Slakten av Samhällets Styvbarnsförbund

Vem är nye ordförande Magnus Tängdén, för  http://Styvbarn.se. Detta fick vi fram är det förenligt med utsatta människors situation; Genuin Thai Svensk Massage JOHANNELUNDSGATAN 1 LGH 1001 506 40 BORÅS. Telefonnummer det finns inga uppgifter om telefonnummer Organisationsnummer:760311-XXXX-00002Namn:Genuin Thai Svensk MassageBolagsform:Enskild firmaStatus:Bolaget är aktivtAnsvarig:Tängdén, Magnus (40), Innehavare. EF Genuin Thai Svensk Massage Innehavare

Är det en akt av mänsklig omsorg

Sent vaknar de. Yrvakna över att i flera år manipulerats av Benny Jakobsson, som ambulerat mellan ordförande, förbundssekreterare och kassör. Det senare torde vara lönsamt sett ur aspekten att Socialstyrelsen betalat ut bidrag, men där pengarna inte använts till det som står i ansökan. För så är det när socialstyrelsen börjat betala blir det som en effekt beviljas år ut och år in,Trots att som i Styvbarnförbundet kört verksamheten i botten, använt pengarna till vad, undrar en utomstående funderare utesluten och bortkuppad av Benny Jakobsson, med benäget stöd av Yvonne Palm, Göteborg, Olle Hammarberg, Gotland, Robert Wahlström, Malmö mfl.

Benny Jakobsson har alltid haft en nedlåtande syn på den som saknar samma sk höga meriter som han själv, det är också sin doktorsgrad som han använt mot sina kritiker som betraktas som stollar. Men har också gett sig på yngre kvinnor i styrelsen, med löften om parisresa, åka med på alla resor etc. BJ har alltid gett sig på de sexuellt utnyttjade kvinnorna och framställt sig som en Guds lösning på problemen.

/Robert Wahlström v.Ordf. och f.d. Förbundsordförande Svara 1ElinO2016-09-29 13:52

Det finns många fina människor som bör på erfarenheter av övergrepp. Jag tror det snarare rör sig om mindervärdeskomplex och att man sökt upp ett forum där man kan hävda sig dom exeptionellt lyckad i relation till gruppen i stort. Eller vill man stjäla kunskapsbank och andras arbete och sedan publicera i eget namn? Skummisar är vad dom är. Tror ingen av dom lyckats göra karriär i akademiska sammanhang med i Styvbarn lyckades dom. Fy bubblan för svaga människor som söker sig till grupp där dom kan härska, splittra och förstöra. Håller med om att det är dumstrut. Skamvrån och en spark i baken dom bör få.

Behovet av Styvbarn handlade alltså om att göra akademisk karriär enligt Robert Wahlström.

Nu drabbas allt fler, av människor som stöttat Benny av samma sak. För att de ifrågasatt vad som skett med pengarna, försöket att ge bort Styvbarn till Knas-Hemma, givet i syfte att utöka sin egen makt. De som är namngivna är de som inte har mod att be om ursäkt, dansar kvar. Olle Hammarberg skriver först brev för att lyfta mig till skyarna för att en månad senare kvadda mig helt o springer Benny Jakobssons ärenden. Olle är besviken ja, men det är ju din sårade självkänsla inte den om alla medlemmar som behandlats illa o mer än få som trotjänaren, Kjell Björk, så nesligt sparkades i ryggen.

Idag har vissa bett om ursäkt/förlåtelse jag köper det för en person med maktbegär, kontrollbegär och psykopatiska drag kan med hot, överlägsenhet  och sk tillrättavisande framstå som den som har rätt. Jag upptäckte det först, ni andra valde sidan mot mig och därmed Samhällets Styvbarns undergång. Några har under åren insett jag har haft rätt men valde att lämna Styvbarn, alternativ blev uteslutna. När en förbundsstämma hyr in vakter för att stoppa medlemmar tillträde, vilket skedde i Göteborg för 2 år sedan visas det sanna ansiktet. Jag har svårt att tro att Styvbarn kan överleva, Benny Jakobsson har i flera år ändrat stadgar etc och haft full kontroll han lär inte flytta på sig men fortsätta med stöd av Robert Wahlberg i Malmö misskreditera kritiska medlemmar. Som fd ordförande, försök att bli av med Krister Lumme, hedersmedelm, vem kommer på att utesluta en hedersmedlem! Benny och Robert.

Här kommer ett utdrag ur den demokratiska styrelsens skrivelser, styrelsen består av tre ledamöter och valberedning Yvonne Eriksson, Stockholm, den enda i Stockholmsstyrelsen som tilläts sas hjälpa dem som sökte pengar. Att hon sedan höll noga reda på vilka som fick har kommit fram senare. Förbundet ville ha del av ersättningen. Benny Jakobsson fick ersättning, vilket är mig en gåta. Men pskopatdrag klarar också att manipulera Ersättningsnämnden. Historier med grövre inslag av vanvård nekades. Benny var känd som Vidkärrs Barnhems egen skvallerbytta och kom enligt dem som var där lindrigt undan jämfört med andra.

2016-09-29. Publicerat av Krister Lumme.

Att tysta kritik har alltid varit de största hotet mot korrupta sammanslutningar oavsett om de handlar om organisationer eller vad det månde vara. Ytterst är det alltid odemokratiska individer som ställer dagordningen. Att tysta det fria ordet där några få anser vad som ska sägas och vad som inte får sägas visar på ett tänkesätt där man mest skyddar sig själva och inga andra.

Samhällets Styvbarns korrupta styrelse visar allt mer detta fula ansikte om att tysta och att hävda egen förträfflighet gentemot andra. Hemsidan har idag blivit ett forum där en enda man tillsammans med Webbmaster avgör vad som får meddelas till medlemmarna. Face Boksidan är kontrollerad av en lierad individ som sitter och censurerar vad han tycker är det enda rätta. Medlemmarna får inte ventilera vad de tycker därför att de själva ska kontrollera allt som skrivs tillsammans med diktatoriska förtecken. Kommer någon med kritik mot deras sätt att leda Förbundet stängs de sonika av med alla medel. Inte konstigt att över tusen medlemmar lämnat Förbundet som öppet bedriver en censur som ytterst är riktat mot de medlemmar som sökt sig till Förbundet i att få hjälp och stöd men som av den Trojka som sitter idag blir nedtystade och kränkta för att de vill yttra sig.

Skammen flyter allt mer i Förbundet. Inom Samhällets Styvbarn har det i mångt och mycket alltid varit så. Symtomatiskt är det skadade individer från barndomen som agerat vilket det tydligt visas än en gång. Nu öppet och tydligt ifrån den odemokratiska självtillsatta styrelsen. Man har inte gjort upp med sig själva eller sökt hjälp för sitt beteende. Därför måste Förbundet nästa gång en styrelse tillsätts i första hand se till att de som ska sitta och företräda andra inte har ett ok de bär på där de främst företräder sig själva i stället för dem de ska hjälpa och stödja.

Symtomatiskt visar Trojkan och då i synnerhet tre av dem detta ansikte dagligen med helt befängda kommentarer som inte tillhör ett öppet demokratisk förbunds agerande. Därför måste Trojkan som idag anser sig vara Förbundet lämna omgående. De har inget att göra i ett demokratiskt förbund. De är en samling odemokratiska individer som fortfarande bär på misstänksamhet mot andra som de fortfarande har med sig från barndomen där deras kontrollbehov i att även på detta sätt hävda sig visas dagligen vilket gör att de är de sämsta tänkbara individerna att företräda andra.

Därför. Ni som idag tagit över i Förbundet med de odemokratiska medel ni tror er förfoga över. Lämna omgående över till människor som vill hjälpa andra i stället för att använda dem som man ska hjälpa för eget behov där ni mer stjälper än hjälper. Ni har inget mandat i att hävda den odemokratiska agenda ni bedriver. Ställ era platser till förfogande innan ni får lämna allt med den skam ni redan bär på och som idag blir allt mer tydligt symtomatiskt om vilka ni egentligen är.

Robert Wahlström v.ordf RFSS Svara 2-1Krister Lumme2016-09-29 17:38

En fd ordf visar än mer här vad han egentligen menar… Ja, vi få fortsätta att höra alla dessa förtal och den ordbajs som väller ut ur Lumme och hans medhjälpare. Inget av det som han försöker framföra äger en uns av sanning. Texterna är helt barskrapade på tänkande ochden galla som man spyr över sina medmänniskor kommer säkert att analyseras av den framtida forskningen. Jag kan bara beklaga er i de fyras gäng. Era tarvliga försök att bortse från demokratiska beslut och den medverkan ni haft enligt alla protokoll och tagna beslut,visar hur djupt ni sjunkit i allas ögon. Jag vet inte om ni kan knyta era skosnören själv, men på den nivån hör era argument och märkliga utfall hemma. Vi har upptäckt den bittra sanningen att ni inte tycks ha förstått det som skrivits och det som är protokollförts. Det är nu mer än klart att ni fyra inte är en del av lösningen för förbundet. Ni är en del av problemet. Är ni så kloka som ni vill göra sken av, så kan ni säkert också räkna ut vad som följer på dessa skrifter ni sprider för att göra så mycket skada som möjligt ni kan för RFSS.

Robert Wahlströms intellektuella höjder förbluffar. PS som bäst hade Styvbarn 1 700 medlemmar, idag finns under 400 och under 2017 krymper det än mer.

länkar:Uppmaning till Trojkan. Lämna tillbaka Riksförbundets heder som ni stulit.

14 svar till “Slakten av Samhällets Styvbarnsförbund

 1. Bra Anne att du tar upp det här,lite sent för många av oss som ifrågasatt hur SS sköts,denna fina förening.Läser Lummes inlägg,klarar inte av denne man.Minns mötet vid ”Midsommarkransen där han via bilder ritade upp hur han skulle ta över föreningen.Fråga.Hade det blivit bättre med Lumme vid rodret?.Under de år jag va engagerad fanns det bara en som skötte SS bra å det va du Anne Skaner.Benny blev en skuffelse för mej å några andra.Idag 75+ ser jag hur dessa föreningar förtvinar,faller i sin linda.Fråga.Va tog Linda Styf vägen?Hur fan kunde ersättningsnämden ge pengar till Benny J. Minns vid ceremonin hur fler sa om denne Benny J,”Där går den där skvallerbyttan”,,det är illa.Mitt hjärta gråter över dessa egos,som bara har sitt eget i tanken.Ha de

  • Även Krister fick sina fiskar varma, jag tror när fjällen lossnar ja kanske man vaknar. Tror inte krister skulle sänkt Styvbarn det är min uppfattning, sedan kan man tycka etc om nämnde men BJ gick in för att sänka från början, han har säkerligen skott sig en del på verksamheten, det tror jag inte Krister skulle ha gjort

 2. Lena Stenqvist

  Jo jo, det går bra att sko sig på pengar avsedda för ”stollarna” dvs styvbarnen. Enligt uppgift pågår en revision i Förbundet gällande Förbundskassören och man frågar sig: Var är alla pengarna? Till vad har de gått? Inte till medlemmarna i alla fall, den saken är då säker. När vi tidigare för ett par år sedan försökte ta reda på var de öronmärkta 65 000 kronorna Förbundet fått från Socialstyrelsen tagit vägen, som skulle gått till att hjälpa medlemmarna med ansökningar, vred sig Benny Jacobsson nästan ur skinnet ”Ja, ehum, ehh, jo……de sitter på ett annat konto.” ! ? ! Vilket konto?
  I ett styrelseprotokoll står det att Benny J får ta ut 5000:- på egen hand av Förbundets medel. Vad som inte står i protokollet är: Hur ofta!? Protokollet finns kvar, även om det raderats från RFSS´s hemsida. Kanske kommer det till användning!?

  Den enda i Stockholm som fick ”förtroendet” av Benny J att vara medlemmarna behjälplig var den nu av styrelsen utsedda valberedningen, (alltså Benny J och Robert W´s egna lilla valberedning) dvs Yvonne Eriksson, tillika ordföranden i Stockholms lokalförening! Hon måste ha varit dyr Yvonne E eftersom de 65 000 kronorna försvann fortare än en avlöning!
  Fast det är klart, hon står ju på Bennys och Roberts sida i vått och torrt! Enligt henne själv har hon inte ens varit omhändertagen för samhällsvård och vanvårdats enligt någon paragraf i Barnavårdslagen. Ett av kraven för att få ersättning. Nej, hon har varit akutplacerad kortare perioder av och till, då det varit svårt i det egna barndomshemmet och hon har varit sommarbarn på Öland. Hon hade alltså ingen egen erfarenhet av att vanvårdats år efter år i den sociala barnavården 1920-1980.

  Hon talar i termer med oss vanvårdade som ”VI”. Hon tillhör inte gruppen ”VI”, det gör inte Robert Wahlström eller Benny Jacobsson heller! VI beter oss inte på det sättet som de gör! Vi gör det bara inte!
  Tillsammans smider de ränker och behandlar goda och engagerade medlemmar som Anne Skånér och Klell Björk med flera, mycket illa. De har baktalat, förlöjligat dem, kallat dem farliga ! och till slut har de uteslutit dem, som ett extra bevis på Benny Jacobsson´s Yvonne Palm´s och, Robert Wahlström´s egna förträfflighet! I denna klan ingår Yvonne Eriksson också!
  Det ”farliga” dessa medlemmar gjorde var att ifrågasätta och gå emot Benny Jacobsson! Och vet ni: de hade RÄTT!!!

  Nej, fy fasiken, i mina ögon är de inget annat än very fat rats!

 3. Hej Anne Olle H är med på tåget nu mot Benny Det är han jag och Per Sundvall och Sanna Lundell som också satt i styrelsen vid denna kuppen

 4. Maken till värre sörja och osanning som Skåner skriver här får man leta efter. Direkta osanningar, påhittade inslag och en total okunskap om förbundet får känneteckna denna sidan. Att sedan förtala och försöka skada enskilda är en annan sida av denna blogg som borde granskas av rättsuppehållande myndigheter.
  Usch! Anne Skåner..

 5. Lena Stenqvist

  Nää, hör du Robert Wahlström, ”direkta osanningar, påhittade inslag, total okunskap, förtal och försöka skada enskilda” stämmer inte in på Anne, men det kan det dessvärre göra då det gäller DIG, Benny J, Yvonne P och Yvonne E.

  Vad är det för ”rättsuppehållande myndigheter” du åberopar? Är det den egenvalda styrelsen och andra ‘förtroendevalda’ i RFSS eller?
  Eller ska ni ringa polisen, hyra in vakter med vakthundar, eller på annat sätt slå mot era egna fd. eller nuvarande medlemmar? Igen och igen? Hur många har ni t.ex. godtyckligt uteslutit under årens lopp?

  Märkligt att Benny Jacobsson inte tycks kunna tala för sig själv, men han kanske gömmer sig väl i kulisserna som brukligt, och skickar fram sin egen ‘buffel’ som kan knuffa på medlemmarna med sin stora mage?

  Jag tycker ni är för ynkliga och är det några som verkligen kan tyckas borde granskas under lupp, så är det just NI! Inga andra!

 6. Lena Stenqvist

  Än värre är att då de nya stadgarna skulle antas 2014, fanns ett förslag utlagt på hemsidan, när det sedan kom ut som förbundets stadgar, stämde inte stadgarna alls enligt förslaget som redan var klubbat en gång. Än märkligare var att de nya stadgarna endast stärkte förbundsstyrelsen själva, men kanske mest förbundsordförandens och förbundskassörens makt. Inte medlemmarnas!

  Förslaget till de nya stadgarna (det har antagligen kommit flera nya stadgar sedan dess) var framlagt av förbundsordföranden Benny Jacobsson och det var också han som skrev ut de ny”antagna” stadgarna. I dessa stadgar står bl.a. att: ”Förbundsstyrelsen utser två firmatecknare. varav en skall vara förbundskassören, vilka har att efter förbundsstyrelsens föreskrifter enskilt eller gemensamt teckna Riksförbundet för Samhället styvbarns firma.” Det betyder att förbundskassören fick kontroll över förbundets konton och att han i stort sett fritt kan spendera förbundets pengar. Senare blev Benny Jacobsson förbundskassör!

  I samma stadgar ändrades det från att ha varit 1 per 5 medlemmar till 1 per 10 medlemmar i Lokalföreningarna som fick bli delegater med rösträtt på årsstämman.
  Något år senare ändrades stadgarna till att det var 1 per 25 medlemmar, som kunde utses till delegater med rösträtt.

  Det var bara det att det inte fanns mer än 3-4 lokalföreningar kvar efter att Benny Jacobsson ‘rensat bort’ flera, Det är förbundsstyrelsen som också beslutar vilka som får starta lokalförening. Antalet medlemmar i lokalföreningarna hade sjunkit från ca: 100 st till ca: 50 st per lokalförening. Det betyder att det i värsta fall kunde bli så att röstberättigade medlemmar i RFSS endast skulle vara 3-8. Styrelsen själva skulle vara i majoritet och merparten av medlemmarna, skulle inte ha ett smack att säga till om!

  Medlemmarna ‘lurades’ därmed att rösta bort sin egen rösträtt!

  Men du Robert Wahlström har väl rösträtt? Eller i vart fall så länge du röstar MED BJ? Om du inte röstar med BJ, kanske du också blir utesluten ur förbundet? Vem vet?

  By the way, RFSS här kan ni inte tysta mig, spärra mig eller censurera mig! Jag skriver vad jag vill och många, många kan läsa vad jag skrivit!

  • Hej Lena, strongt av dej att fortsätta kämpa!
   Vi är nog många som skulle komma igen och fortsätta arbeta bara vi kände förtroende för en förening som Samhällets styvbarn
   När Benny sökte forskarbidrag stod det i stadgorna att man inte samtidigt kunde söka bidrag för annan verksamhet. Trots det sökte han bidrag för Samhällets styvbarn samtidigt som han sökte och beviljades forskningsbidrag från Bankernas fond stiftelse. Redan då förstod jag att han inte var Ok.
   Ni undrar över hur han kunnat få pengar via ERN!
   Han har ju arrangerat kurser hur man söker, klart han vet vad han skall skriva i ansökan och fylla i för att uppfylla kriterierna.
   jag tror han vill ha bort SStyvbarn eftersom han bevisligen agerat i upprättelsefrågan som den smilfink han är.
   Slicka uppåt och sparka nedåt!

   Han håller inte måttet i forkarsammanhang men genom Samhällets Styvbarn har han för medlemmarnas pengar och skattemedel kunnat resa runt , stå med händerna på ryggen, få tid och åhörare i en fråga som andra forskare inte haft samma direkt inflytande i.
   Snacka om att etik och att utnyttja en utsatt grupp.

   Antagligen ligger han nu och lusläser efter något att anmäla så att han den vägen kan få in mera skattepengar…

   Hoppas ni får ordning i frågan så vi alla tillsammans kan jobba för en rättsäker upprättelse i enlighet med forskning och saklighet ( grundlagen)
   Nu har det ju delats ut allmosor i enlighet med kristen etik och det kan ju vara grädden på moset för dom som haft ett fungerande vvuxenlig men för all som levt i brottsofferkador pga följder är det ett hån såvoda vi inte kan gå vidare och få en upprättelse värd namnet.

   Hoppas allt är bra med dej

   • det är två olika medel forslningen är bjs privata, o det andra för förbundet. men helt klart att pengarna används vidlyftigt i hans eget intresse,

 7. Lena Stenqvist

  Tack Elin O, allt är bra med mig. Om du vill kan du kontakta mig via Facebook.

  Förtroendet för RFSS är just nu inte mycket att hänga i granen. Den ena efter den andra beskriver fusket och rackarspelen som avlöser varandra. År ut och år in, sitter en liten grupp kvar i förbundsstyrelsen (dvs Benny Jacobsson och Robert Wahlström) och bestämmer enväldigt över huvudet på medlemmarna, och fattar de mest vansinniga beslut de kan komma på.
  Benny har stiftat stadgar som gör honom ointaglig, allt för egen vinnings skull! De kallar det för demokrati!!!
  De som sätter sig på tvären och åberopar föreningspraxis och god föreningssed, blir uteslutna och beskrivs mycket nedlåtande på förbundets hemsida, bl.a. som farliga rättshaverister! Den/de som Robert och Benny utpekat, får inte en chans att försvara sig. De blir stoppade redan i grinden s.a.s. och tillåts inte kommentera på hemsidan. Roberts och Bennys mening får vara den enda som gäller.

  Jag tycker det är så bedrövligt att denna förening som värnade om sina medlemmar och som ifrån början var mycket bra och seriös, nu har blivit ett näste för maktlystna galningar!

 8. Bra skrivet Elin O. Det är mycket inom RFSS som borde granskas med lupp. För inte har det varit en verksamhet som gynnat medlemmarna. Sorgligt att det haglat lycksökare kring vanvården, vilket gjort att många farit väldigt illa något som man inte trodde var möjligt ifrån början.

  • var väl trots allt jag som startade ursprunget till inlägget, var fanns alla nu som varit sk kritiska tidigare o Styvbarn var från början en bra tanke sin förstördes av Benny Jakobsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s