Norge kallas till Geneve för brott mot barnkonventionen

För några veckor sedan skrev jag om Norge där man sedan tre år tvångsomhändertar tre syskon med svenskt ursprung. I veckan skall frågan upp i norsk domstol där ett fortsatt omhändertagande innebär att Norge kan adoptera bort de svenska barnen. ”Norska Staten som för några år sedan bad om ursäkt för de tusentals norrmän som utsatts för vanvård i familjehe o barnhem ägnar sig idag åt att kidnappa barn från andra länder, bl.a Ryssland, Finland o Sverige. Norska socialsekreterare har i bästa fall gymnasieutbildning medan man i Sverige åtminstone kräver lägst socionomutbildning. Norsk socialsekreterare räcker med knappt utgången gymnasium med dåliga betyg, Det är de som i dag anser att man har rätt att omhänderta andra länders barn utan kunskap eller utbildning.

Norge har som enda land i Norden gjort Barnkonventionen till lag, agerandet nut är ett brott mot konventionen vilket gjort att Norge kallas till Geneve för att förklara sig. Alexandra barnens mamma säger till SVT– Det är det värsta helvete en förälder kan gå genom. Många säger att det värsta som kan hända är att ens barn dör. Här förlorar man som förälder rätten till barnen, barnen förlorar rätten till sina föräldrar men man har inte rätt att sörja, säger Alexandra Hasselström.”

”– Jag är väldigt kritisk till det. För det första så är barnen svenska medborgare och det står i konflikt med Barnkonventionen att adoptera bort dem och frånta dem deras medborgarskap, säger Tuva Fuglestad Kongsvold som är Alexandra Hasselströms advokat.Barnkonventionen stipulerar att barn har rätt till sin identitet innefattande, medborgarskap, namn och släktförhållanden. Om barnevernstjenesten får som den vill förlorar Alexandras barn allt detta. Men de ansvariga vill inte förklara varför de vill gå så långt.

– Rådet från mina rådgivare är att inte bidra till det här reportaget. Men jag förstår att ni gör det ni gör, säger Kristin Kalbakk, chef på barnevernstjenesten i Sel og Vågå när vi försöker få henne att ställa upp på en intervju.”

Svenska UD anser inte att detta är en fråga för UD och Maria Larsson har tidigare sagt att man inte intervenerar i andra länders lagstiftning. I det här läget är alltså svenska regeringen delaktig i kidnappning av barn. Fan vad jag börjar bli trött på social overksamhet och misshandel, kränkning och vanvård av barn och föräldrar.

SR, Aftonbladet, Expressen,  DNSVD SVT, TV4  Alliansfritt Sverige, UNT ETC

8 svar till “Norge kallas till Geneve för brott mot barnkonventionen

 1. Magnus Gustafsson

  På vilket sätt skulle norska myndighetsbeslut innebära att en svensk medborgare förlorar sitt medborgarskap?

 2. Norsk barnevern tar ikke bare barn fra utlendinger i Norge, fremdeles blir mangfoldige barn tatt bort fra gode norske foreldre også. De blir plassert i barnehjem eller i fosterhjem og biologiske foreldre får se dem ca 4 ganger i året, noen timer av gangen.
  Ja det er blitt en økning i at utenlandske barn er blitt fjernet fra foreldrene, men tro for all del ikke at norske foreldre slipper unna de heller. Barnevernet tror de har lov til det meste beklageligvis.
  Men Norge er slett ikke ett land hvor man bør ta med seg barn til 😦

 3. Jammen det her har sin forklaring. Norske barnevernsansatte har i mange tilfeller aksjer i private firmaer (heter det bolag på svensk?) som driver barnehjem og ”profesjonelle” fosterhjem. Dette vet vi Nrodmenn fordi problematikken har blitt tatt kort opp i Norske medier. Men barnevernet sa at det ikke var et problem, så da er det ikke et problem da. Den Norske stat driver med kjøp og salg av barn, andres barn, våres barn, og ingen reagerer. Hvorfor? Fordi barnevernet sier at det er til barnets beste. At the UN skriver brev og er bekymret for det høye antallet omsorgsovertagelser i Norge, nei det fikk man ikke vite av Norsk presse. Det fikk man vite via utenlandsk presse. Velkommen til Norge, vi vet best, vi er best og vi trenger ikke følge normale spilleregler for vi er så gode.

 4. Interessant det du sier om utdannelsen hos de norske utøverne av barneverns-disiplinen. Dette minner litt om de vi har på stortinget. Eksempelvis har vi en ”helseminister” med hotellfagsskolen. Under svineinfluensaen satt han på TV og pratet om små grønne menn i forsøk på latterliggjøre de som var kritiske til at hele befolkningen skulle motta en eksperimentell vaksine. Men det er kanskje greit med slike udannede og mangelfullt skolerte fargeklatter når vi vet at det norske samfunnet er bygget på tillit? Bare så synd når det resulterer i legalisert menneskehandel.

  Med vennlig hilsen høyre utdannet nordmann

 5. Ping: Svenskar får också barn fosterhemsplacerade i Norge av norskt barnevern | EN RYKANDE HET NORSK POTATIS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s