Maria Larsson väntar på vår död

I fem års tid har fd barnhems- och fosterbarn drivit kravet på upprättelse och ersättning från Svenska Staten för den bristande tillsynen under de år som man var placerad inom den svenska barn- och ungdomsvården.

En statlig utredning (Vanvårdsutredningen) som stänger feb 2011 har redan konstaterat i en delrapport att situationen för många ur den här gruppen var en av de svartaste punkterna i svensk social- och välfärdspolitik. Ur gruppen vanvårdade är många äldre, andra har dött, några väntar på att dö vilket innebär att ingen ur den gruppen får uppleva ens försoning med sin historia eller ett erkännande från staten att man gjort fel. Maria Larsson envisas med att vilja se hela materialet innan hon fattar beslut om ytterligare utredning den sk ansvarsfrågan.

Det är skandalöst och cyniskt av en regering att inte våga ta i detta ämne redan nu. Vad är man rädd för!!

Att staten skall gå i konkurs om de blir ersättningsskyldiga, eller att ju fler som dör under tiden dessto färre som kräver ersättning eller….

Jag har tidigare sagt att Maria Larsson borde avgå och jag vidhåller att hennes låga profil och bristande engagemang i den här frågan är skäl nog.

Lämna en kommentar