se oss själva. Min uppväxt var inte rolig, den har lämnat sår. Men inte djupare än att jag kan ge tankar, förstå och öppna dörren också för andra som har det svårt idag.

Julevangeliet,  i modern tid berättas av Mustafa Can i SR Sommar/Vinter. Och Mustafa hade den fantastiska smaken att spela ”Playing For Change – War/No More Trouble” som förenar världens röster i ett av de största fredsstödjande projekt jag vet. En journalist som väljer Playing for Change i sitt program har förstått något utöver att bara iakta och återberätta, hen har förstått att musiken och kulturen cross the border, kan föra oss samman. Fan jag är en romantiker och drömmare, men kampen för alla människors lika värde får inte ges upp förän man lägger på kistlocket.

PS idag fick av mina systersöner sitt första barn. En glädjens dag, ett barn fött i det trygga Sverige. Älskat och efterlängtat. Men barnets pappa har sina rötter delvis i Iran. En ödets nyck en liten händelse gjorde att min svåger hamnade i Sverige, senare träffade min syster och de fick tre fantastiska grabbar. Födda i ett fritt land, där också deras barn skall födas i frihet. Jag tänker tanken att barnet kunde ha fötts i ett flyktingläger, i ett stall i en förslummad värld. Jag är så glad att de är här o jag älskar dem och de berikar inte bara mitt liv utan mängder av andras.

Musiken i Mustafas program:

 • Frank Kim – Oblivion
 • Aynur – Dar Hejiroke / Incir Agacisin
 • Playing For Change – War/No More Trouble
 • Maria Kalaniemi – Kaamos
 • Emeli Sandé – Read All About It, Pt. III
 • Erkan Oğur – Yemen
 • Ahmet Kaya – Hani Benim Gençliğim
 • Cristina Branco – Tive Um Caroçao Perdi-O
 • Timbuktu – Landa
 • Bruce Springsteen – Human Touch
 • Pink Floyd – Learning To Fly – 2011 Remastered Version

SRAftonbladet, Expressen,  DN SVD SVT, TV4   UNT ETC

16 svar till “Ett barn är fött och ett barn dör…

 1. Vilken jävla kränkande trams du skriver, är det alkoholpåverkan eller nåt snev synessätt påverkat av politikerna. Varje lidande är lidande. Kidnappat av socialerna -utan hem och utan egna föräldrar samt på fosterhem och hos pedofilen , på BUP torterade och kastade av socialerna hit och dit , förtalade och äreskränkta svenska barnen och föräldrar lider utan varandra under socialerna lider nog lika mycket som barnen i krigsdrabbade områderna i muslimska länder( vetenskapligt bevisat)Någonstans din empati brister. Fy skäms för sådan politisk trams.

  • Ditt sätt att skriva är mer kränkande än det jag skrev. Inga barn kidnappas av myndigheter, kidnappa betyder ”Kidnappning är en vardaglig benämning på brottet människorov. Ordet (eng. kidnapping) kommer av engelskans kid ”barn” och nap (variantform av nab) ”stjäla”, ”norpa”, ”nappa”. Kidnappning innebär ett bortrövande av framför allt barn, men även av vuxna, vanligtvis i utpressningssyfte. Straffrättsligt rubriceras kidnappning som människorov eller, beroende på omständigheterna, olaga frihetsberövande eller egenmäktighet med barn.” Ofta är det en lösensumma inblandad. Använd rätt uttryck nästa gång. Många barn har det bra i familjehem, en del barn borde inte vara placerade, men det är betydligt fler barn i världen som säljs som sexleksaker till pedofiler än barn som placeras hos pedofiler i Sverige. Vad gäller din jmförelse med barn i krigszonerna, visar det snarare på din empatibrist än min. Till skillnad från dig så tänker jag inte skriva fullt ut vad du borde benämnas som.

 2. Inga barn ska behöva lida, vers sig i Sverige eller i krigsdrabbade länder…inte heller ska barn behöva dö i vanvård eller vanvårdas i
  fosterhem , detta sker inte överhängande oftta men det ska inte behöva ske alls!! inget barn ska behöva fara illa i Sverige!

  • Du har rätt, inget barn skall fara illa. Ibland mår vi bra att se bortom våra egna gränser, vilket jag försöker göra och som jag tror fler av oss kanske skulle må bra av sammaledes

 3. Kidnappade barn är kidnappade oavsett vem kidnappare än är

  Straffrättsligt rubriceras kidnappning som människorov eller, beroende på omständigheterna, olaga frihetsberövande eller egenmäktighet med barn.

 4. Mig har du tappat. Förtroende tar tid,är inte en självklarhet. Det kan raseras på en enda felaktighet. Detta var din.

  Citatet har nog aldrig skadat så från någon jag trodde såg mera än så inskränkt. Citat: ”I skrivande stund kan jag bli irriterad och arg på alla som klagar över att socialtjänsten tar deras barn, föräldrar som inte alltid förstår att det kanske finns ett skäl – en orsak. Människor som inte kan se världen utanför sitt snäva liv, som anklagar och hatar för att det finns människor som bryr sig om hur barn har det. Ja det tar fel väg ibland, men era barn växer inte upp i flyktingläger. Riskerar inte att bli utvisade till ett ovisst öde. Era barn våldtas inte av soldater som anser det är rätt att våldta barn i krigets namn, i religionens namn. Nej vi kvider över att Sverige öppnar sina gränser – vi hjälper ju bara några hundra, de har det bättre i flyktinglägren när krigzonerna där de riskerar att alltid utsättas för fara. Ja givetvis bättre att skicka pengar till lägren, krigszonerna o låta barnen våldtas än att öppna dörren för några tusen till Sverige”.

  Det hela är så fasansfullt ogenomtänkt att jag inte kommenterar, men slutar både läsa och stötta detta. Av mig behöver du inte svara Anne Skårner, men kanske några kvar önskar lite mera av dig – eller så hoppar de också av. Precis som det blev i styvbarnens förening.
  Nej tack. Detta var en verklig knock out.

  • ja det får man ta-jag har skrivit tidigare i kommentaren att det ibland är bra att gå utanför sina egna snäva gränser. Att sätta in det lilla i större sammanhang är inte fel utan viktigt. Alltid intressant med människor som imte vågar stå för sina kommentarer, o påhoppet om Styvbarnsföreningen kan jag ta, det är en förening i utdöende o det började när jag försvann, liksom många andra som hoppat av ur både förbundsstyrelser och lokala sammahang.

 5. Ibland kan det vara befogat att omhänderta barn . Problemet är att myndigheter inte tar sitt ansvar på allvar och följer upp vad dom har startat i och med att dom har berövat barnet sina rötter .Ett rotlöst barn är ett vilset och sårbart barn, man söker efter en stabil tillvaro på ont och gott .Ibland hittar man det oftast inte .det var ett önsketänkande. Drömmen man left efter var inte uppnåelig , det är alltid någon som har utnyttjat situationen på din bekostnad .shit hapends

  • Helt rätt, men jag tror idag att merparten har det ganska bra i sina familjehem. Det är de som inte har det bra vi måste slåss för o dem som inte borde vara omhändertagna.

 6. i samband med att jag skulle fara på ”rättegången” hos ERN 3 dec -14 så ringde handläggaren och frågade om mina fosterhem och säger helt plötsligt att då du blev 18 år nov -68 (jag hade då varit 10 mån i detta fosterhem) så upphörde samhällsvården jag blev mycket upprörd av att få höra denna sanning då jag varit tvungen att vara kvar tills jag blev 20 år och då blev jag alltså myndig och äntligen FRI och kunde återuppta relationerna med mina föräldrar och syskon utan att behöva ansöka om PERMISSION ja! det står så när man fick åka hem eller till NINA(2ggr) mina två yngre systrar fick jag inte träffa mellan åren 63-70, det finns papper fulla av lögner om mig skrivna jan månad -69 av min barnavårdsman A.Sxxxxxx heter hon på BvN I Stockholm där dom fortsättningsvis får höjd ersättning för mig i fosterhemmet och får 900 kr /mån+ extrautgifter det var ju väldigt mycket pengar då,( jag hade 750 kr i månaden när jag började jobba i aug-69). jag frågade ordförande i ERN när jag var där hur detta gått till eftersom att åren 69-70 inte tillhörde min vanvård eftersom jag blev avförd från samhällsvård nov-68 svaret var det kan jag inte svara på så att det är bara att konstatera att JAG HAR VARIT KIDNAPPAD NOV -68–NOV-70 på något annat sätt kan jag inte tolka det eftersom att samhället inte vill ta ansvar för detta. NINAS BROR BENGT

 7. Enligt socialistisk politik, föräldrar och deras barn, hundratusentals sådana, inte förstår sitt bästa och är otacksamma medborgarna som inte tackar för socialnyndigheternas tvängsbortförande av dem hemifrån med omhändertagande kommunanställdas våld och hot. Sådana barnen och deras släktningar inte fattar ju deras bästa och är rättshaveristar om de kallar socialen och politikerns för barnkudnapparna i Sverige. Barnkudnappning existerar inte i Sverige eller knappt, och det utgörs bara av främmande ländernas föräldrar, av främmande ländernas politikernas lakejer, aldrig av svenska tjänstemän. Det är det Anna Skaner säger. Hon är politiskt påverkat, det syns att av kommunister.

  • jag förnekar inte att det görs fel, jag säger att det också finns fall där det är befogat, men att föräldrar inte alltid kan se det. Jag anser också att rättshaverism, som lätt uppstår i de här frågorna inte leder till resultat. Man måste också kunna kommunicera. Sedan tycker jag ja, att barn i världen far oerhört illa o att vi ibland bygger in oss i det egna lidandet. att använda kidnappning är ett grovt o felaktigt uttryck. Därtill finns en en hel del socialsekreterare som försöker göra bra jobb, men som inte alltid hinner orkar…därav att många slutar. om vi inte hade den yrkesgruppen vem skulle då ta hand om de sociala problemen, har ni svar på det

   • Varför socialsekreterare brukar inte hinna hjälpa för barnen som ber om hjälpen. Men samma socialsekreterare med hela Socislnämnden har all tid i världen att trakassera någons barn och hela famlj ,för att göra tvångsomhändertagande LVU, mot familjens viljan.
    Här en av de nombreuse exempel , hubdratusentals,om vad för orsaker för tvångsomhändertagandes LVU brukar vara. För kommunanställdas bästa, som de kallar för ”barnets bästa”.
    Den 28-åriga socialsekreteraren krävde att få ha sex med pappan för att lämna tillbaka hans barn. Hon skickade även SMS till martin (bilden) där hon skrev att hon skulle vittna i rätten till hans fördel – om han gjorde som hon sa.
    Socialen tog hans barn och hotade honom till livet – ”jag ska skjuta kuken av dig”
    Socialsekreterare, 28, krävde sex för att lämna tillbaka tvångsomhändertagna barn
    Hotade pappan till livet: ”Ska skjuta kuken av dig”
    Åklagaren lägger ned förundersökningen – ”vet inte” om han skulle ha gjort det om en manlig socialsekreterare behandlat en ung mamma likadant
    Publicerad 30 december 2014 kl 22.56
    INRIKES.Att få sina barn tagna ifrån sig, bli sexuellt utnyttjad och hotad till livet – och allt detta av en myndighet. Det låter som ett manus till en Hollywoodfilm, men var vad som hände småbarnspappan Martin, 28, förra året.
    – Hon totalt grundlurade mig, säger han om socialsekreteraren som tog hans barn.

    Gilla artikeln på Facebook

    Dela och skriv ut
    Share on email Share on print Share on twitter More Sharing Services
    20
    Den 17 juni förra året fattade en nu 28-årig socialsekreterare på socialförvaltningen i en Smålandskommun beslut om att tvångsomhänderta Martins båda barn, fyra och sex år gamla. Bakgrunden ska ha varit uppgifter om bråk mellan Martin och barnens mamma och Socialtjänsten sade sig därför vara oroliga för att barnen ”bevittnat våld”.

    Tillsammans med polisen åkte beslutsfattaren hem till barnens mamma, tog barnen därifrån och placerade dem på Oasen i Aneby – ett skandalomsusat LVU-hem som förra våren avslöjades med att ha misshandlat och torterat omhändertagna barn.

    Men beslutsfattaren nöjde sig inte med det, hon började göra sexuella närmanden mot Martin och förklarade att om han gjorde som hon ville, så skulle hon hjälpa honom att få tillbaka sina barn.

    – Hon bjöd hem mig och två bekanta till mig till sin bostad och hon sa ju till mig hela tiden att om jag gör som hon säger och som hon vill så kommer hon hjälpa mig att få hem barnen, berättar Martin för Fria Tider.

    När festen var slut ville socialsekreteraren ha sex med Martin. Han berättar att om han inte ställde upp på det, så skulle hon inte hjälpa honom att få träffa sina barn igen.

    – Hon skrek åt mig att fortsätta att knulla henne, annars skulle hon inte hjälpa mig att få hem barnen, säger han.

    Martin berättar att han tog hoten på allvar och därför kände sig tvungen att ställa upp. Men dagen efter mådde han dåligt och tänkte att han svikit sina barn.

    – Jag låg här och grät och hade sådan ångest för att jag hade haft sex med henne, en människa som hade tagit mina två barn.

    Martin säger att han kände sig utlämnad, att han inte visste vart han skulle ta vägen eller vad han skulle göra. Men mardrömmen var inte över, nu började den 28-åriga beslutsfattaren istället att hota honom. Martin spelade in flera av de hotfulla samtalen och Fria Tider har tagit del av dem.

    Samtalen handlar bland annat om att socialsekreteraren är väl medveten om att hennes förhållande med Martin är olämpligt. Hon uppmanar honom dessutom att vara tyst om vad som hänt och att hon inte vill ”få skit tillbaka”. I ett av dem hotar hon till och med att skjuta Martin med en hagelbössa.

    – Först skjuta av dig kuken, sen skulle jag skjuta dig i ansiktet, säger socialsekreteraren på inspelningen.

    När Fria Tider konfronterar socialsekreteraren med uppgifterna nekar hon både till att ha haft ett sexuellt förhållande med Martin och att hon hotat honom.

    – Vi hade inget förhållande när jag jobbade, säger hon när Fria Tider ringer upp.

    Men ni har haft ett förhållande?
    – Nej, det sa jag inte.

    Har ni haft någon typ av intimt eller sexuellt förhållande du och Martin?
    – Nej.

    Men du har uttalat de här hoten i alla fall?
    – Nej.

    Men jag har ju på band att du har hotat honom?
    – Men då har ju du det.

    Men ändå säger du att du inte har hotat honom?
    – Nej, det har jag inte.

    Men jag har det på band ändå och du har ingen kommentar till det?
    – Nej, och jag vet ju vad ni trycker för någonting. Ni är ju inte särskilt kritiska i er publicering så jag har ingen större förhoppning om att du överhuvudtaget lyssnar på vad jag säger så jag vet inte vad det här ska leda till.

    Du kan ju ge en förklaring till varför de här hoten uttalades?
    – Varför ska jag göra det? Du kommer ju inte trycka min syn på saken.

    Vi kommer naturligtvis att ge bådas version så människor kan bilda sig en egen uppfattning.
    – Men det kommer ni ju inte, det är ju rätt uppenbart. Jag vet ju vad ni är för tidning, du ringer ju mig av en enda anledning.

    När Fria Tider pratar med socialchefen i den kommun där socialsekreteraren var anställd säger hon att kvinnan slutade på egen begäran i samband med händelserna med Martin. Däremot vill hon inte berätta om hon känner till att socialsekreteraren och Martin hade en relation.

    – Nej, ingenting jag överhuvudtaget kan gå in på med dig. Det tillhör ju våra interna utredningar, det är ingenting jag har för avsikt att diskutera med dig.

    Socialchefen betonar att kvinnan inte har blivit uppsagd, men säger sig inte veta var hon jobbar idag.

    Förundersökningen lades ned
    Efter att förra hösten ha återfått vårdnaden om sina barn gjorde Martin en polisanmälan mot socialsekreteraren för olaga hot och om sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning. Polisen var dock motvillig till att ens ta upp en anmälan och åklagaren valde så småningom att helt lägga ned utredningen.

    – Det verkar ha kommit in till oss oktober 2013, sedan är det nedlagt januari 2014, säger åklagaren Klas Lorefors till Fria Tider.

    – Skälet till att det fick läggas ned var att det inte gick att styrka brott.

    Enligt åklagaren utreddes kvinnan över huvud taget aldrig för olaga hot, utan bara misstanke om sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning. Och när Fria Tider frågar om han skulle ha gjort en annan bedömning om könen varit omvända – alltså att en manlig socialarbetare gjort samma sak mot en kvinnlig klient – blir han tveksam.

    – Jag vet inte vad jag ska svara på den frågan, jag hoppas att vi inte agerat annorlunda oavsett om det är en man eller en kvinna, säger Lorefors och tillägger:

    – Jag vet inte, visst, det är en speciell omständighet att det är omvänt förhållande mot hur det gängse brukar vara men utredningen som har gjorts ser jag inte brister på grund av att det är det omvända förhållandet, fortsätter han.

    Lorefors letar vidare i sina dokument men tror att polisen lagt ned Martins anmälan om att han blivit hotad och aldrig skickat det vidare till åklagaren.

    – Jag hittar ingen anmälan om hot i alla fall i våra system.

    Besviken på rättsväsendet
    Martin låter sig inte övertygas av åklagarens förklaring och tror inte att polisen och åklagaren blundat för det om det var en man som agerat likadant.

    – Hade jag gjort sådär så hade de ju kommit och hämtat mig omedelbart med polisstyrkan, säger han.

    – Och sen att hon hotar mig dessutom med att skjuta kuken av mig med en hagelbössa. När vi var hemma hos henne så hade ju hon vapenskåp med gevär i och hade jag haft det så hade de ju tagit mina gevär direkt, fortsätter han.

    Han anmälde dessutom omhändertagandet av hans barn till IVO, Inspektionen för vård och omsorg. I ett beslut i april i år fick kommunen mycket hård kritik från myndigheten för hur de agerat när de tvångsomhändertagit Martins barn. Bland annat skriver IVO att socialnämnden i kommunen ”ej uppfyller lagstiftningen och dess intentioner vad det gäller vårdnadshavarnas delaktighet”.

    I oktober förra året hävde kammarrätten LVU-beslutet och efter nästan sex månader – under vilka Martin bara ett fåtal gånger fått träffa sina barn under strikt övervakning – var mardrömmen tillslut över. Barnen är hemma igen och han säger att allt har förändrats.

    – I dagsläget fungerar det jättebra och jag har ju mina barn och sådär, säger han och avslutar:

    – Vi har ju ingen kontakt med socialen i dagsläget överhuvudtaget, tack och lov.

    Martin heter egentligen någonting annat.

 8. sociala problem? Det är sjukdom-Landstingets anställda ska ta hand om.Kriminalitet(inkl.barnmisshandel)-polisen tar hand om.Socialbidrag-FK.Skolan-lärare och rektor,för att rädda barnen-RäddaBarnen.Specialister ska ta hand om speciella områden,inte politiserade socialtjänsten,som inte intresserade för att rädda barnen utan har oklara uppgifter att uppfylla,oftast för att skydda felande kommunanställda. Barnen brukar ofta kidnappas till ex, om föräldrar klagar på vårdcentralens-sjukhusets-skol-dagispersonal eller på andra tjänstemän eller deras släktingar(vänner).Polisens knarkande dotter kan bli din granne som gör oväsen på nätterna och du klagar på henne.Hon med sitt nätverk kan anmäla dina barn till socialen,dig till sin mor på polisen som i sin tur ska skicka till dig sina kompisar från psykiatriet,för ”du hör musiken och skrikandet i ditt huvud,inte från polisdotters lägenhet,dotter inte knarkar naturligtvis och störs av ständiga klagomål,får inte ens festa och leva pga.det”.Det är det socialen är till för.Därför inte alla kan jobba som socialsekreterare, när de inser vad de måste göra i realitet.Tro mig,av kommunisterna s.k.”rättshaverister” berättar olika otroliga historier som korrupta kommunanställda utsätter dem för med socialernas hjälpen,särskild om de har barn.

 9. Hallå, ni enögda debattörer (Rulle-Slut m fl). Naturligtvis fanns och finns bra familjehem, som gav barnen de tog hand om en bra och trygg uppväxt. Vi har väl alla nu fått ta del av Stefan Löfvens åsikt att han kom till ett gott hem. Att han skulle vara den enda lyckade fosterhemsplaceringen av 250.000 faller på sin egen orimlighet. Jag säger som Anne Skånér – det är de som for och far illa vi ska engagera oss i, inte de som fick en bra barndom och ett bättre liv. Men det är väl för komplicerat för er enögda att ta till er. Att växa upp i ett våldsamt missbrukarhem, fattigt och eländigt eftersom det mesta av pengarna går åt till droger/alkohol, utan trygghet eller ens mat på bordet, eller att få bo hos bra människor som ger dig ett bra och tryggt hem – vilket tror du ett barn skulle välja? Sen att det finns både socialarbetare som inte borde få vara det och fosterhem som inte borde bli godkända, det är sant. Eller institutioner som bara drivs av riskkapitalister för att tjäna pengar på utsatta barns bekostnad, det är också vidrigt. Frågan är inte om vi ska ta hand om barn som far illa, det ska vi. Frågan är i stället – hur ser vi till att fosterhem/institutioner sköter sig och håller måttet? Genom TILLSYN. Hur ser vi till att pedofiler, våldsverkare och sadister inte blir godkända? Genom att inte låta socialnämnden i små kommuner göra granskning och tillsyn. Då blir det inga intressekonflikter, som det kan bli när en skitstövel är ordförande i någon nämnd och ”alla” vet att han är en skitstövel mot barn, men där man inte törs gå emot honom. För då blir man av med jobbet och utsätts för skvaller och hot på bygden. Alla bor nämligen inte i storstäder. Många fosterhem återfinns i små kommuner. Och om det är 50% som får avslag i ersättningsnämnden, vad säger det om dagens attityd? Jo, den har inte förändrats ett skit sedan Alva Myrdal ansåg att alla fattiga kärringar skulle tvångssteriliseras, så att de inte födde en massa undermåliga människor, som låg Folkhemmet till last.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s