Fabeln om att Ett ”stall” är inte bättre än dess hästar o kuskar del 2

Sista chefskusken har flyttat ur stallet, vet inte om kusken fått någon ny stalltjänst. Men chefskusken 1 har nog missat lite hästar ett tag. Kusken har varit på grönbete, tror det blir 8 veckor under året. Synd om hästarna som är kvar som måste springa på minuten och starta på den samma. I huvudstallet är det lugnt, hästarna betar  och sommarvilan lägrar sig i sällskap med kaffedoften.

tecknad-film-tecknad-isolerad-white-för-hand-häst-24820664

Den sista kusken var föresten en arbetsam sådan, huvudstallet betalade tränararvodet men kusken fuskade lite på kringliggande stall också. Men hästägare behöver ju inte vara lojala eller följa regelboken. Ett av de mer strävsamma hästarna är ordförande för Hästklubben och får sin lön från staten. Egentligen är det lite emot regelverket men när stalledningen har lite svårt att följa sin egen regelbok blir det lätt missuppfattningar. Men åtta veckors grönbete och fria ängar borde ju göra chefskusken utvilad och på hugget igen.

Nåväl numer kan alla hästar komma till huvudstallet, vilket hälsades välkommet med ett fasligt gnäggande i spiltorna då inga av dem längre är ett miljöproblem. Stort sommargnägg till er alla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s