Moderater får mig att se rött rött – Batras människoförakt stinker

Det mest människofientliga partiet just nu är Moderaterna, Åkesson får flytta på sig, Anna Kindberg Batra visar ett så tydligt förakt för de små människorna att vi snart inser att överklass och borgare sällan rör sig i andra led än de egna. Faktum är att jag redan från början fick kalla kårar av henne och de kårarna är inte mindre.

Med ett penndrag vill hon häva utsatta människors integritet, det senare redan rejält naggats i kanten av Alliansen sedan tidigare. Alliansen har också bidragit till att fler pensionärer vräks från sina bostäder, inte har råd att leva eftersom borgare anser att de mest utsatta fattigpensionärerna skall betala deras skattesänkningar till de redan rika.

Batra tycker att oanmälda hembesök, kontroll av kylskåp, ägodelar är en väg att hjälpa den som lever på försörjningsstöd eftersom det fuskas. Jag undrar när Batra senast besökte ett socialkontor och kontrollerade villkoren för den som får hjälp! Det är idag nästan omöjligt att få ekonomisk hjälp hur mycket svårare skall det bli. M tycker också att personerna skall söka jobb på annan ort, arbetslösheten är redan hög på mindre orter och det hon Batra egentligen vill är att skyffla undan problemen från Stockholm till andra kommuner.

Stockholm är Batras Manhattan en stad för de välbeställda här skall inga fattiga, låginkomsttagare etc synas. Stockholm skall bli ett enda stort Djursholm.

Nästa steg kanske är att Kindberg-Batra begär kroppsvisitering av bidragstagare.

Det finns inget som stärker den policy som M och Kindberg-Batra lyfter fram, tvärtom minskar motivation och kraft i utsatta grupper, hopplösheten  och underläget blir högre, självkänslan minskar.

De jobb som skall tas är givetvis de sämst betalda som ingen kan leva på, så två till tre jobb blir bidragstagarens lott, ungefär som i USA och ändå klarar man sig inte. Behålla en del av bidraget, var inte tanken att slippa bidrag och vilka krav skall den som får ett uselt betalt jobb, som att städa hemma hos Batra och hennes kompisar, leva upp till när de också får av nåder lite socialbidrag. Byta jobb, jobba mer eller vad.

– Det här är en relativt ny reform men väldigt viktig och med en väldigt tydlig värdering – att det alltid ska löna sig att gå från ett försörjningsstöd till ett arbete, säger Elisabeth Svantesson, arbetsmarknadspolitisk talesperson (M). Elisabeth Marmorstein ställer snälla frågor o indirekt instämmer i att människor utnyttjar bidrag, fler får bidrag hennes journalistiska insats är under all kritik. Kanske borde  Elisabeth Marmorstein besöka socialkontoren för att få en inblick i hur det fungerar.

Jag har aldrig gillat vare sig gamla Högern eller Nya Moderater, men numer är gilla ett svagt ord. Jag avskyr dem för att vad de står för av barnförakt, människoförakt och nedlåtenhet mot vanliga utsatta medborgare.

Om Kindberg Batra:

Kinberg Batra är född i Skärholmen i södra Stockholm och uppvuxen i Djursholm i Danderyds kommun. Hon tillbringade även en stor del av barndomen i Nederländerna och talar sedan dess nederländska. Kinberg Batra tillhör släkten Kinberg från Västergötland. Hennes föräldrar är råvaruanalytikern Johan S. Kinberg och kemiingenjören Sarah Kinberg (ogift Lundgren). Hennes farfar var direktören Hilding Kinberg och farfars farfar professor Hjalmar Kinberg. 

Blev känd för den breda allmänheten 1998, när hon uttalade sig i TV och sa att ”stockholmare är smartare än lantisar”. (den inställningen lever kvar även om hon inte säger det rent ut, numer är alla bidragstagare fuskare och stockholmare med pengar de enda som räknas.)

Hon har suttit i Riksdagen sedan 2006, men redan 2001-2002 satt hon en kort tid i riksdagen. Då föreslog hon bland annat att man skulle lägga ner CSN. (Självklart bara den som har rika föräldrar skall studera)

Min obehagslista över borgliga kvinnliga partiledare är: Anna Kindberg-Batra, Annie Lööf, Emma Busch Thor

Ett svar till “Moderater får mig att se rött rött – Batras människoförakt stinker

  1. Det är exakt lika i Landskrona och stans högerliberala kommunalråd Torkild Strandberg framför det i klartext och en boendesegregation av gigantiska mått håller på att genomföras. De rika längs Öresund i väst och de fattiga ser man helst i Svalöv ost om stan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s