Riksdagen sålde ut barnkonventionen 21 juni 2016

Vad skulle min blogg handla om tänker jag. Hade tänkt skriva om ersättningen för vanvård efter 1980, de glömda barnen i regeringen Stefan Löfvens kansli. Om nedvärderingen av barn och unga, men inser att asyldebatten måste lyftas – för den handlar om barn.

Regeringen tillsammans med det delar av Alliansen och SD antagit en mörkare brun färg, där flyktingar undan de krig som vi delvis är medskapare om, nu får det svårare att skapa en framtid i Sverige och snart hela Europa. Förhandlingar pågår långt utanför EU gränserna att stoppa flyktingar bl.a vid gränsen Libyen, för att förhindra att de tar sig till Europa. I denna idoga kamp ingår ett antal tusentals barn, som inte medvetet men näst intill görs till kanonmat, troligen tvingas in i handeln med sex barn. Barn förhindras att återförenas med sina familjer. En allt i omänsklig politik beslutad av landet som varit ett föredöme för humanism och människovärde.

Samtidigt kastar vi ut invandrade som i åratal betalat skatt och skaffat sig en trygg tillvaro i vårt land för att de tjänar någon hundralapp för lite i månaden, för att de fått jobb via fel kanal. Vad mer kan byråkratlandet Sverige hitta på, stillatigande från regeringen.

En riksdagsledamot sa att många förslag lagts åt sidan för att det aldrig skulle gå att genomföra med nuvarande riksdagsmajoritet, men byråkratiska nisseproblem borde väl kunna tas upp i debatten, tror inte vare sig M eller ens mörka SD vänt sig mot detta.

Det som slår mig är att Sverigedemokraterna vunnit den största segern någonsin, tvingat en socialdemokratisk regering på knä, lyckats få Anna Batra-Kinberg att bekänna färg till den mörkblå/bruna hon står för. Till och med Reinfeldt framstår jämfört med Anna Batra-Kinnberg som humanist. Moderaternas empati för barn är ungefär lika stor som deras empati för fattigdom – noll.

KD skryter om att man inte stödde förslaget till skärpt asyllag, genom att lägga ner rösterna. Vilket patetiskt skitsnack, en nerlagd röst är vinnandes förslags röst. Det vet KD så att plocka poäng på flyktingfrågan är inte bara beklagligt utan också förräderi.

Heder till en liberal Birgitta Ohlsson (L) som hade mod och civilkurage att rösta emot, liksom de redan straffade miljöpartisterna. Samma riksdagsman som hänvisade till läget i riksdagen, sa att rösta emot inom socialdemokratin i riksdagen innebär evig utfrysning och snudd på inte en chans att vinna gehör för några förslag. Att de inte hälsar är en sak, men att bli begränsad i att slåss för viktiga frågor, är detsamma som att inte finnas kvar.

Riksdagspartierna är inte demokratiska, de är diktaturer där människor tvingas gå mot sitt samvete och ideologi. Barn och Ungdomsrättspartiet nybildat, kommer aldrig att infoga sig i de tvångströjor som riksdagspartierna idag står för. Barn och Ungas röster är inte att bli köpta av etablissemanget utan att tvinga fram ett annat tänkande.

Nu kan Stefan Löfvén ta sommarlov med sitt goda samvete, höjda ersättning för att han satt spiken i kistan för tusentals barn. Samma Löfvén som för lite sedan sa att 50 000 barn blev sålda till börsen.

Ha en bra sommar Stefan du har inget engagemang i barnen och de sociala frågornas värld och det kommer vi att se mandatperioden ut. En Alliansregering kommer att slutföra ditt jobb med att utplåna barn, unga och socialt utsatta från dagordningen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s