Vem betalar hyran i Carola Lemnes värld

Hur föraktfullt har samhällets representanter blivit är snudd på omöjligt att beskriva. Under åtta år av borgerligt styre med utförsäljning av statliga tillgångar, fattiga, barn, sjuka och pensionärer, blåser de mörkaste blå vindar iskallt över landet. De redan rika hotas i sin rikedom och de redan fattiga skall bli fattigare. Allt fler äldre vräks från sina bostäder, nekas äldreboende, hjälp av sjukvården o kommunerna.

Samhället har aldrig haft så mycket pengar som idag. Saken är bara den att pengarna är samlade i några få lador, där politikerna inte har tillträde att skörda, men väl skyddar de rikastes tillgångar. I en rad artiklar inom media inkl TV talas om bristen på pengar till insatser för människor. Flyktingar ställs mot fattiga svenskar, barn. Regeringen underblåser medvetet motsättningarna eftersom de saknar potens att göra något.

Svenska folket vill ha en moderat statsminister, som är mer blå och höger än den tidigare eftersom de tror att lösningen finns hos Alliansen.

Nu tar de rika strid i en intervju med Dagens Industri, säger Carola Lemne att sänkta ingångslöner måste till, hon hotar med politiska beslut. Vilken makt har hon till det.

”Efter att både KD och Centern gett sig in i avtalsrörelsen med uppmaningar till parterna om sänkta löner, får de nu sällskap av arbetsgivarnas främsta företrädare, Svenskt Näringslivs vd Carola Lemne. I en intervju med Dagens Industri i dag meddelar hon att arbetsgivarorganisationen är redo att lämna över till statlig reglering om inte facken går med på sänkta ingångslöner.”

Sverker Olofsson, tidigare redaktör för Plus (SVT) skriver en tänkvärd krönika i News55 om den stackars swedbankschefen som får 20 miljoner som tack för att han får sparken.

”Det var Ekonomiekot som skakade om. Först fick jag veta att de fyra storbankerna tjänat 106 miljarder i fjol. Två av bankdirektörerna vittnade också om hur svårt, jobbigt och krävande 2015 hade varit.” ”Sedan fick jag veta att Swedbanks VD Micael Wolf har fått kicken. Om du eller jag får kicken för att vi misskött jobbet får vi gå och skämmas, men så fungerar det inte i elitens värld. Nä, Wolf fick 20 miljoner i plånboken och förmodligen an klapp på axeln.”

I resonemanget kring sänkta löner och det allt mer hotade kapitalet, ställs sällan frågan av media som hur ska de med sänkta löner betala hyr och fasta kostnader. Samtidigt skall det sk försörjningsstödet vara lägre och bli än svårare att få. Pensioner skall hårdbeskattas, sjukersättningarna minskas, A-kassan minskas. Men ingen av förslagsställarna talar om vilka jobb som skall komma fram genom att redan fattiga blir än fattigare. Trots detta vill svenska folket enligt opinionsmätningar ha en borglig regering.

Ärligt jag avskyr kapitalism, girighet och missunnsamhet exakt de ledord som styr vårt land idag. Jag avskyr det så till den milda grad att jag inte kommer att rösta på något av sittande fåglar i riksdagen. Min förhoppning är att ett Barnrättsparti skall tvinga riksdagens självupptagna medlemmar att tänka om. Framtiden ligger def inte hos Batra, Lööf, Björklund eller Ebba, inte heller hos S/MP/V och allra minst hos SD.

2 svar till “Vem betalar hyran i Carola Lemnes värld

  1. Det är dock inte kapitalism du beskriver utan aktuel socialism, eftersom ju socialisterna i makten och på de flesta kommuner /myndigheter är också äkta socialister som bestämmer i alla de ärender du beskriver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s