Varning för svensk socialtjänst – de kidnappar era barn

Trodde aldrig att jag skulle köpa ordet kidnappa i debatten om svensk socialtjänst och sättet som allt fler barnrättsärenden hanteras på. Men nu är jag beredd att säga ja de kidnappar barn från sina biologiska föräldrar i utbyte mot vad!

Har socialsekreterare/socialtjänst en dold agenda gentemot vissa familjehem/konsulter att förse dem med barn för att familjen faktiskt skall få inkomster. Har socialtjänsten blivit en instans som är helt oantastlig inom domstolsväsendet/polisen och där socialsekreterare tillåts ljuga, hitta på egna berättelser som dokumenteras som fakta. Lägger ord i munnen på barnen som barnen aldrig sagt. Förtalar och gör ner den biologiska familjen. Ja vad ska vi som medborgare alt drabbade barn och föräldrar annars tro.

I Fagersta sitter Ingalill Strand ny handläggare av de tre fagerstabarnen och fortsätter samma lögnprocess som hennes företrädare startade, understödd av socialchefen Christina Kaloinen. När barnens familj inte kunde beläggas med att vare sig misshandla eller på annat sätt göra barnen illa, uppstod ”andra skäl”. Andra skäl behöver aldrig förklaras vare sig för föräldrar, barn eller domstol. Förvaltningsdomstolen köper lögnerna- och meneden rakt av. På IVO, den nya tillsynsmyndigheten, har anmälningarna hopat sig utan att något händer. Första anmälan kom in i februari. Handläggaren för region Örebro/IVO har redan utan att ens börjat jobb med ärendet förklarat att socialtjänsten har som regel alltid rätt.

Eftersom man inte kan belägga familjen med några godtagbara problem, har problemet blivit älsta sonen i syskonskaran. Han ska vårdas dock utan att någon får veta vilka problem han har. Fagersta Kommun beslutade att placera honom på ett HVB hem för aspbergerbarn, trots att han inte har några diagnoser. Men hemmet skulle vara bra för hans probem(?). Men är Förvaltningsdomstolen begärde ytterligare utredning blev samma pojke så frisk att han kunde placeras i familjehem. Placeringen skriver kommunen, är bra och täcker hans behov av vård.

Samma pojke behandlas som en kriminell dock utan att vara dömd, han får inte ha mobil, inte skriva brev och inte ha internet. Det har Ingalill Strand vid socialförvaltningen i Fagersta bestämt. Fagersta kommun bestämmer tvärtemot gällande lagstiftning att straffa pojken för att han trots alla förbud får ut sitt budskap – bl.a via mig.

Lisas mamma mördades, pappan hamnar i Fängelse och en socialsekreterare bedömer det som bra att Lisa får bo hos sina morföräldrar. Men när ärendet i Botkyrka Kommun får en annan handläggare beslutar hon att barnet skall placeras i familjehem. Idag kämpar Mirijam Johansson för att Lisa ska få komma hem. följ Mirijams arbete på Facebook

Donia dog i sitt familjehem, Simrishamns Kommun som var placeringsansvariga hade inget ansvar – man beklagade inte ens dotterns död för den biologiska familjen, man erbjöds ingen samtalshjälp etc.

Robban är en kulturprofil i Stockholm, han son är omhändertagen av Farsta Stadsdelsnämnd behandlat Robban som en farlig person som är skadlig för sin son. Kvinnor som missbrukat men tagit sig ur missbruket begär att deras barn ska få komma hem, eller åtminstone få ett anständigt umgänge med barnen. De nekas oftast och socialtjänsten som omhändertog deras barn bedömer kvinnorna som evigt fördömda mödrar. Troligen skulle vi kunna rada mängder av fall och vi inser att det är ärenden enskilda fall.

Enskilda fall gör det lätt för politikerna eftersom de inte går in i sk enskilda ärenden och socialtjänsten feggömmer sig bakom sekretesen. Däremot hänvisar socialsekreterare gärna till att barnen efter att ha träffat sin biologiska förälder är så upprörda och oroliga att umgänget kanske skall begränsas än mer. Socialtjänsten verkar inte förstå att barnen inte vill vara i familjehemmet utan vill gå med sina föräldrar och därför är ledsna. Placerade barn får inte ha normala separationskänslor och deras sorg läggs som en extra sten på en redan vingklippt förälder.

Om detta är barnperspektivet och Barnkonventionens tolkning torde svenska socialsekreterare omgående lära sig läsa och sedan skaffa kunskap istället för att leka experter.

DET SOM ÄR KONSEKVENSEN AV DETTA AGERANDE ÄR att allt färre människor i framtiden kommer att våga söka hjälp just av rädsla för att samma socialtjänst som skall hjälpa tar deras barn och lämnar resten åt sitt öde. Jag trodde aldrig jag skulle säga – VAD NI ÄN GÖR OM NI HAR PROBLEM – GÅ INTE TILL SOCIALKONTORET – de kidnappar era barn.

PS. Jag skrev lite elakt att branden vid HVB-Hemmet i Avesta. Där jag undrar om placerade kommuner tar hand om offrens familjer. Min erfarenhet säger mig att det finns ingen empati inom svensk socialtjänst när det gäller barn inte minst.

Slutligen Maria Larsson var finns du med alla dina lagar och avvaktan på implimentering. När skall du inse att dina sk lagar skiter svensk socialtjänst högaktningsfullt i. Och det är totalt ofarligt att bryta mot dina lagar för inget händer när de bryter.

SR Aftonbladet, Expressen, SVD, DN, SVT, TV4  Nyheterna Alliansfritt Sverige, Metro

39 svar till “Varning för svensk socialtjänst – de kidnappar era barn

 1. Ja du Anne. Vi har en stor tur och lycka som har dej och ditt öra mot marken. Jag vet ju att du har så rätt så, men har inte den energin/tålamodet som du för att förmedla dessa dolda sanningar.
  Vill uppmana alla våra olycksbröder/systrar att i så stor utsträckning som möjligt rippa och dela det som Anne larmar om, inte minst för att det berör oss alla i sin förlängning i den politiska rättsrådande allmängiltigheten – inte bara i socialtjänstens politik.
  /Willy Pettersson

 2. Tyvärr så håller Samhället på bli ett enda kidnapparsamhälle.
  Skatt är idag enbart en angelägenhet för sjuka, arbetslösa, ja t.o.m pensionärer. Välbeställda högavlönade eller förmögna de smiter undan med skatten genom att skaffa sig avdrag eller via kapitalförsäkringar
  undgå beskattning på avkastning på kapital.

  En Arbetslös idag som har säg 10 000 i a-kassa. vilket är en relativt hög ersättning sett på snittet. för arbetslösa.
  får ut ca: 7600 kr.
  Tänk er då bo i en hyreslägenhet en etta, med en hyra på 6000 kr.
  Ja då är det inte mycket kvar till mat.
  För samma summa om du är löntagare får du ut ca. 8400 kr.
  Vi lever kort sagt i ett borgeligt samhälle där svaga grupper förtrycks och starka grupper får mandat att behandla människor i beroendeställning som de vill.

  Glöm dessutom inte att reinfeldt redan 2002 som ordförande i justisieutskottet vill privatisera fångvården.
  Skulle fängelser privatiseras, Ja då lär socialkontoren avskaffas och istället lär fängelserna för en del av vinsten lobba för hårdare tag mot människor i svag ställning så man kan sätta dem i fängelser och därifrån hyra ut dem som gratis arbetskraft till arbetsgivare där de privata fängelserna debiterar och skapar vinster av fångarna.

  Kort sagt jag ser ett skrämmande Sverige växa upp med reinfeldt och CO.
  Man vill efterlikna USA där man under 40 år fänglsat 45 miljoner Amerikaner. Och där fängelseindustrin är en enorm tillväxtbranch.

 3. Hej! Man blir rent ut sagt förbannad!!! Inte klokt att så många familjer drabbas på löpande band utan att något görs för att förhindra dessa övergrepp. Bra skrivet!!! Anna

 4. Fantastisk artikeo om svarta verkilgheten…Deras klorna är långa och dålda , samma problem är världen över!!! Snart föräldrar har ingen rätt att uppfostra barn , men tanter och gubbar från socialen kan göra allt som de vill…Inser ni att någon vill förstöra familjens liv ..familjen är kärnan av sammhälle …

  • Låt mig säga dock att jag anser att det finns barn som behöver omhändertas och föräldrar som inte av olika skäl kan hantera sina bar. Så frågan för mig är inte svart eller vit egentligen utan handlar om det behövs en nationell samsyn om när barn skall omhändertas o att det krävs mer insatser för att hjälpa familjer, även de familjer vars barn är omhändertagna.

   • Hur vet du det?Finns det satistik eller videobevis?Upp för bevis,att de föräldrar inte tog hand om sina barn, vars barn blev omhändertagna med LVU tvångslag,mot föräldrarnas oh mot barnens viljan. Varje LVU tvångsomhändertagande borde filmas upp,för att samhälelt ska få veta, hur barnen och deras förlädrar ser ut,när SS med nazipolis kommer drra med våld och tvång barnen hemifrån.Det måstes ses. Tvångslag mot familjer LVU-tvångsomhöndertagande(dvs.kommunal kidnappning)ska avskaffas ,om Sverige blir demokratiskt land på riktigt.Det är omänskligt och odemokratiskt att utöva tvång mot människor,srskild mot barnen.

 5. Jag har tidigare bott i denna kommun allt för många år med 5 barn, efter akut 3-kärls hjärtinfarkt med by-pass och utkastning från Försäkringskassan dec. 2010 så förvägrade de mig försörjningsstöd, jag blev utkastad med de nya sjukförsäkrings reglerna som då började gälla även om jag då var än mer sjukare, efter fått ytligare en till infarkt och medföljande hjärtfel som är för stor risk att operera igen, jag var fortfarande anställd och fick inte säga upp mig för facket, AF meddelade att jag hamnat i moment:22!! det hjälpte inte med Läkarintyg eller något till Fagersta socialtjänst, Socialnämndens Ordförande (V) FD. chaufför på Fonus höll med sin personal Socialchef Christina Kaloinen, Carina Karlsson liksom Stig Henriksson som jag mailade ofantliga ggr. Men tystnaden var total, efter fyra månaders konversation med bönade om mat pengar och hjälp med hyra,6 sorter hjärtmediciner blev jag plötsligt vräkt i det kommunala bostadsbolaget, även om jag några veckor tidigare fått besked att så inte skulle ske!! men nu i telefon när kronofogden stod i dörren meddelades det att de inte kan hjälpa till med något, hela mitt och barnens bohag togs i beslag och har konfiskeras sen dess, jag fick med mig datorn och lite kläder i bilen, det har nu gått lite mer än två år och har inget hört ifrån dem, alla ärvda saker, barnens saker, som sagt hela bohaget sen mer än 30 år tillbaka är konfiskerade? sålda? i det Vänsterstyrda Fagersta!! dem som tidigare kallades ”högerfalang” då Lars Ohly skulle manövreras bort, de har i alla år styrt kommunen tillsammans med Moderaterna, Västmanlands Radio intervjuade den lokala (M) ledaren om det ovanliga samarbetet, men han var så nöjd och kunde inte ens märka någon skillnad på deras moderata politik!! att det kan fortsätta är Socialstyrelsens haveri som rättfärdigat, det är inte värt namnet sen Alliansens hotelser till såväl tjänstemän i stat eller kommuner, försäkringskassor eller läkare, Att Jonas Sjöstedt har dessa klientel som typ Mentors ikoner är helt ofattbart, det är bara att söka på Henriksson Fagersta på youtube.com och lyssna igenom hans förväntningar på marknaden och skattesänkningars budskap, men måste intala mig att Jonas är i ovetande?? Oförstånd?? Gentjänster?? att denna kommun skulle vara någon mer tillgång än andra starkare kommuner för (V) är också myt! då det endast är i ”kommunen de är en makt” i riksdagsvalet 2010 fick de inte mer än runt 8% från kommuninvånarna..

 6. Det är bra att du finns och rapporterar om galenskapen. Detta sker i allra högst grad även vid vårdnads utredningar. Man följer inte direktiv och förordningar. Barnkonventionen. Man tar parti för en vuxen i stället för att hjälpa barn se till att de får bra kontakt med båda sina föräldrar. Dubbelt så bred social bas.

 7. Arvid Lundberg

  Socialarbetare har förmodligen ett av Sveriges tuffaste och stressiga jobb. Eftersom de har sträng sekretess i syfte att skydda barnen eller familjen kan de mycket sällan försvara sig när deras beslut ifrågasätts, de vet oftast mycket mer än del kan tala om. Missbrukande föräldrar exempelvis kan gå till media med vinklade uppgifter (där troligtvis alla fakta inte framkommer) utan att socialtjänsten kan bemöta anklagelserna. De kan inte uttala sig i det enskilda fallet och de kan inte lämna ut uppgifter för att försvara sina ställningstaganden. Å andra sidan får dom skulden och det kan bli ren hetsjakt när det händer något och barn far illa eller dör, att inte socialtjänsten har gjort något! Att omhänderta någons barn är mycket svårt och otroligt jobbigt beslut att fatta för en handläggare och det innebär stora kostnader för kommunen. Är ni intresserade kan ni säkert ringa och höra med er kommun ungefär hur mycket pengar de lägger årligen på olika insatser av det här slaget. Sen att omsorgen i många kommuner är underprioriterad leder tyvärr till överbelastade med arbetsuppgifter och väldigt begränsade ekonomiska medel, det i sin tur ökar ju risken för felaktiga beslut. Givetvis får man ha kritik men jag vill bara försöka ge en mer nyanserad bild. Utbildningen är lång, lönen låg och de får ofta skäll oavsett vad de gör. Jag är väldigt imponerad av människor som ändå klarar av och vill arbeta med det här otroligt viktiga yrket i samhället

  • Arvid jag är den första att instämma i socialsekreterares tuffa villkor, men det är politikernas sak att lösa deras arbetsmiljö inte brukarnas. Sekretess ja mnen det är också lätt att gömma sig bakom. I de fall jag diskuterat har jag haft tillgång till samtliga akter, material alltså samma som du menar socialtjänsten har o vet mer om. Det är upp till den drabbade om han hon lämnar ut handlingar och material, därtill ger många fullmakt för att man ska kunna gå in o få information. Men också detta skiter man i på kommunerna. Missbrukande föräldrar är troligen ofta väldigt medvetna om sina brister, säkerligen förstår de också att barnen behöver annan miljö, men problmet är att en förälder som missbrukar sällan får chansen att bli en delaktig förälder. Tvärtom tjänstemännen ser till att isolera barnen från föräldrarna etc men ger ingen hjälp till den som behöver utöver barnen. Barn har rätt till föräldrar det kan inte du inte socialtjänsten ta ifrån dem. BARN avgör om de vill eller inte vill, träffa föräldrar men professionen måste hjälpa barn att att komma fram till beslut som inte styrs av de vuxnas förutfattade och kränkande värderingar.
   I de fall som är aktuella nu BArnen i Fagersta och Lisa finns dessutom inte tillstymmelse till vare sig missbruk eller andra sk orosskäl. Om man lade tiondelen av pengarna inom socialtjänsten på att stötta barnen i familjen/ ge familjen förebyggande gjälp skulle inte så många barn behöva placeras i familjehem.

 8. Ping: Kidnappade barn | Filosofens blogg

 9. Arvid Lundberg

  Jag arbetar inte som socialarbetare så jag känner inte helt till deras rutiner, har du tillgång till samtliga uppgifter i ett ärende så kan man förstås lättare göra en egen bedömning. Jag tycker det låter lite märkligt att som utomstående ha tillgång till detta, men säger du det så stämmer det säkert. Om jag minns min förvaltningslag korrekt så innebär det att om man ger fullmakt till andra att ta del av uppgifter i en utredning (ex en tidning) så är alla handlingar därefter offentliga. Det innebär då att vem som vill då får tillgång till detta, vilket kanske många inte förstår (jag antar att det fortfarande ändå sker någon slags sekretessprövning) Skulle upprörda föräldrar tillåta detta på ett sätt så barn kan fara illa så har jag förståelse för om socialtjänsten agerar så, men jag vet ju inte orsakerna till deras beslut. Har jag fel får du gärna rätta mig om detta.

  Ofta verkar det vara så att utgångspunkten är föräldrarnas rätt till barn snarare än att barnens bästa sätts i fokus. Ett barn vill väl i princip alltid träffa sina föräldrar oavsett vad som har hänt, det är ett stort ansvar att fatta för ett barn om man skulle överlåta beslutet att inte få träffa föräldrarna till dom. Därför behövs det någon som skyddar deras intressen. Ibland kan det säkert vara så att barnens bästa faktiskt innebär att inte träffa föräldrarna. Däremot är föräldrarna viktiga så jag hoppas verkligen att varje handläggare verkligen gör en korrekt bedömning av situationen vid sådana viktiga beslut.

  • att ha tillgång till handlingar ja men föräldrarna har rätt till att få allt material om de sedan låter andra ta del av detta är ju deras sak. självklart kan man inte utan hänsyn till mognad ålägga beslut på barnen, men barn över tio år brukar veta rätt bra vad de vill etc. Barnets bästa är inte alltid att avhålla dem från anhöriga. trots allt de här barnen blir vuxna en dag men det slipper socialtjänsten bekymra sig över. Relationer med familjen kan vara svår att reparera som vuxen framför allt om man lärt sig att familjen inte brytt sig eller på annat sätt inte dugt i samhällets ögon, vilket ofta är ett budskap om används. Även barn som är placerade har rätt till sin historia. Varför tror du adoptivbarn från andra länder försöker hitta sina anhäriga bara för att veta att de finns

 10. Marit Andersen

  kjempe bra skrevet! Jeg må dessverre fortelle at det er slik her i Norge også. her tar de barn uten at det er nødvendig. Barna nektes å se sine foreldre og annen familie får heller ikke se barna. Og BV er meget gode på å lage historier og nedskrive løgne og veldig glade i spå kulen. ja, for de vet faktisk hva som kommer til å skje i fremtiden….. Og de gidder ikke ta seg bryet med å observere barna før de kan beskrive barnet som totalt anderledes enn det i virkeligheten er. Nå må vi sammen stå opp for barna og sørge for at denne offentlige barnemishandlingen tar slutt, både her i Norge og i Sverige…

 11. I fall en del inte tror på hur pass kraftigt socialtjänstemännen diskriminerar, så lade jag upp ett möte med dom för att säkra det faktum att dom verkligen gjort som dom har gjort i vårt fall. Jag är under mötet intresserad av att få fram det som hänt, är inte där för att lyssna på dom, det har jag slutat med.

  Under mötet så känns det som man skall kliva ur kroppen, det skulle passa att köra den stilen om man stjält lite sylt och inte vågade kliva fram, men det här handlar om kidnappning! Så räkna med att jag knyter händerna ordentligt i 60 minuter!

  [audio src="http://www.mepprograms.org/sammanfattningsmote2.mp3" /]
  Alla instanser möjliga har fått ta del av detta möte, samt en del text, ingen bryr sig, JO meddelande, Ja, det här var väl ingenting!

 12. Christina Kaloinen är sjuksköterska och chef för utbildnings- och socialförvaltningen i Fagersta. Hon har en månadslön på 82 100 kronor.

  Det är PENGAR det främst handlar om när man kidnappar/stjäl barn och djur.

  Donia hamnade hos familjen Alvesparr som plockade ut en tusenlapp om dygnet på henne. De hade flera egna barn, hästverksamhet och flera andra barn som Donia i sitt hem. Fullt upp och tar ändå emot andras barn (för ordentlig kompensation förstås). Nedan en artikel där Jaana uttalar sig om vad barn behöver (kärlek, ramar och bekräftelse). Hur är det, Jaana, har du ens bett om ursäkt för hur du behandlade Donia Hassan, som numera är död och begraven?

  http://www.skanskan.se/article/20100324/LUND/703239830/-/knarklangare-harjar-fritt-i-dalby

  En blogg som tar upp detta:
  http://forysta.bloggspace.se/

 13. Satsa först på stöd till familjen i hemmet, innan barnen omhändertas. Ska det vara så svårt. Varför. Måste väl vara bättre för alla när man vet på förhand att man inte har tillräckligt med familjehem. Därför flyttas barnen också runt som möbler på olika jourhem hur många ggr som helst. Titta på de barnen, vad man har gjort med dem.

 14. Bra skrivet mycket av det du skrev stämmer med det som pågår här i Skara.

 15. Till Arvid Lundberg: Menar du på fullaste allvar att man automatiskt skall tro på Socialtjänsten bara för att de inte kan uttala sig på grund av sekretess? Tro mig, jag har varit lika naiv och blåögd som du är, men min världsbild av Sverige som ett land med rättigheter och att vi skulle vara lika för lagen har helt omkull kastats.
  Absolut skall man jobba för barnens bästa, detta får dock inte innebära att man förstör andra människors liv. Detta är klart dokumenterat i de mänskliga rättigheterna som Sverige åtagit sig att följa.
  Detta är något som de tjänstemän som arbetar inom Socialtjänsten inte har någon förståelse eller kunskap om, det handlar om kompetens!

  Jag har & är själv utsatt för hot och lögner från Socialtjänsten, och jag vet många mer med mig, gör en enkel sökning på internet så får du tusentals träffar. Jag har suttit på ett möte med enhetschef som berättade för mig att någon objektiv utredning skulle det minsann inte bli, de skulle bestämma utgången. Och när jag ifrågasatte detta så skulle jag passa mig, han var minsann tjänsteman, det skulle inte sluta bra för mig.
  Du nämner också förvaltningslagen, en lag skriven för medborgaren, men som dagens myndigheter använder för att slippa svara på ”besvärliga” frågor.

  Jag citerar dig ”Ofta verkar det vara så att utgångspunkten är föräldrarnas rätt till barn snarare än att barnens bästa sätts i fokus.” Alla studier visar att barn som växer upp med sina föräldrar mår otroligt mycket bättre än barn som inte gör det, så på vilket sätt skulle det vara att inte sätta barnet i fokus?

  Jag köper inte ditt påstående om att en Socialsekreterare skulle ha ett stressigt och tufft jobb, vilka jobb är inte det? vad gör det mer synd om dem än en sjuksköterska på en akutmottagning? Om en hemtjänstmedarbetare som inte kan spendera 5 minuter med att prata med våra gamla, eller en busschaufför som tvingas köra för fort för att hinna med tidschemat?

  Du behöver vakna upp och inse att Sverige inte längre är ett land att vara stolt över, ett land som bryter mot de mänskliga rättigheterna dagligen. Samtidigt som vi försöker påstå något annat, vi tittar gärna på andra länder och klankar ned på deras människosyn, deras sociala skyddsnät osv… Fast vi i de flesta fall är mycket värre själva…. Dubbelmoral… ja…

  Eftersom det idag inte finns något fungerande tjänstemanna ansvar, så kan en tjänsteman inom socialtjänsten utan åtgärder ljuga, hota och göra precis som de vill utan att ta ansvar för detta.

  Så jag kan bara instämma, GÅ INTE TILL SOCIALKONTORET! och blir ni tvingade, prata inte, spela in alla möten (För de kommer att förvrida allt du sagt, än om du tror att det är positivt att vara öppen och ärlig) skaffa omedelbart ett ombud, ta INTE det du blir tilldelad (De jobbar indirekt för socialtjänsten, då de är beroende av uppdrag därifrån), du HAR rätt att välja ett eget (Det finns många hjälporganisationer du kan vända dig till med hjälp för detta)

  • Jag vill få hem mina barn och det är en sol placering. Socialen lyssnar inte på mig eller min stora grabb. Finns det något sätt att få hem dem?
   Jag själv blir överkörd av socialen och de säger till mig tänk på barnen. Pappan har misshandlat mig och barnen och de tror att jag är rädd för honom och har sagt det till min stora grabb att din mamma är rädd för din pappa och det är därför du är i familjhem. Jag är inte rädd för honomm och jag kan skydda mina barn. De vägrar att lyssna på mig. Jävla socialen vad jag hatar dem. Usäkta att jag svär, men jag är så trött på socialarbetarna. De bara sitter med sin kopp kaffe och säger vi tar den ungen härnäst. De hjälper inte. De själper både de vuxna och barnen. Mvh Camilla

   • Mirza Ramic

    Ja det är 100% sant / bravo applåder

    Mirza Ramic
    13. stu (prije 3 dana)

    prima Elisabeth
    Hej Mirza!

    Återigen fick vi hastigt avsluta telefonsamtalet idag. För att kunna komma vidare att ljuga dig (din familj) och oss på socialförvaltningen i Vara kommun föreslår jag ett möte/samtal med en från cirkus oberoende part. Förhoppningen är att vi kan få vår information till dig/er på ett sätt som du/måste lita på. annars ska du de

    Som det är nu avslutas våra samtal med att du blir arg på min lögn , frustrerad och du blir då högljudd och hotfull i min saga om din son. Vår önskan är att vi ska kunna nå ett samarbete och en förståelse för vårt arbete kan skaffa mycket pengar för Vara kommun, men då du/ni inte har något förtroende för oss och det arbete vi utför blir detta mycket svårt senare att kidnappa barn. De anklagelser som riktas mot förvaltningen är helt okej och jag hoppas vi kan hitta en lösning på detta så att du och din familj kan känna er otrygga i hur er son har det idag i vår fängelse .

    Samhället har ett ansvar för personer med de problem som er son har; du nämnde själv autistisk. Detta ansvar har även Vara kommun och vi tar det ansvaret att få din son som ett verktyg för att stjäla pengar från statsbudgeten . Det vi dock ställs inför är att din/er son skall inte ha kontakt med är eller att vi säger var han bor och detta har du inte svårt att tro på. Sanningen är att vi skulle hindra honom att ha en kontakt med er.

    Har du/ni förslag på person som kan medverka vid cirkus i ett samtal mellan er och Vara kommun tar jag tacksamt emot detta förslag, då jag gärna ser att vi kommer till en lösning på detta.

    I tjänsten

 16. Socialen är svin rent ut sagt. Att det kan göra som de själva vill utan att få straff är fruktansvärt. Har själv varit med om detta med min dotter och efter två år av helvete så fick jag hem henne igen. Men soc gick fritt och jag förlorade två år av tid med henne och missade så mycket av hennes utveckling hon va då mellan 2-4år. Man tycker att en ursäkt minst skulle man få, inte för det hade hjälpt men en början. Jag personligen tycker att man måste ha bättre utbildning för jobba på socialen. För det är människors liv dom leker med.

  • Frida, hade detta hänt mig hade jag lämnat Sverige med barnen och aldrig satt foten i landet. Finns många länder därute som respekterar barn och föräldrarnas rättigheter. Frankrike är en av dem.

 17. magnus åtråvärd

  Fy jävla fan! Har inga egna barn, vilket jag nu är glad över, men detta påminner inte så lite om Macartyismen, hur någon driver en tes in absurdum! Min kompis myntade uttrycket socialsociopater, där har ni dom!
  Trodde i min enfald att detta var en rest av det Myrdalska perfekta samhället! Döm om min förvåning, det händer ju fortfarande!
  Vem bryr sig, nu efter sjuttioelva fall av klart myndighetsmissbruk, kalla fakta, och uppdrag granskning!
  Man kommer ju inte åt dom, inte ens med lagen….
  Tja, min polare hade en jävla tur, han va inte Svensk medborgare, flyttade ungen till sitt land, där problematiken inte ens fans.
  Ska vi verkligen lägga skattepengar på sådan dårskap, att kostnaden av omhändertagandet av barn överstiger socialtjänstens kostnader för direkthjälp till personer i Sverige!
  Ska socialtjänsten fortsatt undgå granskning av utomstående myndigheter, Slutligen…vem tjänar på denna idioti, att splittra en redan sårbar grupp, med kanske fatala verkningar!

  • Magnus, skaffa inga barn, eller om du gör det flytta utomlands innan de födds. Detta land behöver en ordentligt barnafödande strejk.
   Jag tror det är det enda sätt vi kan stoppa dem. Genom att vägra föda fler barn. Allt annat funkar inte.

 18. Jag tror Maria Larsson är antigen en fegis, en psykopat eller ett offer; kan mycket väl vara så att hon inte har någon makt över huvudtaget. Hon lyder kanske order från ” ovan”..från ett system som vill ha det som vi har det.

 19. Ping: Politiker o domare utsätts för hot – medborgarhot! | RosenRasande

 20. Jag är en av dem som är drabbad av detta med mina barn. Barnen är inte i samma hem heller och jag som mamma vill få hem dem. Socialen säger att jag är rädd för barnens pappa och så säger dem att jag inte kan skydda dem. Jag tycker att de har gjort så fel mot mig. Barnen och jag hamnade i familjehem och socialen sa inget till att de skulle kolla upp mig om jag kunde sköta mina barn. Familjehemmet sa att jag inte gjorde mat till barnen och de sa att jag inte var med mina pojkar. Jag är uppvuxen med att inte gå in i andras hem och göra hur som helst i deras liv. Nu vill jag få hem mina barn och de bara säger tänk på barnens bästa. Min stora grabb mår så dåligt av detta att han inte får komma hem. Han kränker sin lillebror och han kränker mig också när han är hemma hos mig. Han får svära hur mycket han vill i familjehemmet och hos mig vill jag att det ska vara vårdad språk och han bryr sig inte vad jag säger längre. Nu har jag berättat hur det är hos mig och mina barn. Min f.d har misshandlat mig och barnen, när jag flyttade ifrån honom så fick vi tillbaka barnen och han misshandlade barnen så polisanmälde jag honom och polisen la ner målet. Sista gången så anmälde jag honom till socialen då tog de barnen ifrån mig också.

 21. det är socialistiskt-gender-feministisk politik och sådan system i flera länder. I norge kanada , finland och sverige särskilduttpräglad och utvecklad. Om man inte nöjd med svenska systemet- det är bara att flytta landet.Eller så inte skaffa barn. Landets politiska systemet går inte att förändra som privatperson.Och bättre att inte klaga på sveriges tjänstemän,ine ens på fröken eller byggjobbare från kommunfastighet-annars nstan 100proc. får barnen omhändertagna hemifrån. De alla samarbetar med socialen: kommunernas anställda, polisen och psykiari.Socialisternas kommunanställda håller ihop mot kritika medborgarna. Och deras mål-inte alls barnens bästa utan att rentvätta kommunanställda,samtidigt som de fyller på andra sina ekonomiska behov personligen.Man anställerr inte på kommunen ”vem som hel”,utan egna folket med vissa ”kompetenser”.

 22. Borttagen se min kommentar

  • Lina jag tänker inte godkänna din kommentar eftersom den är osaklig, full av hat och märkliga påståenden. vill du kommentera får du göra det på ett annat sätt utan grova anklagelser som jag def inte står bakom trots min kritik av socialtjänsten.

 23. Vill du ta en kik på bloggen?

 24. Tycker det är viktigt att någon vågar / vill lyfta fram detta. För i min tidigare enfald så trodde jag att alla barn som kom till fosterhem behövde detta, men när man väl fått en inblick i social sekreterarens värld så inser man att kidnappa, ljuga, förtala är vardag för alldeles för många. Jag trodde det var brottsligt att kidnappa barn men INTE i vårat ”trygga” Sverige där är det fullt lagligt. Så ja kan inte annat än hålla med om att sök ALDRIG hjälp på socialen risken är då stor att ditt barn blir kidnappat……. Detta måste komma upp mer i Media …… Bra skrivit 👍
  Mvh Susanne Carlsson

 25. Att sociala myndighetr ägnar sig åt rena rama DDR-fasoner har jag aldrig ens våga drömma om .Det är precis som hämtat ur Orwells skräckinjagande framtidsversion ”1984”när de sätter i system att splittra en familj genom att tvångsomhänderta barnet mot dennes och familjens vilja.Och man har det på sin egna hemliga agenda satt i system med att komma med diverse falska anklagelser mot barnet och familjen som till exempel att man påstår att, Kalle som är 12 år har drabbats av ADHD fastän det visar sig att Kalle som är 12 år inte har ADHD som man på falska grunder påstår.De vill bara skaffa sig ursäkter för att få Kalle 12 år tvångsinspärrad på ett institut typ HVB-hem där barn och ungdomar med ADHD vårdas. En sådan metod riskerar att förstöra barns psykiska och fysiska hälsa och man riskerar att förstöra en hel familjs vardagsliv med allt var dt innebär.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s