En dag i solen o glada studenter från Östberga

IMG_5106Vaknade av Axel som bara ville ut. Djäkla hund matte vill sova. Men nej Axel vann o sedan var det kört. Kände tillförsikt o glädje vilket var länge sedan. Solen sken. Stormen hade lagt sig lagom till solen började värma. Bussen var glad ungdomar från området skulle på mottagning. Det var skolprat, student, flak och skratt. En av dem berättade att han ska jobba ett år på Östbergaskolan och sedan ett år till med annat. Därefter blir det om drömmar går i lås en utbildning inom Idrott. Kom inte o säg att det inte finns hopp i vårt Östberga. Det finns massor. Kul att prata med yngre, de flesta vuxna verkar värja sig för att öpnna munnen, ställa en fråga, prata. Men Ungdomar bits inte..så tips tala med dem!

På T-centralen Drottninggatan får jag en jättekram av min gamla elev Dilek, vilken känsla av glädje att som lärare möta sina fd elever. Dessutom att få veta saker jag aldrig känt till. Att hennes pappa var lärare på Musikhögskolan o mamma polis. Nej jag vet inte något konstigt alls men Dileks familj kommer från Turkiet och vi har ju fördomar i detta land mot allt som inte andas Europeisk standard.

Det som berörde mig var hennes varma ord om vår nerlagda skola Hässelby Gymnasium o jag tror vi alla som arbetat där skall känna oss delaktiga i att våra elever med eller utan bra bra betyg. Skulle vilja veta  hur många av våra gamla elever som har gått vidare i olika utbildningar karriärer.

Såg att plaskdammen på lekplatsen fyllts – ett osvikligt sommartecken hos oss liksom att det är höst när dammen tappas ur i augusti. Ha en bra helg, fredag, lördag och fira nationaldagen med Du Gamla Du Fria, vet ni att de flesta som kommer till Sverige på grund av förtryck, politisk förföljelse eller annat tycker att Sverige är precis det Du Gamla Du Fria o här vill leva och här vill vi dö…

Turiket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s