Barnkonvention/lag vilket skämt

Moderaterna vill korta sommarlovet, det förbättrar studieresultaten, anser oppositionsborgarråd Anna König Jerlmyr och får medhåll av Aftonbladet. Det skulle också bli mer jämlikt – frågan är för vem eller vilka. Att borgliga partier gör barn till produkter som skall utformas för att passa in i systemet är känt sedan tidigare, barn är inte barn -utan en produktionsfaktor.

För alla elever skulle ett kortare sommarlov innebära bättre fokus på studierna. I dag är lovet så långt att många barn glömmer vad de lärde sig på vårterminen. Lärarna får börja varje hösttermin med en repetition av allt som barnen inte kommer ihåg.

Under min tid som lärare började vi aldrig med att repetera tidigare terminer, och jag undrar vilka lärare Eva Franchell har pratat med. Repetitioner pågår ständigt inom skolan som en del av  pedagogiken. Det diskuteras inte heller att många elever efter nio år i skolan är relativt skoltrötta och att detta börjar långt innan de nått högstadiet.

burp

Den modell som Anna Köning Jerlmyr talar om skapar inte jämlikhet, fattiga barn med svåra familjesituationer förändras inte av längre terminer, deras sommarlov kommer alltid att vara fattiga. Barn till medelklassen och borgare kommer alltid att kunna njuta på ett helt annat sätt av ledigheterna och det är just där som det redan idag görs extra ledigheter för utlandsresor under pågående terminer. En jämlik skola får vi den dag när de ekonomiska skillnaderna minskar.

På 60-talet var vänsterns slogan ”är du lönsam lilla vän” den kan vi ta fram idag igen, för barn skall vara lönsamma. Minimala investeringar men högsta möjliga avkastning. Detta är också något som nuvarande regeringen faller in i. I en gemensam kör med oppositionen hävdas att svenska barn kan för lite, lär sig för lite, att lärare har för låg kompetens. Politiker, ofta, som troligen inte själva skulle klara dagens gymnasieskola stirrar sig blinda på Pisa-utredningar som en styrfaktor över svenska barns låga nivå. Att Pisa styrs av privata intressen inom bl.a läromedelsverksamheten etc, diskuteras inte. Barn är Pisa-pjäser i ett spel där kronorna och insatserna per barn är viktigare än att barn motiveras, mår bra och ges en takt som fungerar med deras ålder och faktiskt mognad.

Den politiska modellen skapar en kollektiv grå massa av barn, där alla förutsätts klara allt under samma tid, den politiska modellen tar inte hänsyn till att allt fler barn tar sina liv, blir utbrända och helt enkelt inte orkar. Bara de starka överlever och de svaga lämnas därhän.

Att som 15 åring bestämma ett livsval av yrkesinriktning är nog det mest sjuka som uppfunnits. Hur skall en person mitt i puberteten, mitt i en fas där man pendlar mellan ung vuxen och barn, kunna fatta livsavgörande beslut, som sedan inte går att ändra. En som väljer målarutbildning på gymnasiet kan inte efter avslutade studier ångra sig utan hänvisas av Arbetsförmedlingen till att bara söka de jobb man är utbildad för. Däremot anser Moderaterna att en person i 50-års åldern skall omskola sig för att kunna få ett nytt jobb om man blir arbetslös.

Det nybildade Barn- och Ungdomsrättspartiet (BurP) anser att skolan är så viktig att de som går i skolan borde involveras i beslut som berör skolan, framtiden ligger inte hos ABs Eva Franchell eller Anna Köing Jerlmyr utan i den gruppen som vi älskar att prata om och över där just vuxna anses veta bättre om hur framtiden skall se ut, detta trots att majoriteten av oss aldrig kommer in i den framtiden.

När vi sedan påstår att Barnkonventionen som lag skulle göra unga och barns röster mer hörda, låter det som ett skämt. Åter igen stiftas en lag där vuxna avgör vad de anser är bra för barn.

 

 

 

Ett svar till “Barnkonvention/lag vilket skämt

  1. Jo regering har vana hålla på med sådana skämt och lögner gentemot svenska folket. Men det är tydligen bara de själva so har roligt av det. Det är många skumma individer som anställer där varandra och likasinnade på alla myndigheter och kommuner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s