Tänk om vi ångrar oss när vi dör

På kort tid har några i min närhet lämnat vår värld för en annan. Döden är det som skrämmer, oroar och alltid skapar frågor. Att vi alla ska dö vet vi säkert, men frågetecknen är fler kring vad som händer sedan.

En av de nära valde att avsluta livet på egen hand. Självmord vilket fruktansvärt ord egentligen, det borde heta självdöd. Eller finns det bättre uttryck, som önskan att söka en annan dimension därför att den vi lever i inte fungerar.

Jag har läst en del artiklar om barn som tar sina liv och alla konstaterar att de gjort det,  men frågan om varför hänger i luften och får sällan svar. Åtminstone inte i nyhetsflödet eller från berörda myndigheter. Vad skiljer den vuxna människans val från barnets val. Är det samma öde som ligger till grunden – att inte höra hemma, inte ha berättigande eller att vilja hitta en bättre värld!

När myndigheter och politiker talar om självmord/självdöd blir det väldigt kliniskt. Självmordslinjen dit vi skall ringa när vi vill dö för att hindras från att dö. Jag tror inte den som bestämt sig ändrar eller ens kommer på tanken att ringa en hjälplinje, jag tror de ringer som fortfarande har ett hopp om att världen här och nu ändå är bra och att det är ett rop på hjälp för att leva.

Jag pratade med en vän som ofta tänkt på att välja väg, Hen berättade om den sköra tråden som binder liv och död. Att hen tänkt vad händer med barnen! Barnen är den tunna tråden som gör att hen inte går åt fel håll. Att det kanske finns hopp!

Hen sa också att när man väl klippt den tråden kan inget längre stoppa en. Beslutet är oåterkallerligt. Det måste vara då det psykiska dåliga måendet går över. När omvärlden ser en person full av liv – planering aktivitet vem tror då att samma person några dagar inte längre finns kvar.

Beslut gör oss lugna, när vi vet hur vi vill ha det. Omvärlden blåser faran över. När jag var barn var självdöd en skam, ett tecken på mental ohälsa. Jag tror inte det är så, när man bestämt sig är man i balans med det liv som finns och det man väljer att gå mot.

Jag hoppas så innerligt att de som väljer att gå får ett bättre liv. En annan tillvaro. Att det finns plats och utrymme som saknas här hos oss. Att det finns en gemenskap och att sökandet hittar rätt. Hur fruktansvärt vore det annars inte – tänk om vi ångrar oss och vill tillbaka.

2 svar till “Tänk om vi ångrar oss när vi dör

 1. Jag gillar Ditt uttryck självdöd – och så blir det när allting ser helt hopplöst ut.

  Min äldre bror tog till det – när han för ca ett år sedan ej kunde stå ut längre med att ha ont i tunntarmen. Sjukvården misslyckades med ta reda på orsaken till det – och den medicinering han fick gjorde bara ont värre.

  Jag tror att det kan vara välgörande med att fråga sig själv på ett djupare plan hur liv och död hänger ihop – och om det i det följande.

  Var kommer jag ifrån ?
  .

  IMMATERIELL ENERGI = LIVET SJÄLVT ! ? ! = mer än 99 % av wåra fysiska Kroppar i volym sett – enligt kvantfysiken.

  Den immateriella LivsGnistan = GudsGnistan (som ej skall förväxlas med religioners påhittade gudDomar) har två ”ansikten”. Dels den immateriella kosmiskt SuperIntelligenta oändliga LivsEnergin – och dels det tillika kosmiskt SuperIntelligenta immateriella svarta hålet.

  Den immateriella LivsEnergin som sådan – är det som i allt väsentligt ger den fysiska Kroppen den energi som den behöver – för att wåra ca 13 miljarder kroppsceller och ca 100 miljarder hjärnceller skall fungera på ett bra sätt. Den mat och dryck som Wi petar i Oss har relativt sett bara en marginell betydelse.
  .

  Wåra Kroppar kan ej ett enda ögonblick fortsatt fungera – ifall den immateriella LivsEnergin skulle falla bort. Helt utan mat och dryck går det att Leva ett bra tag. Har Wi undermålig kontakt med den immateriella GudsGnistan – så får vilken mat och dryck Wi petar i Oss större betydelse – än om Wi är i bra kontakt med GudsGnistan. Jesus körde ju sin Kropp efter plusfästelsen under sex veckor helt utan mat och dryck – och det gick ju bra.

  Att få kontakt med den immateriella GudsGnistan handlar om att följa andningen. Och då menar jag följa = ej alls styra andningen med operativsystemet. Andas jag med operativsystemet – så blir inandningen ”större” än utandningen – och när jag bara följer andningen så blir det tvärtom + att mitt tankefokus helt automatiskt landar i bröstområdet = den immateriella GudsGnistans säte i den fysiska Kroppen = där känner jag mig Hemma – minst sagt – och alldeles oavsett ifall jag är i min bostad eller annorstädes.
  .

  När jag andas med operativsystemet – så blir jag t ex stressad, drabbas av ”oändlig” självkritik = rädsla, nedstämdhet, skuld-, skam och syndkänslor osv. När jag bara följer andningen – så hamnar jag helt automatiskt i bröstområdet – och det immateriella svarta hålet ”slukar” då allt som har med stress, självkritik = rädsla, nedstämdhet, skuld-, skam och syndkänslor osv att göra – och oavsett hur mycket sådant som mitt operativsystem producerar.

  Operativsystemets kapacitet är stor – men det immateriella svarta hålets kapacitet att förinta det operativsystemet producerar är större = Det finns ALLTID en annorlunda framtid i sikte !

  Följa andningen kan jag göra under dagen vid många tillfällen – utan det det stör det jag för stunden håller på med. Kan det bli enklare än så att befria mig själv ifrån stress osv ? – och som bonus få att vara vid gott mod !
  .

  Operativsystemet = de ca 10-15 % av hjärnan som vuxna använder. Alla nyfödda barn använder 100 % av hjärnan – för de har inget operativsystem – och deras GudsGnista interagerar med deras hjärna utan störningar. Barn yngre än fem år har ett ”tamt” operativsystem – som gör att deras GudsGnista och hjärna fortfarande i mycket hög grad kan interagera = samverka.

  Men sen kommer skolan in i bilden. Vuxna ”klistrar” mer och mer på barnen sina operativsystems förut fattade meningar om sig själva och världen. Barnen förlorar därmed mer och mer av sin naturliga kreativitet och spontanitet = dom blir mer och mer som vuxna är = har väldigt lite kontakt och interaktion med GudsGnistan, tyvärr tyvärr… 😥
  .

  Men allt som har en början har ett slut. Livet i kött löper – och som vanligast senast vid 70-90 års ålder är det dags att dra sitt sista andetag = operativsystemet raderas = GudsGnistan tar över det hela till 100 %. Så den fysiska döden kan ju ses som LivRäddare, faktiskt…

  Barn lär sig upp till ca fem års ungdom – lika mycket som Wi sen lär Oss under hela resten av wårt liv. Så att dagligen vara i kontakt med GudsGnistan – har sina poänger – om hen så säger. I grund och botten handlar ju detta om att upphöja mig själv till små barns nivå = företrädesvis tänka, tala och agera spontant på hjärtats nivå.
  .

  Går det som vuxen ? Javisst gör det det – men det krävs ju då att Wi ej alls så sällan även ”landar” i bröstområdet under dagen. I så fall sköter sig det mesta av sig självt = Det ordnar sig ! = Wi älskar mera och måste-arbetar mindre.

  Det kan ju vara värt att testa mer än en gång – för hur Wi än vrider och vänder på saker och ting – så handlar ju allt i grund och botten om att: ”Det Gäller Livet !” http://josefboberg.wordpress.com/2008/02/29/potential-for-kreativitet

  All fortsatt lycka till med Ditt Liv !

 2. Om den person är en ”hen”, varken man eller kvinna, kanske förvirrad i sin identitet, då kanske därför denna människa mår så illa. Man ska inte kalla en kvinna för ”hen”, eftersom det kan upfattas respektlös, kränkande och förvirrand och kan precipitera självmorstankar. Varje person ska bemötas med respekt och kallas för den denna person är. Om det är ett barn, det ska kallas för ett barn, en elev,inte för ”hen”eller ”kvinna” eller ”man”. Man ska inte blanda in politiken när man talar om människornas lika värde, utan man ska tala om varje människa med respekt och kalla människan för människa, inte för ”hen”. Hon där…. han där…. hen…. Lärarna borde kalla sina elever för elever, inte för ”henar”. Respekt till medmänniskor och trevlighet håller oss alla vid liv. Politik och ”resurstänkande”, ”skattebetalarnatänkande” förstör mänsklig natur. Varje människa är en individ i grunder.Unik och fri från politiska dogmer och olika politiska normer(som man ändrar tillsammans med politiska kollektivstiska ideologier. Mänsklig människovärdet och upskattning av individualitet , kalla människor för människor, inte för henar och ressurser och skattebetalarna skulle minska självmord i Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s