Åsa Regnér vill inte kommentera barns rättsliga rättigheter

För en vecka sedan sände P1:s Kaliber ett inslag om gruppen efter 1980 som inte omfattas av ersättning för vanvård. Morgan Johansson gjorde där ett politiskt utspel där han erkände att ersättningsfrågan för 1929-1980 inte blev som tänkt. Men självklart inget om politiskt initiativ in i från riksdagen eller regeringen.

I slutet av förra veckan gjorde Aktuellt ett inslag med Sofia Rapp Johansson (inte sänt än) men som skulle visats förra veckan, angående hennes process mot svenska staten och hur hon och systern nu är skyldiga samma stat som var ansvarig för dem, 250 00o kr i rättegångskostnader. Det brinner när Staten ska ha betalt, 9 november går ärendet till Kammarkollegiet som avgör om det blir indrivning. En ansökan om anstånd behandlas i veckan.

Aktuellt bjöd in Åsa Regnér, Barn- äldre o Jämställdhetsministern som vägrade delta, samma sak med den så tidigare i Kaliber frispråkiga Morgan Johansson, integration o justitieminister.

Som fd ordförande för Riksförbundet Samhällets Styvbarn, blir jag inte upprörd, jag blir tvärförbannad, över en politiker som säger sig vilja göra Barnkonventionen till lag men samtidigt inte kan svara på om det är förenligt med att fd barn o idag unga vuxna inte har en chans att få sina ärenden prövade mot Staten utan att hamna i skuld till det samhälle som är ytterst ansvarig för placerade- omhändertagna barn.

Barn och gruppen fd foster och barnhemsbarn saknar röst, politikerna vet att locket på också får media att lägga ner frågorna. Barnminister för mig är numer barnorättvisministern som borde abdikera från sitt uppdrag.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s