2015 Året som inte blev

Detta är en redigerad o omskriven version från min Facebooklogg.

Såg Riksförbundet Samhällets Styvbarn segla vidare mot avgrunden. Den organisation som skulle ta till vara de utsatta barnens intresse gick under på grund av att egoistiska intressen gick före sakfrågan. En organisation så många ställt sitt hopp till och som hade så stora förutsättningar.

Styvbarnsorganisationen seglar idag vind för våg, precis som hela frågan om upprättelsen. Rodret har övergetts och kaptenerna lämnat skutan som sakteliga sjunker och detta betalas av Socialstyrelsen.

Såg hur Ersättningsnämnden nekat 60 procent av de sökande ersättning för att våldtäkterna, misshandeln, vanvården inte inte varit tillräcklig allvarlig. @Malo Tiger för att hon så envetet publicerar eländet, tack. Vi har nu lärt oss att barn må behandlas hur som helst, eftersom de vuxna alltid är deras förmyndare och därmed de som alltid vet bäst. Med andra ord barn kan misshandlas, våldtas under samhällets sk skydd utan att kunna ens göra en polisanmälan. Ersättningsnämnden tycker att lite övergrepp får man stå ut med som tack för att samhället skyddar barn från olämpliga föräldrar.

Insåg att Barn och Unga Vuxna inte är något man talar med – utan om och över deras huvud. Att all förhoppning om Barnkonventionen som lag bara blir ytterligare en lag som tolkas av alla vuxna. Landets barn- och äldreminister ligger i solskugga, för den som inte vet heter hon Åsa Regnér.

Efter 1980 vanvårdades inte barn i Sverige eftersom det kom en ny socialtjänstlag. Sofia Rapp, Hanna Rapp, Pernilla Forsell, Mia Hässelgren, Joakim Friman har därmed aldrig funnits. Gustaf Fridolin lovade innan valet att ta upp ersättningsfrågan för dem efter 1980, men när Fridolin blev utbildningsminister var löftet inte så viktigt, vi vet ju alla att Samhällets Styvbarn inte tillhör de röststarka eller ens den grupp som MP vänder sig till. En politiskt sakkunnig till Barn-  o Äldreminister Åsa Regnér sa rent ut att den här frågan är politiskt död. Men det skiljer inte från andra regeringar, Barnfrågor har alltid varit lågprioriterade utom då det gällde att kvinnor skulle börja arbeta och idag att tidigt fostra dem in i maskineriet för att bli lydiga medborgare.
Insåg att organisations- och föreningsliv i första hand handlar om den egna karriären och privata mål snarare än saken/syftet. Intriger, skitsnack suger ut all kraft som borde användas till att förändra och påverka. Samhällsförändring kräver enighet och tydliga mål, utan att snegla på vad det innebär för vinst för den enskilde. Det kräver inkludering och inte exkludering.

Tacksam över att Sofia Rapp Johansson Hanna Rapp Johansson tagit det steg de gjort för barns rätt och vågar slåss mot staten, trots att det kan innebära livslång ekonomisk ryggsäck. Tummar och gillande i all ära, men i den här kampen krävs mer.

Att pensionärer ingår i samma grupp som får betala priset för skattelättnaderna till dem som redan har. Att pensionärer knappast kan leva på det som de slitit för,  samtidigt som de möjliggjort politisk karriär för dem som fattar besluten om pensionärernas fattigdom. Nivån för fattigpensionärer går vid 15 000 kr innan skatt.

Att riksdagspartierna anpassade sig efter främlingsfientliga krafter, men var så fega att de inte vågade erkänna det utan tog det som sina egna förslag.
Att vi sålt ut flyktingarna på samma sätt som vi gjort med Barn, gamla, sjuka och socialt utsatta till kapitalister och hänsynslösa mammonhänder.

Att jag inte kan fullfölja tandläkarbehandlingen som jag så förhoppningsfullt startade. Helt enkelt för att pengarna tog slut.

Att jag aldrig mer kommer att rösta socialdemokratiskt eller ens MP i framtiden.

Det positiva; att Playing for Change, som förenar världen i musik och kultur för barn i utsatta delar av världen, över alla ras- och religiösa och politiska gränser. Att vi genomförde PFC dagen 19 sept tack alla underbara artister som ställde upp. Att Bernt Ridderström tar upp sina musikevenemang igen, att Gun Hemström fortsätter stötta unga musikförmågor.
Att kulturen lever vidare i form av musik, teater och konst har berett mig input.

Att Stockholm Folkfestival nästa sommar firar fem år, ett multikulturellt arrangemang som behövs mer av.
Att jag åkte med mina ungar till Capo Verde februari 2015 o såg att det finns platser som påminner om Shangri La. Att jag gjort ett och annat hyfsat reportage etc för Kulturbloggen.com som Rosemari Södergren driver med hjärta och själ. Att det finns människor som orkar stå kvar i blåsten.

Framtiden 2016
Bestämde att ta upp projektet BARNRÄTTSPARTIET ett parti för de barn och unga vuxnas frågor där deras röster inte seniorernas styr. Barn måste få politiska röster för att tvinga vuxenvärlden att lyssna och kommunicera, inte tala om och över deras huvuden. Att Barnrättspartiets ungdomsförbund blir ett Seniorförbund där vi måste foga oss i att vara stödjande inte styrande.
Att det kanske flyger in en god fe i alla våras liv 2016. Att RosenRasandebloggen lever vidare och har kvar sina läsare tack. ämnet är lågprioriterat men viktigt. Att jag kan bo kvar i min lägenhet i Östberga.

Tack ni som varit med o stöttat, artister, vänner och givetvis tack till alla gillatummar.

En liten sak – kan ni inte komma till världen låt världen komma till er, airbnb.se.

 

13 svar till “2015 Året som inte blev

 1. Ann,du skriver att politiskt sakkunnig hos Åsa Regner sagt att upprättelse frågan är politiskt död. Betyder det Socialdepartementetet inte längre arbetar med denna fråga?

 2. n.b.. det finns pensionärer som får 2500 kr/mån före skatt. De 15000 kr7mån före skatt är inte de fattigaste.De pensionärer som får 2500-3000 kr/mån före skatt är främst kvinnor,mödrar,därför ingen ens talar om dem.Människornas mödrarskap och barndom är ju tabu under feministiska regeringar.

 3. Du hånar de Sveriges fattiga pensionärer med dina 15000 kr/ f” fattigdom” per månad.Rättelse:15000 kr/ mån det är inte fattigpensionär i Sverige. Det finns mkt.fattigare. Det är kvinnor med invandrarbakgrund som invandrade till Sverige pga.familjeförhållanderna och därefter bara fick tillfälliga , lågavlönade eller inga jobbtillfällen. Ingen tjänsteman eller politiker ens talar om att de svenska medborgare med invandrarbakgrund kan ha så lite som 0 kr/mån i pension,därför att de inte omfattas av samma system,dvs.inte ha bott i Sverige längre än 45 år. En pensionerad svensk kvinna i 65års ålder,invandrat till Sverige som 30åring och bara ha hunnit jobba små jobb där och här, kan bara få runt 2000 kr/ mån i pension innan skatt plus att denna pensionär ska inte få bostadsbidrag och inte heller socialbidrag,om hon bor i egen lägenhet. Då tjänstemän bara tvinger sådana riktiga fattigpensionärer hemifrån genom att tvångsförsälja deras lägenheter och därefter tvinga till någon ålderdomshem. Där de bli sjuka , drogas och dör snabbt.Det är riktiga fattigpensionärer i Sverige. Inte de med 15000 kr. Du hånar ju svenska folket,Rosen Rasande. Du verkar inteveta vad en riktig fattigdom i Sverige betyder och bara kollar på de rika majoritet.

  • har svårt att tro att någon med 2000 kr i månaden pensionär inte får bostadsbidra. var vänlig uppge källa

   • Om pension är 2000 kr/mån före skatt och bostadstillägg är då max 5000 kr/mån,för tvårumslägenhet på 6000 kr/mån. Därför dina ”fattigpensionärer” med 15000 kr/mån är verkligen inte de fattigaste i Sverige,det finns mkt. fattigare svenska pensionärer och andra svenskar som inte hade tur på arbetsmarknaden. Det finns pensionerade svenskar som har 0 kr/månad i pension i Sverige,men ingen talkar om dem som om ine de existerar….

   • nu blir det tjatigt med dina inlägg det finns självklart de utan bostad, pengar etc men ska vi inte tala om de andra o framför allt var gränsen för fattigdom i pengar går

 4. När jag pratade med styrelsen i Samh Styvbarn fick jag info om att det skulle bli en utvärdering. Dessutom fick jag höra att Åsa Regnér diskuterar vanvårdsfrågan flera gånger i veckan. Hur kommer det sig att så olika info kommer ut ifrån Samh Styvbarn?? Vad ska man tro på??

  • Det får stå för Styvbarnd styrelse, att Regner pratar om vår vanvård o ersättningen flera gånger i veckan suck jaghar kanaler i riksdagen o reg o jag lovar dig att hon kanske pratar om dagens barn men knappast om vår grupp.

   • Om Socialdepartementet ger olika information till Samhällets styvbarn och er andra kanske det betyder att styvbarn skall delta i utvärderingen som brukarorganisation ? Det handlar om en sårbar grupp som fick hopp genom vanvårdsutredningen men sedan sveks igen. Dom som deltagit i att svika de svikna barnen kanske vill mörka hur en mörk period blev mörklagd i stället för belyst? Den som lyckas rikta en strålkastare in i dimridåerna kommer nog att få se oväntad ondska. Frågan är vilka som vill avslöja

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s